fbpx

Spiuk Rodda kerékpáros cipő

Az amatőr szintű országúti kerékpározás nem igényel “rakétatechnológiát”: a kerékpárgyártók által kínált modern középkategóriás modellek a legtöbb esetben kielégítik a valós igényeket. Hasonlóképpen a kerékpározáshoz használt cipőnél sem kell mindenképpen a másodperceket üldözni: egy kényelmet biztosító, pontosan illeszkedő cipőmodell ugyanúgy eljuttat az edzőkör vagy a teljesítménytúra végére, mint az üreges karbon talpszerkezettel bíró. A Spiuk Rodda a fent vázolt pragmatikus hozzáállás etalon példája: a maga nemes egyszerűségével, modern kialakításával megannyi kellemes kerékpáron töltött órával ajándékozza meg viselőjét.

cipokorkep_2016_spiuk_rodda_2Mi amatőr kerékpárosok nem tudjuk a profik által leadott wattokat produkálni, így nemigen vesszük észre a különbséget a „hipermerev” talpszerkezet, illetve egy kissé hajlékonyabb típus között. A kényelem kérdése kétségtelenül „más tészta”: ebben a tekintetben a spanyol ruházati specialista a kedvező árfekvésű Rodda modell esetében sem köt kompromisszumot. A megfelelő szellőzésről tehát a csúcsmodellek által alkalmazott Airing Shell System gondoskodik, a csatmechanikákhoz képest egyszerűnek tűnő tépőzáras rögzítés pedig számos előnnyel bír, rendkívül finom lépésekben állátható és strapabíró megoldás. A három pánt alkalmazása mind a profi, mind az amatőr használatban egyaránt bizonyított és bevált: a nyomáspont a lábfejen kiválóan elosztható, az általuk biztosított stabilitás is a csatrendszerekével vetekszik.

Mit vesztünk, ha valamely cipőgyártó “zászlóshajó” országúti cipőjével szemben a Spiuk Rodda-nak szavazunk bizalmat? A tömeg terén nem sokat, az üvegszállal erősített nejlon talp az amatőr sportolók teljesítményéhez bőven elegendő merevséget biztosít, ráadásul általa elkerülhető a kellemetlen talpzsibbadás. A tartósság kérdésében sincs „egetverő” különbség, lévén a Rodda orr-része, a sarka, illetve a felsőrész kritikus területei a drágább cipőmodellekhez hasonló megerősítést kapnak. A Spiuk eme költséghatékony cipőjén a design terén sem találunk fogást: számos friss, modern színváltozatban egyaránt elérhető, diszkrétebb vagy éppen extravagánsabb megjelenést kölcsönözve használájanak.

cipokorkep_2016_spiuk_roddaMinden kerékpáros valaha kezdő volt, az országúti kerékpársporttal történő ismerkedését minden bizonnyal egyszerűbb felszereléssel kezdte. Egy részük megmaradt a pragmatikus, az igényeket pontosan kielégítő felszerelés mellett, hisz a “rongyrázás” ezen a szinten kézzel fogható előnyt nemigen jelent. A kilométergyűjtő lelkes amatőr kerékpárosok a Spiuk Rodda-ban minden bizonnyal megtalálják számításukat. Fogalmazhatunk úgy is: nem a gombhoz kell venni a kabátot!

Jellemzők:

 • stílusos megjelenésű, modern országúti cipő
 • dinamikus megjelenés, többféle színváltozat
 • mind női, mind férfi változatban elérhető
 • ellenálló, mindazonáltal kényelmet biztosító felsőrész
 • mikroperforációk a szellőzés érdekében
 • kritikus területeken megerősített felső-, orr-, illetve sarokrész
 • hagyományos három tépőzárral történő rögzítés
 • üvegszállal megerősített nejlontalp
 • 34-49 méret
 • 325 g/db (43-as méret)
 • többféle színben elérhető

Ajánlott fogyasztói ár: 27.900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo