fbpx

Specialized Torch 1.0 országúti cipő

A Specialized kínálatában a klasszikus értelemben vett országúti cipőket 2018-tól Torch néven találjuk, mely három modellt ölel fel. Kezdetként a belépőkategóriás Torch 1.0-át mutatjuk be nektek, mint a család „legkisebb” tagját.

specialized_torch_1.0
A Specialized úgy érezte, hogy változtatnia kell az országúti cipők nevein, mert sokaknak nem volt egyértelmű a Sport, Comp és Expert elnevezés, ezért az országúti szériát elnevezte Torchnak, melyben megfigyelhető, hogy a számok növekedésével (1.0 – 2.0 – 3.0) egyre precízebb, jobb cipőt kapunk, amit az áruk is jól tükröz. Utóbbi azért is lényeges, mert így mindenki a saját pénztárcájához mérten tud cipőt vásárolni. A Torch 1.0 esetében egy belépő kategóriás országúti cipőről beszélhetünk, mely jó ár-érték arányával hívja fel magára a figyelmet.

specialized_torch_1.0

A tervezők nem bonyolították túl a cipő dizájnját, letisztult megjelenést kapott a Torch 1.0 a Specialized-tól, nincs rajta semmi felesleges sallang, három szín közül választhatunk, melyek a fekete, fehér és neon sárga. Három különálló Velcro tépőzár felel a cipő megfelelő rögzítéséért, egyszerű, bevált, bolondbiztos megoldás, ami garantáltan nem fog elromolni. A korábbi Sport modellhez képest meghosszabbították a tépőzár hosszát, hogy a magasabb lábfejjel rendelkezők is megfelelően betudják csatolni.

specialized_torch_1.0

Mint ahogy a legtöbb Specialized cipőben, a Torch 1.0-ban, is a Body Geometry technológia biztosítja, hogy a maximális kényelem mellett viselhessük az adott lábbelit. Az emberi anatómiát modellezve tervezték meg a cipőt, ami a komfortérzetet hivatott biztosítani, mely például nem utolsó szempont egy hosszabb bringázás során. A Body Geometry rendszer tartalmazza az ergonómikus talpbetéteket, mely kialakításnak köszönhetően hatékonyabb teljesítményleadást, valamint a sérülésveszély (csípő, térd és lábfej) kockázatának csökkentését biztosítja.

specialized_torch_1.0
A Torch 1.0 6.0-ás merevségi index-szel rendelkezik, ami hobbi célra kellő merevséget biztosít viselőjének, nem veszik el feleslegesen a hajtásra szánt energia. Az öntött nejlon kompozit talp nem szégyenkezhet a súlya miatt, ebben az árkategóriában könnyűnek és merevnek mondható. Emellett szellőzőket is találhatunk a talp elején, melyek a forró nyári napokon segítenek lábunk hűtésében.

specialized_torch_1.0
A Specialized-nál még a biztonságra is gondoltak, ugyanis a cipő sarok részénél fényvisszaverő elemek találhatók, a jobb láthatóság érdekében, sötét időszakban ezek kifejezetten hasznosak tudnak lenni, hamarabb észrevesznek minket a közlekedés más részvevői.

specialized_torch_1.0
A Torch 1.0 vérbeli „all-in-one” cipő, mivel szinte az összes pedáltípussal kompatibilis, azaz SPD (kétcsavaros mtb), SPD-SL, LOOK (háromcsavaros országúti) pedáltípusok is illeszthetők a talpára. Persze a talpán látszik, hogy elsősorban országúti felhasználásra készítették.

specialized_torch_1.0
Elmondható, hogy azt kapjuk a pénzünkért, amit elvárhatunk egy ilyen típusú cipőtől, viszont fellelhetünk, olyan „extrákat” (pl Body Geometry) is benne, amik a csúcsmodellekben is megtalálhatók.

specialized_torch_1.0

Jellemzők:
-Belépő kategóriás országúti cipő
-Nejlon öntött kompozit talp
-6.0-s merevségi index
-3 tépőzáras rögzítés, Velcro tépőzárak
-Jól szellőző szintetikus felsőrész
-Body Geometry kialakítás a maximális kényelemért és a hatékonyságért
-Fényvisszaverős sarokrész
-Választható színek: fekete, fehér, neon sárga
-Tömeg: 290 gramm (fél pár, 42-es méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 27 900 Ft
További információk a forgalmazó oldalán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo