fbpx

Wilier Triestina 501XN karbon MTB 29er kerékpár

A 109 éves, patinás olasz kerékpármárka a profi országúti kerékpársportban alapozta meg hírnevét, mindemellett a World Tour igényei szerint tervezett, rendkívül magas szintet képviselő karbontechnológiát a mountain bike kínálatban is sikeresen alkalmazza. A cross country világversenyeken is bizonyított 101XN csúcsmodell pontos mása az 501-es széria, amely az amatőr montisok számára kínál egy valódi professzionális eszközt.

A 101XN-hez képest a Wilier 501XN mindössze a karbon alapanyag-választásban tér el, a geometriája milliméterre azonos...

A 101XN-hez képest a Wilier 501XN mindössze a karbon alapanyag-választásban tér el, a geometriája milliméterre azonos…

A 101XN-hez képest a Wilier 501XN mindössze a karbon alapanyag-választásban tér el, a geometriája milliméterre azonos, a váztömeg pedig mindössze néhány dekával több. Tehát ugyanaz a hajszálpontos irányíthatóság jellemzi, a nagyfokú merevség, gyorsaság és agilitás kiváló ár/érték aránnyal párosul. A 29er kerékméret ideális a merevfarú karbon MTB-k esetében, hisz a „nagykeréknek” köszönhetően könnyebben gördül át a terep egyenetlenségein, a hátsó felfüggesztés hiánya alig befolyásolja a teljesítményt és a kényelmet. A kerékpár lélegzetelállító alacsony tömege pedig egyértelműen érezhető a kaptatókon. Ha nem vagy profi versenyző, aki a csapattól kapja „munkaeszközét”, az 501XN számodra az ideális karbonvázas MTB.

A váz maga majdnem annyiba kerül, mint a komplett Shimano XT-vel szerelt kerékpár!

A váz maga majdnem annyiba kerül, mint a komplett Shimano XT-vel szerelt kerékpár!

A 29er csúcsmodellen alkalmazott fejlett technikai megoldásokat élvezhetjük az 501XN esetében: a karbon alapanyag Mitsubishi gyártmányú szénszálas szövet, amely az egyik legerősebb UD- (egyirányú) szálakból készült alapanyag a világon – 46 tonna terhelhetőséggel. A Wilier 501XN vázkialakítása aszimmetrikus-rendszerű, merevebb és a megakadályozza a lánc csapkodását, a láncleeséstől a vázat az IFP rendszer védi. A középrész BB92-es szabványú, széles kialakításának köszönhetően rendkívül merev, speciálisan a Shimano hajtóművekhez tervezett. A hátsó papucsok cserélhetőek, amely lehetővé teszi mind a patentszár, mind a csőtengely használatát. A hátsó váltó közvetlen felfogatással csatlakoztatható. A homlokcső-kialakítás tapered (kúpos) a maximális stabilitás és pontos irányítás érdekében.

Az 501-es modellcsalád esetében az alkatrészek a legnagyobb gondossággal lettek kiválasztva: a Rock Shox Reba RL és Manitou Marvel villák egyszerre könnyűek, mutatósak és elnyűhetetlenek, a Shimano XT szett pedig etalon a MTB felső kategóriában, profi vagy amatőr szintű versenyeken egyaránt bizonyítottak. A Shimano, illetve a W.A.R.P. kerékszettek speciálisan a 29er igények szerint tervezett, megbízható, finoman gördülő darabok.

A Wilier Triestina 501XN karbon MTB kerékpár a Wilier magyarországi forgalmazójánál, a Biondo Bike-nál, kétféle felszereltséggel érhető el.

Csodálatos formatervezés egészíti ki a rendkívül magas szintű technikai megoldásokat...

Csodálatos formatervezés egészíti ki a rendkívül magas szintű technikai megoldásokat…

A fogyasztói árak:

SHIMANO XT/SHIMANO WHT35/Reba RL – 709 270 Ft

SHIMANO XT MIX/Manitou Marvel – 499 000 Ft (akciós ár)

További információ a forgalmazó honlapján

Geometria-táblázat

Geometria-táblázat

Wilier-történet dióhéjban:

Az olasz Wilier márka története 1906-ig vezethető vissza, a klasszikus acélvázak kedvelői egyedi, vörösréz-színű vázaikról ismerhetik őket. 1946-tól Wilier Triestina néven szerepel a nemzetközi kerékpárkínálatban, a nemrégiben elhunyt legendás versenyző, Fiorenzo Magni idejében vált világhírűvé, a legutóbbi években pedig Marco Pantani, illetve a Lampre olasz sztárjai, Cunego, Petacchi és Scarponi öregbítették hírnevét. Az egykor kiváló acélvázakat mára már a Wiliernél is a rendkívül könnyű és stabil szerkezetet alkotó karbonszálas alapanyag váltotta fel, az olasz gyártó egy forradalmi gyártástechnológiával, a szénszálas szerkezetet kitöltő Nanoparticles Zinc Oxide gyantával és a tökéletesen egyenletes szálelrendezést biztosításával emelkedik ki a konkurensek közül. A technológia alkalmazásának köszönhetően a vázanyag szakítószilárdság mutatója a legjobbak közé tartozik a világon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo