fbpx

Tioga Psycho Genius Fast-13 külső gumi

Az MTB születésénél majd felcseperedésénél bábáskodó Tioga gumikínálata az extrémebb felhasználás dominanciája mellett klasszikus XC-versenyzésre termett modellt is felvonultat. Nem lehet véletlen a Tioga Fast-13 szerepeltetése a palettán, hisz megannyi cross country világbajnoki cím és világkupa győzelem fűződik a legendás japán gyártó nevéhez. A sorozatot folytatni kell, természetesen modern technológiák alkalmazásával, a ma kurrens kerékméretekhez optimalizálva!

tioga Fast-13_big
Tioga Fast-13 nevéhez méltóan villámgyors, köszönhetően az alacsony és egyben sűrű mintázatnak, mindazonáltal sok fejlesztő munkát igényelt, hogy a sebesség nem menjen a tapadás és a stabilitás rovására. A háromszög alakú mintázat (A.I. knob) lényege, hogy a terhelés hatására szétnyílik, kiszélesedik, ezzel fokozva a tapadást, összehúzódva pedig könnyebben megszabadul a rátapadó sártól. A háromszögek irányspecifikusak, így fékezéskor egyenes haladást biztosítanak.

Emellett a Fast-13 a gyártó legfejlettebb Synergy S Dual Compound kétkomponenses gumikeverékét alkalmazza, amely egyszerre fokozza a kanyarstabilitást, illetve teszi lehetővé az XC szakág számára fontos alacsony gördülési ellenállást és a megbízhatóságot. A Motion360 gumikeverék az oldalmintázatban kap szerepet, míg a High Energy nevezetű magas 70a durométer értékével a könnyed gördülésben és a kopásállóságban jeleskedik.

A Tioga Fast-13 kevlárszálat alkalmazó, hajtogatós kivitelben, fejlett Mag60+ szövetszerkezettel kapható. Ez utóbbi a finom szövet alatt egy vékony szintetikus szövetréteget alkalmaz, amely a vágások és a defeltek ellen véd. A Fast-13 UST Tubeless-kompatibilis, tehát a megfelelő felnin belső nélkül is használható, amely növeli a megbízhatóságot, az útfekvést és a kényelmet.

Hazánkban a ma kapható két leggyakoribb kerékméretéhez egyaránt elérhető, 27,5”x2,25” és 29”x2,1” méretben. A Tioga Fast-13 a legendás márkanevet virágoztatja fel a mai magas követelményeknek megfelelően, így nemcsak az ősmontisok szívég fogja megdobogtatni. Ízig-vérig modern konstrukció, tehát minden sebességorientált montisnak ajánlható, nemcsak azoknak, akik a múlt század 80-as és 90-es éveiben szelték széles mosollyal az ösvényeket!

Jellemzők:

 • XC-felhasználásra ajánlott
 • 60 Tpi szövetsűrűség
 • Mag60+ szövetszerkezet
 • vágás elleni védelem
 • hajtogatós, kevlárszálas kivitel
 • UST Tubeless rendszerrel kompatibilis
 • fékezéskor egyenes iránytartás
 • minimális gördülési ellenállás
 • száraz, kemény terepre optimalizált
 • 2,1″ szélesség
 • 680 g

Ajánlott fogyasztói ár: 15 900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo