fbpx

Specialized Torch 2.0 országúti cipő

A Specialized középkategóriás országúti cipőjében, a Torch 2.0-ban, egyesül az amerikai gyártótól jól ismert kényelem és a kompromisszumot nem ismerős teljesítmény. A Torch 2.0 kiváló döntés haladó országútisok számára, de akár a vékony pénztárcájú amatőr versenyzők is bátran választhatják.

specialized_torch_2.0
A Torch 2.0 jó pár dologban eltér kistestvérétől a már bemutatott Torch 1.0-tól, nem véletlen a majdnem kétszeres ár, viszont megfigyelhető, hogy mindkét cipő dizájnjában tipikusan Specialized, azaz stílusos megjelenésű. Lényeges különbségek a technológiában és a súlyban keresendők.

specialized_torch_2.0
Az állítórendszer terén nagy változás, hogy Torch 2.0-nál a tépőzáras megoldást a jól ismert Boa-rendszer váltotta fel. Egy-egy Boa IP1 állító és egy tépőzár gondoskodik lábunk kényelméről, hogy a lehető legjobb viseletet érjük el. A Boa IP1 állítómechanikáról tudni érdemes, hogy rendkívül könnyen kezelhető, finom lépesekben állítható, pontosan a lábunkra szabható vele a cipő. Ráadásként a súlyával se lehet gondunk, ugyanis rendkívül könnyűre tervezték őket. A Boa egyébként élettartam garanciát vállal az állítórendszerre.

specialized_torch_2.0
A Torch 2.0 esetében se maradhatott el a Body Geometry technológia, mely azon alapszik, hogy az emberi anatómiát figyelembe véve tervezik a Specialized adott ruhadarabjait, ezáltal azok maximálisan kényelmesek és hatékonyak lesznek (nehezebben fáradunk el bennük és emiatt nem tapasztalható akkora teljesítménycsökkenés az idő haladtával). A Body Geometry rendszer tartalmazza az ergonómikus talpbetéteket, mely kialakításnak köszönhetően hatékonyabb teljesítményleadást, valamint a sérülésveszély (csípő, térd és lábfej) kockázatának csökkentését biztosítja.

specialized_torch_2.0
A Torch 2.0 az 1.0-hoz képest már karbon talppal rendelkezik, ennek köszönhetően a merevségi index is megnövekedett 7.0-s szintre és a talp tömege is jelentősen csökkent. A bringáról való leszálláskor pedig a sarokrészen található gumirész védi a cipőtalpat és nyújt komfortérzetet számunkra. 3 furatos országúti pedálokkal, mint pl SPD-SL, LOOK, tudjuk használni a Torch 2.0-t, már nem találunk rajta mtb stoplik rögzítésére alkalmas lyukak, ezzel is azt bizonyítva, hogy egy ízig-vérig országúti cipőről van szó.

specialized_torch_2.0
A Specialized Torch 2.0 felső része teljes mértékben minőségű szintetikus anyagból készült, mely hosszútávon is hű társsá varázsolja a cipőnket, nem fog könnyen kinyúlni elöregedni, mint a hagyományos bőr felsőrészek. A “millió” szellőző panelnek köszönhetően nem csak jól szellőzik a Torch 2.0, hanem kifejezetten gyorsan meg is szárad, ha éppen eláznánk benne.
specialized_torch_2.0
A Torch 2.0 már egy jelentős belépő szintű cipő, ami tökéletes választás lehet azok számára, akik már jobban beszippantott az országútizás világa vagy éppen azoknak a kezdőknek, akik egy kicsit precízebb, profibb lábbelit szeretnének viselni a kilométergyűjtések során.

specialized_torch_2.0

Jellemzők:
-Versenyzésre is alkalmas középkategóriás országúti cipő
-Karbon kompozit talp
-7.0-s merevségi index
-BOA IP1 rögzítőrendszer, élettartam garanciával
-Jól szellőző szintetikus felsőrész
-Body Geometry kialakítás a maximális kényelemért és a hatékonyságért
-3 furatos országúti pedálokkal kompatibilis
-Tartós jól tapadó gumi sarok a kényelmes és biztonságos járásért
-Tömeg: 235 gramm (fél pár, 42-es méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 49 900 Ft
További információk a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások