fbpx

Tune Skyline kerékrögzítő gyorszár

A Fekete-erdő mélyén készítik az egész világon ismert és áhított Tune alkatrészeket. A cél minden esetben a tökéletesség igényességével megtervezett, rendkívül könnyű és tartós kerékpáralkatrész – legyen szó agyszettről, nyeregszárról, kormányszárról vagy bármilyen apró, a kerékpárról tömeget faragó kiegészítőről. A Tune alkatrészek megjelenése pedig a szokványos kerékpárpiaci kínálathoz viszonyítva már egy más dimenzió!

tune_skyline_2

tune_skyline_1Egykoron a híres fejlesztőguru, Keith Bontrager mondotta: a kerékpáralkatrészek esetében a kis tömegből, a tartósságból és az alacsony árból (költséghatékony előállításból) legjobb esetben is csak kettő valósulhat meg egyszerre. A német Tune egyértelműen ezekből az első kettőre szavazott, de azok maradéktalanul megtalálhatóak kínálatának minden egyes darabjában. Ezt fejelik meg az ellenállhatatlan megjelenéssel, illetve a hihetetlen gyártásprecizitással, minőséggel.

Jelen bemutatónk tárgya a Tune Skyline egy hihetetlen, rendkívül innovatív 17,5g-os országúti vagy 23 grammos MTB patentszár, a kialakítás, a működési elv egyedülálló, a tömeg úgyszintén, kb. 1/12-e a hagyományos patentszárakhoz képest! A Tune Skyline-nak nincs konkurense, egyetlen gyártó sem kínál hasonló paraméterű patentszárat!

tune_skyline_5A kis tömeg ellenére az MTB változat tárcsafék és teleszkóp kompatibilis, az országúti még a legkönnyebb karbonvillákat és hátsó háromszögeket is stabilan tartja. A középen vékonyított titán tengelynek köszönhetően a megfeszítés által keltett erők a menet alatt vezetődnek el. A vékonyított tengelyeknél így nincs terhelve a menet, tehát nem törhet el, mint ahogy az a hagyományos rendszereknél gyakran előfordul. Ennek köszönhetően nincs felhasználói testsúly korlát a Tune Skyline-ra, sem országúti, sem MTB felhasználásra! A Skyline-t speciális Tune kulccsal lehet megfeszíteni, ami praktikusan a kulcstartóra rögzíthető, tömege pedig mindössze 4 gramm. Mellesleg a kereket így elég körülményes eltulajdonítani…

Ezen felül még egy előnyt is fel lehet hozni a Skyline kialakítása mellett: nevezetesen minimális a menetszelet zavaró profilja, minden bizonnyal sokkal aerodinamikusabb, mint a hagyományos karos patentzárak. A Skyline mellett kapható valódi „gyorsrögzítő” is a Tune kínálatában U20 modellnéven. 21 grammos tömegével ez is világrekorder a maga nemében, a szár itt karbonszálakat alkalmaz.

tune_skyline_4

tune_skyline_3Jellemzők:

  • legerősebb titánötvözet tengely
  • legerősebb (7075-ös sorozat) alumínium rögzítőanyák
  • legerősebb (7075-ös sorozat) alumínium nyitó- és zárókulcs
  • országúti és MTB használatra eltérő modell
  • nincs súlykorlát (bárki használhatja)
  • többféle, mély anodizált színben elérhető

[divider scroll_text=”Tune Skyline”]

Bikestore24.hu ár: 32.400.- Ft

További információ a webshop honlapján

Tune Skyline MTB-változat a Bikestore24.hu kínálatában

tune_skyline_6

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo