fbpx

Specialized Sitero triatlonnyereg

A montizás úttörőjeként megismert, a mai kerékpártechnika legfontosabb mérföldköveit létrehozó innovatív kaliforniai cég nem specialista gyártóként meglepően széles nyeregválasztékkal rendelkezik. A Specialized számos speciális kerékpározási területre kínál átgondolt, új elgondolásokat tartalmazó, a Body Geometry koncepciót követő nyeregmodellt, így a triatlon és az időfutamok specialistái számára is rendelkezésre áll az „S” betűs logóval ellátott Siterót.

sitero_1

A Sitero nyeregforma a hajtáshatékonyságot és a kényelmet helyezi előtérbe, különösképpen a könyöklő kormányokon elfoglalt testhelyzetben. A klinikailag is bizonyítottan a vérkeringést nem gátló Body Geometry technológia a kényelem mellett az egészséget is óvja: a Kölni Egyetem által végzett független vizsgálat szerint a BG nyergek 75%-kal növelték a vérkeringést, így a Specialized nyergek használói körében ritkább a zsibbadásos panasz. Egy Ironman triatlonverseny során például 180 km-t kell teljesíteni a nyeregben, ráadásul az aerodinamika maximalizálása érdekében közel azonos testhelyzetben, így a speciális ülőfelület biztosítása döntő tényező lehet.

sitero_2

A kerékpár eleje felé tolódó testhelyzet a testsúlyt a ülőgumók helyett inkább az előtte található puha szövetekre helyezi, amely alatt számos főér található. Nemcsak az ülep kerül ilyenkor erőre, hanem ideális esetben a csípő is kissé előre fordul, amely a kerékpározás után következő futásra való áttérést teszi fájdalommentesebbé, hatékonyabbá. Az orr-rész ennek megfelelően hasított, középen vájat található, így a nyergen fokozottan előre csúszva sem alakulnak ki kellemetlen nyomáspontok. A Sitero kifejlesztéséhez a Specialized az urológusok szakvéleményét is kikérte, akik segítették megtalálni mind a férfi, mind a női anatómiának megfelelő ideális formát. A párnázás a nyereg különböző pontjain eltérő sűrűségű szivacsot alkalmaz a nyomáscsökkentés további csökkentése érdekében. (Lásd a nyomáspontmérés ábrát!)

sitero_5A Sitero továbbá rendelkezik integrált kulacstartó rögzítési lehetőséggel (TriPod), amely aerodinamikai szempontból az ideális helyet biztosítja a kulacsnak, ennek ellenére az könnyen elérhető marad. Lényegesen stabilabb, mint a kötegelővel buherált korábbi hasonló megoldások, ez tényleg egy hasznos kiegészítője egy vérbeli triatlonnyeregnek. Nem mellesleg a kulacstartó egyben a kerékpárt stabilan tartja a váltózónában történő elhelyezéskor.

sitero_8A Sitero Pro változat karbonpálcával rendelkezik, tömege mindössze 211 gramm, hossza 240 mm, legnagyobb szélessége 145 mm. Kapható Expert változatban titánpálcával, amely mindössze 40 grammal grammal növeli a tömeget. 85 mm hosszeltolással rögzíthetjük a nyerget, amely kellő beállítási intervallumot biztosít.

Jellemzők:

  • merev, stabil, karbonvázas szerkezet kifejezetten időfutam- és triatlonfelhasználásra
  • három különböző összetételű párnázás amely minden nyeregpozícióban a megfelelő támaszt biztosítja
  • ultrakönnyű, rendkívül erős FACT™ ovális karbonpálca
  • tapadás szempontjából optimalizált borítás megakadályozva a előre-hátra csúszkálást, elősegítve a hatékonyan, folyamatos erőkifejtést
  • integrált Tri-Pod kulacstartó rögzítés, amely egyben támaszt is biztosít a kerékpárnak a váltózónában történő elhelyezésnél
  • unisex kialakítás

Javasolt fogyasztói árak:
SITERO EXPERT GEL SADDLE WHT 50 900.- HUF
SITERO PRO SADDLE BLK 68 100.- HUF

További információ a forgalmazó honlapján

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo