fbpx

Spyral abroncsfék-tartozék kínálat 2015-ben

spyral_fékpofak_10A hazánkban rendkívül népszerű Spyral márka évek óta kínál kiváló működést biztosító fékbetéteket mind hagyományos abroncsfékekhez, mind különböző tárcsafékrendszerekhez. Az előbbiek kiválasztása nem jelent kompatibilitással kapcsolatos problémákat: legfeljebb arra érdemes figyelni, hogy V-fékhez vagy országúti patkófékhez keresünk pótbetétet, illetve cserélhető betétes típusról van-e szó, vagy a komplett pofaegységre van szükségünk. Nézzük milyen újdonságok várják a kerékpárosokat idén a boltokban!

A fékbetét kopásnak kitett eszköz a kerékpáron, tehát érdemes rendszeresen megvizsgálni állapotát, ellenőrizni a kopás mértékét. Nedves körülmények között használt bicajok esetében ez gyakrabban elvégzendő feladat, és ha az amortizáció meghaladta már a gyártó által megadott, esetleg a fékpofán jelzett mértéket, gondoskodni kell annak cseréjéről. Persze nem mindegy, hogy az adott rendszerrel – V-fékkel vagy országúti patkófékkel – kompatibilis típusok közül melyiket választjuk: a pótalkatrészek minősége rendkívül nagy szórást mutat. Érdemes továbbá a fékbetétekből előre beszerezni a tartalékot, így ha megérett a csere, nem kell rohangálni utána, a művelet rövid idő alatt otthon is elvégezhető, és már indulhatunk is az újabb bicajos kalandokra.

spyral_fékpofak_mainSzerencsére a Spyral márkanév alatt mindegyik fékbetét megfelelő minőségi szintet képvisel, mind a fékteljesítmény, mind a kopás tekintetében. Ráadásul a Spyral termékek árszintje is igen kedvező, így az eredeti gyártó pótalkatrészeinek beszerzéséhez képest jelentős árelőnyt élvezünk. Ne bízzuk életünket “nevesincs” fékbetétekre, a Spyral márkanévben ebben az esetben is megbízhatunk!

spyral_fékpofak_2

Az idei újdonságokat mustrálva szembetűnő, hogy a fékpofák, vagy éppen azok házainak színvilágában is van választási lehetőség. Például a V-fékekkel kompatibilis SPYR ROBUST narancs, világoskék, vörös, „benetton” zöld, illetve egyéb színben is elérhető. Nem cserélhető betétes, a belé sajtolt lévő jó minőségű gumi különben fekete színű, 61 gramm tömegadattal rendelkezik, és párja 800 forintért kapható. További információ itt olvasható.

spyral_fékpofak_6

Ugyancsak a színválaszték a mottója a SPYR ROAD országúti fékpofa-sorozatnak, szabványos 53 mm hosszú 55 grammos, nem cserélhető betétes típusról van szó, ahol maga a gumianyag színes, például élénk sárga, zöld, piros, fehér, pink (!) vagy kék. Az ajánlott fogyasztói ár 1500 Ft/pár, kétségtelenül vidám vagy éppen meghökkentő esztétikai élményt nyújtva a kerékpáron. További információ itt olvasható.

spyral_fékpofak_7Talán az egyik legigényesebb országúti, cserélhető fékbetétes modell a SPYR CARTRIDGE ROAD 55 TRICOLOR, minőségi alu, könnyített házzal, alátétekkel, 55 mm-es hosszal, illetve extrakönnyű 34 grammos tömeggel. Mindazonáltal az igazi tudománya eme a kiváló modellnek a háromkomponensű fékbetét, amely minden időjárási körülményben kellő fékhatást biztosít, csikorgásmentes, illetve tartós. Minőségi országúti gépekre mindenképpen ajánlott, az egyszerűbb fékrendszerek pedig új életet kapnak általa, teljesítményük számottevően nő. Ajánlott fogyasztói ár: 2500 Ft/pár. A Spyral kínálatában különben kapható speciálisan karbon abroncsokhoz tervezett fékbetét is, ezeket a meglévő Shimano-kompatibilis fékbetétházakba tudjuk beilleszteni, illetve a most ismertetett modell könnyített háza is jelenthet jelentős „grammtuningot”! További információ itt olvasható.

spyral_fékpofak_8Valamelyest kedvezőbb árszinten, mindazonáltal ugyancsak minőségi aluházzal, alátétekkel, 55 mm-es hosszal, illetve extrakönnyű 60 grammos tömeggel fekete és polír színben is elérhető a Shimano-kompatibilis SPYR ROAD 55 ALU modell. Lényegében azonos a felsőkategóriás Tektro fékekben széria típussal, azaz tökéletes pótlása azoknak, alacsonyabb kategóriájú féktestek esetében pedig garantáltan teljesítménynövekedést eredményez. Ajánlott fogyasztói ár: 1900 Ft/pár. További információ itt olvasható.

spyral_fékpofak_9Visszatérve a V-fékek világába, nem lehet szó nélkül hagyni az „áttetsző” Spyral SPYR SYSTEM B 72 fékpofatípust, amely egyben színtónust is kap, többféle választható belőle, így rendkívül érdekes megjelenést biztosítva. Nem cserélhető betétes, maga az átlátszó gumi kapja a választhatóan sárga, narancs, kék, zöld, stb. színezést, 72 mm hosszú, azaz modern, felső kategóriás féktípusokhoz passzol. Párja 1200 forintért kapható, további információ pedig itt olvasható.

spyral_fékpofak_11Hasonlóan V-fékes kerékpárok kiváló pótalkatrésze lehet a SPYR SYSTEM B 72 nem átlátszó, de színezett változata, amely szürke vagy piros színben kapható. Minden más paramétere megegyezik a fent taglalt, átlátszó gumikeveréket alkalmazó modellekével, de ára lényegesen mérsékeltebb: 790 Ft/pár. További információ itt olvasható.

spyral_fékpofak_12A V-fékekhez is kapható „fullextrás” fékpofaházas modell (SPYR CARTRIDGE ABS), amely kétkomponensű, cserélhető betétes, bármilyen időjárási körülményben helyt álló, a legtöbb fékrendszerbe behelyettesítve teljesítménynövelést eredményez. Szerintünk fékbetétek esetében nem érdemes fogunkhoz verni a garast: az árkülönbségek nem eget verőek, 1600 Ft/pár valóban méltányos egy ilyen minőségi modellért! További információ itt olvasható.

Hasonló, de még igényesebb modell a SPYR CARTRIDGE B, az előzőnél 400 Ft-tal magasabb árfekvésben, tehát bőven van fékpofa-választék a prémium kategóriában is. A Spyral valóban minden igényt kielégít!

spyral_fékpofak_13További információ a forgalmazó honlapján http://www.spyral.hu.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo