fbpx

Specialized Vice MTB trail fejvédő

A Vice a Specialized válasza azon kerékpárosoknak, akik nagyobb fokú fejvédelmet igényelnek all mountain, enduro vagy trail stílusú kerékpározáshoz, ellenben nem szeretnék feladni a nyitottabb kialakítású sisakok hatékony szellőzését, illetve alacsony tömegét. Teljesülhet-e mindez egyszerre, főleg reális árszinten? A Specialized válasza egyértelműen igen, és ezt a független tesztek, felhasználói vélemények is alátámasztják!

vice_9

vice_1A Specialized bukósisakok idestova 3 évtizede nyújtanak kiváló kényelmet és szellőzést, független tesztekkel alátámasztott biztonságot. A mountain bike forradalmat elindító kaliforniai „kultcég” a ruházati és kiegészítő termékek tervezése során is magas szintű technológia megoldásokat alkalmaz, így a Vice bukósisaknak is bőven jut a technikából. A Vice egyáltalán nem számít drága modellnek, ennek ellenére a kényelem, a biztonság, illetve a szellőzés tekintetében nem köt kompromisszumot.

A szellőzésről a 33 db nagyméretű nyílás gondoskodik, természetesen a kialakítás során a tervezők figyeltek a légmozgás optimalizálására, számba véve a felhasználás során tapasztalható sebességtartományt és fejpozíciót. Ez az ú.n. „négydimenziós szellőzőrendszer”, amely nemcsak hosszirányban, de oldalról, felülről és hátulról is biztosítja a belső légáramlást.

Az imbuszcsavarokkal rögzített sild is részt vesz a ventiláció fokozásában, egyben tartósságra, ellenálló képességre optimalizált kialakítású. A biztonság fokozásának hatékony eszköze a pontos beállítás, így a Vice a jól bevált Headset SL-rendszert alkalmazza, egyszerű kezeléssel, amelyet akár hosszú ujjas kesztyűben is elvégezhetünk. A reteszelés jól hallható, így visszajelzést is kapunk a változtatásról. A rendszer magasságállítást is biztosít, négy fokozatban, belső állítással.

vice_7Természetesen a sisakszerkezet a legfejlettebb In-mould eljárással készül, alapanyaga ugyanúgy EPS hab, mint az összes felső kategóriás modellnél. Lebomlásra nem hajlamos tartós megoldás, így sokáig élvezhetjük kényelmét és biztonságát. Az ugyancsak kényelmes, széles pántok természetesen tökéletesen illeszkednek, az összekötőcsat is egyszerűen, gyorsan állítható tárcsás rendszerű.

vice_6

Mindent összevetve, a Specialized Vice egy kiváló all mountain/trail/enduro célra kifejlesztett sisak, amely nagy teljesítményű, szélcsatornában tesztelt szellőzőrendszernek és az új Head-Set SL állítórendszernek köszönhetően a Specialized technikailag legfejlettebb MTB modellje. Egyben az egyik legjobb ár/érték aránnyal rendelkező MTB trail fejvédő a piacon. Egyértelműen felső kategóriás sisakmodell, kifejezetten „hardcore” all mountain bringásoknak!

vice_2Jellemzők:

 • all mountain/trail/enduro kerékpározáshoz optimalizált modell
 • Headset S, fejméretállító rendszer mikroreteszelésű tekerőgombbal a kényelem és biztonság érdekében, hosszúujjas kesztyűben is könnyen kezelhető
 • Tri-Fix rendszer a megnövelt komfortért és könnyű állíthatóságért
 • composite matrix belső megerősítés
 • Instrap hevederek a súlycsökkentés érdekében
 • négydimenziós szellőzőrendszer (hosszant, oldalról, hátulról, felülről)
 • EPS hab alapanyag
 • In-mold héjszerkezet az erősség, és a súlycsökkentés érdekében
 • Mega Mouthport első légnyílásokat
 • In-Line Vents felső légnyílásokat
 • könnyen kezelhető tárcsás pántállítók
 • meghosszabbított tarkóvédelem a biztonság és tartósság érdekében
 • csavaros napellenző rendszer
 • színben harmonizáló MTB napellenzők
 • megfelel egy vagy több sisakokra vonatkozó biztonsági szabványnak: CPSC, SNELL B-90A, CE, és AS/NZS

[divider scroll_text=”Specialized Vic”]

Javasolt fogyasztói ára: 23.200.- Ft

További információ a forgalmazó honlapján

vice_8

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo