fbpx

Specialized Women’s Riata kerékpáros cipő

A Specialized méltán híres a Body Geometry koncepcióval készült kiegészítőiről és ruházati termékeiről, széles cipőkínálatukban pedig mind a kényelem, mind az ergonómia tekintetében a konkurensek előtt járnak. A Specialized Riata a hölgyek lábanatómiáját követi, a BG-koncepció segítségével speciális igényeiket hívatott kielégíteni.

cipokorkep_2016_specialized_riataA belépő árszint a Specialized Women’s Riata esetében egyáltalán nem jelent “fapadosságot”. A Riata – mind megjelenésre, mind az alkalmazott technológiát illetően – a több évtizedes sikeres múltra visszatekintő Sport MTB modellel mutat hasonlóságot. Az ergonomikus kialakításért a Body Geometry Fit egyik eredeti kifejlesztője, Dr. Andy Pruitt volt a felelős, így a szerény vételártól függetlenül a Riata garantáltan magas szintű biomechanikai hatékonyságot, illetve fokozott erőátvitelt és maximális kényelemet nyújt. Ha ehhez hozzávesszük a bringáról leszállva is remekül teljesítő, továbbfejlesztett talpat, akkor egy olyan cipőt kapunk, amely az legtöbb amatőr montis igénynek maximálisan megfelel. Valójában a legtöbb bicajos számára – legyen férfi vagy hölgy – az „érték” valódi jelentése a kényelemben és a praktikus használatban testesül meg.

Miben más a Specialized női cipőmodell a férfi változatokhoz képest? A Body Geometry elv szerinti méretválasztás már eleve eltérő elvek szerint folyik a Specialized márkakereskedőknél: a hölgyek számára például külön talpmérősablon áll rendelkezésre. Továbbá a hölgyek talpa eltérő területen érintkezik a talpbetéttel, formája kissé más, így maga a talpforma, annak íve, illetve a talpbetét kialakítása, tulajdonságai is eltér a férfi modellektől. Zárójelben megjegyezhetjük, hogy a Specialized cipőkínálatában nem is létezik „unisex” modell!

cipokorkep_2016_specialized_riata_2A Riata talpa és talpbetétje egyedi ívvel és formával rendelkezik, érdemes egy azonos méretű férfi Specialized MTB cipővel összevetni! A Body Geometry tervezési elv itt válik igazán érdekessé és hasznossá: kísérletek bizonyítják, hogy a hölgyek döntő része azonos méret esetén a „Women’s” változatot találják kényelmesebbnek, és így van ez a Riata esetében is. A modell is fogad további BG-kiegészítőket, mint például a stopli alá helyezhető éket, így a pontos illeszkedést tovább lehet tökéletesíteni, illetve az esetleges térd- vagy egyéb panaszok is megszüntethetők.

Mindent összevetve a Riata egy kimagasló általános használatra tervezett MTB cipőmodell, amely magas szintű kényelemet kínál a hölgyek számára. Közepesen merev talpa a gyaloglást is támogatja, tehát a kerékpárról leszállva sem kell feltétlen bukdácsolnunk!

Jellemzők:

 • hölgyspecifikus kialakítás amatőr montis felhasználásra
 • Body Geometry talp és talpbetét az optimális komfort érdekében
 • 3 db aszimmetrikus tépőzár
 • könnyű műanyag talp jól kapaszkodó terepmintával
 • jól szellőző műbőr és hálós felsőrész
 • fényvisszaverő nyomat a sarokrészen
 • SPD kompatibilitás
 • biztonságos kényelem gyalogláshoz is
 • 6.0 merevségindex
 • 36-43 méretben
 • 320 g/db (38-es méret)
 • fehér/ezüst vagy fekete színben sárga díszítéssel

Ajánlott fogyasztói ár: 29.090 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo