fbpx

Topeak Roadie DA – dupla dinamit

Lassan már elég leírnunk, hogy Topeak és a legtöbbekben pavlovi reflex módjára felkapcsol a minőség jelzőlámpa. Szerencsére nem unatkoznak tajvanon, a fejlesztőrészlegnek mindig akad valami új ötlet a tarsolyában. Ezúttal egy minipumpát mutatunk be Nektek, amely kis méretével és súlyával, magas kvalitásával, normális árával sokak kedvence lehet.

A pumpa nevéből kikövetkeztethető, hogy roadie, vagyis országúti felhasználásra teremtetett, presta szeleppel kompatibilis, DA tagja pedig a Dual Action technológia jelenlétét erősíti meg. A lentebbi videóban látható módon a pumpát mindkét irányban mozgatva fúj. Itthoni forgalmazásban a két nagytesó, a Mountain DA és a Roadie DAX nem elérhető egyelőre.

Technikailag egy alumínium testtel és műanyag markolattal szerelt, mindössze 95 grammos darabbal van dolgunk, melynek fizikális méretei 18,3 x 3,2 x 2,8 cm. A legnagyobb elérhető nyomás 8 bar(120 psi), nyomásmérő órát ezúttal nem applikáltak rá a mérnökök, viszont megadták az egy teljes lökettel (oda+vissza) fújtatott levegő mennyiségét, ami 36 köbcenti.

 

A bringára rögzítés egy egyszerű bepattintós konzollal, illetve gumipánttal történik, ám ha nem szeretnénk ezzel terhelni gyönyörű kerékpárunk, akkor a mezzseb is kiváló hely ennek az apróságnak.

Az árazását tekintve viszonylag kedvezőnek mondhatjuk, hiszen 8990 forintos ajánlott fogyasztói árával nem kiugróan drága, egy-egy egyszerűbb gyártó termékei is ezen az árszinten mozognak, de nem biztos, hogy ugyanezt a minőségi- vagy tudásszintet képviselik.

Technikai jellemzők:

Anyag: Alumínium+műanyag
Méret: 18,3 x 3,2 x 2,8 cm
Súly: 95 gramm
Max nyomás: 8 bar / 120 psi
Légszállítás: 36 köbcenti (1 x oda-vissza)
Extra: Dual Action technológia

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo