fbpx

Spyral középcsapágy-kínálat 2015-ben

A Spyral márka évek óta kínál kiváló működést biztosító alkatrészeket a hazai kerékpárosok számára. A paletta rendkívül széles: a forgalmazó nem elégszik meg néhány termékkel az adott kategóriában, hanem a lehető legbővebb választékot biztosítja, hogy minden bicajos megtalálja pontosan azt a modellt, amelyre szüksége van. Mostani bemutatónkban a középrészek, azaz a monoblokk és egyéb rendszerű hajtóműcsapágyak következnek.

spyral_kcs_8
A Spyral márkanév alatt mindegyik középcsapágy-változat megfelelő minőségi szintet képvisel mind a tartósság, mind a finom működés tekintetében. Ráadásul a Spyral termékek árszintje is igen kedvező, így az eredeti gyártó pótalkatrészeinek beszerzéséhez képest jelentős árelőnyt élvezünk. A fejlesztések eredményeként már több mint 400 kiváló ár/érték arányú Spyral kerékpáralkatrészből, tartozékból választhatunk, építhetjük, fejleszthetjük, szépíthetjük kerékpárunkat. A Spyral márkanévben ebben az alkatrésztípus esetében is nyugodtan bízhatunk!

A meghajtás kritikus részegysége a középrész, ami akkor a legjobb, ha semmit nem tudunk róla. Működik csendben, észrevétlen és kitartóan. Ehhez minőségi anyagok, ellenőrzött és bevált megoldások, pontos tervezés és nagymértékű gyártási pontosság szükséges. A modern integrált tengelyes hajtóművekhez többféle csapágymegoldást találunk a Spyral kínálatában: nézzük elsőként a Shimano-kompatibilis SPRL Integral modellt, amely ráadásul több színben kapható.

spyral_kcs_2A SPRL Integral Shimano összes Hollowtech2 (HT-II) rendszerű hajtóműhöz alkalmazható, rendkívül pontos és tartós csapágyazást alkalmaz, a legmagasabb szintű (Dura Ace vagy XTR) modellekhez is ajánlott fejlesztés. A hosszú élettartamot a fejlett tömítésrendszer biztosítja. Fekete, két, vörös és lila színben érhető el.

Ajánlott fogyasztói ár: 8.200 Ft.

További információ erről a modellről itt olvasható.

A Truvativ és azokkal kompatibilis (X-Type) integrált hajtóműveket használóknak sem silányabb minőségű, vagy éppen egyenszürke vagy -fekete színű csapágyakra hagyatkozni: a fentivel azonos műszaki paraméterekkel rendelkező modell ezekhez is elérhető, hasonlóan széles színválasztékban, amely ez esetben arany és titán változatot is takar. Akár MTB versenyfelhasználásra is ajánlott kiváló darab.

Ajánlott fogyasztói ár: 8.200 Ft.

További információ erről a modellről itt olvasható.
spyral_kcs_4

A hagyományos négyszögtengelyes hajtóművektől a mai integrált tengelyesekig vezető fejlődési út egyik fontos állomása az ISIS szabvány alapján készült, megnövelt átmérőjű csőtengelyt alkalmazó hajtóművek korszaka volt. Megannyi régebbi kerékpáron található ilyen hajtásrendszer – habár az alkatrészgyártók már nemigen kínálnak ilyen típust – az elkopott középcsapágy cseréjét valahogy meg kell oldani. Érdemes is monoblokkot cserélni az új hajtómű vásárlása helyett, mivel az ISIS típusok még bőven szolgálhatnak – akár országúti, akár MTB kerékpárokról van szó. Megfelelően merev szerkezet alkotnak, kellemesen hajtható pedáltávolságot és bokaférőhelyet biztosítva.

spyral_kcs_5A Spyral többféle ISIS rendszerű monoblokk modellt kínál kétféle minőségi szinten, illetve különböző tengelyhosszakkal. A SPYR Branch ISIS a magasabb szintű, amely 118, illetve 128 mm tengellyel érhető el, azaz leginkább extrém MTB felhasználásra tervezett. Ezt a 73 mm-es házszélesség, a csapágy minősége, illetve és a tömítésrendszer fejlettsége is tükrözi.

Ajánlott fogyasztói ár: 13.000 Ft.

További információ erről a modellről itt olvasható.

Az ISIS rendszerű MTB vagy országúti hajtóművekhez tervezett monoblokk változat SPEED14 modellnéven érhető el, keskenyebb – 113 vagy 118 mm-es – tengelyhosszal. Ezek ajánlott fogyasztói ára 9.900 Ft.

spyral_kcs_7Természetesen a Spyral a négyszögtengelyes hajtóművek használóiról sem feledkezik el, így továbbra is elérhető a széles tengelyhossz-választékot biztosító SPYR Basic modell. A rendelkezésre álló 9 változat valamelyike egészen biztosan tökéletes párosítást biztosít kerékpárvázunkhoz és hajtóművünkhöz, legyen az bármelyik gyártó terméke. A legkeskenyebb tengely 107 mm-es, amely korábban hiánycikk volt a hazai piacon. A „Basic” nevével ellentétben egyáltalán nem „fapados”: kiváló csapágyazást és tömítést alkalmaz, így hosszú ideig letudhatjuk a hajtómű körüli karbantartási feladatokat.

Középcsapágyház-típus és rendelkezésre álló tengelyhossz:

  • 68/107 mm
  • 68/111 mm
  • 68/113 mm
  • 68/116 mm
  • 68/118 mm
  • 68/122 mm
  • 68/128 mm
  • 70 (olasz menet)/113 mm
  • 70 (olasz menet)/122 mm

Ajánlott fogyasztói ár: 2.700-2.900 Ft tengelyhossztól és középcsapágyház-típustól függően.

További információ erről a modellről itt olvasható.

További információ a forgalmazó honlapján: http://www.spyral.hu
images

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo