fbpx

Spiuk Nexion fejvédő, új 2015-ös modell

A Tour de France-on induló profi kerékpárosok fején megcsodálható Spiuk Nexion modellcsalád a spanyol márka egyik prémium modellje, amely főként dinamikus formatervezésével, illetve utolérhetetlen szellőzésével tűnik ki a felvédők kínálatából. Az új 2015-ös modell ezt a trendet viszi a végletekig: immár több nyitott felület van a sisakon, mint borítás, ráadásul idén aerodinamikus/időjárásfüggő borítás is jár a Nexionhoz.

spiuk_nexion_6Természetesen a nyílások számával és méretével még nem merül ki a Nexion összes tudománya. Mit sem érne a 31 db nyílás, ha nem állna rendelkezésre egy kiváló állíthatóságot biztosító rögzítőrendszer, vagy nem a legfejlettebb EPS-alapú, In-mold technológiát alkalmazó szerkezetre épülne a sisak. Emellett pedig a Spiuk saját fejlesztésű, több darabból álló külső héj fokozza a tartósságot, bukás esetén pedig a becsapódásenergiák kiszámító elnyelését. Továbbá a fifikás pántrendszer felel az egyszerű kezelésért, a fejlett belső kialakítás és benne található megannyi szivacsbetét pedig nagyban fokozza a pontos illeszkedést, azaz a a Nexionban élvezett fenséges kényelmet.

spiuk_nexion_1
spiuk_nexion_2Mint a Spiuk összes sisakmodellje, a Nexion is CE-EN 1078-hitelesített, így a menet közben élvezett „szélcsatorna-hatás” mellett biztonsággal sem lesz gond. A Nexion tömegére sem lehet panasz – a Caja Rural és a Bretagne-Séché csapat csillagai legalábbis elégedettek vele, ők pedig tényleg sokat viselik a bukót az edzések és versenyek során!

A már említett többdarabos külső héjszerkezet számos előnnyel jár: a tartósság és a biztonság fokozása mellett lélegzetelállítóan szép, latinosan dinamikus formavilágot tesz lehetővé, amelyet a megannyi ízléses színkombináció fokoz a végletekig. A Nexion kidogozása is elsőrangú, továbbá számos apró részletmegoldás nyújt csemegét a tökéletesség iránt fogékony kerékpárosoknak. Ilyen a praktikus bogárháló, az egyszerű kezelést és kényelmet biztosító pántrendszer, vagy például az aerodinamikus borítás lehetősége. Ez utóbbi egy csapásra időfutamsisakot varázsol a Nexionból, illetve hűvös időjárásban, esőben lehet rendkívül hasznos kiegészítő.

spiuk_nexion_5Az egyetlen rendelkezésre álló méret (53-61 cm) a fejlett beállítórendszernek köszönhetően nem zár ki túl sok potenciális felhasználót a Nexion viseléséből: legfeljebb a legnagyobb fejkörmérettel rendelkezőknek kell a gyártó egyéb kiváló modelljei közül választani a versenyorientált Nexion helyett. A fogyasztói ár tükrében a spanyol márka eme modellje mindenképpen telitalálat – a megjelenése pedig tényleg „mindent visz”!

spiuk_nexion_12Mit kell tudni a Spiukról?
A kizárólag minőségi kerékpáros ruházat és kiegészítők gyártására specializálódott spanyol cég immár 20 éves múltra tekint vissza, több mint 20 országban van jelen, emellett lelkes támogatója a profi és amatőr versenyportnak, illetve az utánpótlás-nevelésnek. A lehető legfejlettebb alapanyagokból a legmodernebb technológiákkal készülnek a kerékpárosok között nagy népszerűségnek örvendő Spiuk termékek: a cipőktől kedve a szemvédelmen keresztül az itt szereplő fejvédőkig. A már említett  Tour de France-ba és számos Pro-Tour versenyre is meghívást kapó két francia országúti csapat mellett a montis BH SUNTOUR és MMR Pro Team különítmény viseli előszeretettel a Spiuk termékeket, továbbá a legendás EUSTRAK EUSKADI pályacsapat is a támogatottak közt szerepel. Egyéni versenyzők is versenyeznek a spanyol cég termékeiben, mint például a hölgyek versenyében a londoni olimpiai aranyérmes, világbajnok Julie Bresset, a népszerű veterán Luis Leon Sánchez vagy a többszörös XTERRA- és triatlonbajnok, Eneko Llanos. És a hosszú sor végén ne felejtsük ki hazai triatlonistánkat, Major Józsefet sem!

spiuk_nexion_10Jellemzők:

 • In-mold szerkezet
 • 5 darabból álló külső héj
 • rendkívül könnyű alacsony profillal
 • dinamikus formatervezés
 • átdolgozott belső illeszkedés
 • 31 szellőzőnyílás (több nyitott, mint borított!)
 • bogárháló
 • lecsatolható sild
 • cserélhető, mosható minőségi belső szivacsozás
 • W-FIT 81 fejkörméret-álló
 • átlátszó aerodinamikus borítással kiegészíthető (tartozék)
 • mind országúti, mind MTB használatra ajánlott
 • M-L (53-61) méret
 • 245 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 27.900 Ft

További információ a forgalmazó honlapján
spiuk_nexion_3

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo