fbpx

Specialized S-Works Trivent triatlon cipő

A triatlon talán a legnehezebb sport, amit ember megálmodott és űz. A három kemény sportágat egymás után teljesítő triatlonisták az úszás és a futás között kerékpáron bizonyítják erőnlétüket, felkészültségüket, legyen szó sprintversenyről vagy maratoni „vasember” távról. A Specialized S-Works Trivent ez utóbbihoz nyújtja a legtökéletesebb lábviseletet a haladó amatőr és profi sportolók számára.

specialized_s_works_trivent_cipo12

A Specialized fejlesztők mindent a végletekig tökéletesítenek. “Innováció vagy a halál”: ez a márka hitvallása, az így született megoldások gyakran formabontóak, a feje tetejére állítják a kerékpározással és annak eszközeivel kapcsolatos elképzeléseinket. Az amerikai kerékpár- és ruházati specialista hírnevéhez méltóan az egyre népszerűbb triatlonsportban is a maximumot nyújtja: paripái megannyi rövid, olimpiai és “vasember” versenyen segítettek győzelemhez, triatlonspecifikus kerékpáros felszerelései pedig mind a profi, mind az amatőr sportolók körében közkedveltek.

Habár kerékpározásról van szó, a triatlonsportban mind a kerékpároknak, mind a pedálba dokkoló cipőknek a kerékpársporttól eltérő követelményeknek kell megfelelni. A váltások gyorsasága jelenti a kulcsot a jó eredményhez, így a cipő fel-, majd levétele kritikus eleme a triatlonnak. A Specialized a Drawbridge rögzítést pontosan erre a célra fejlesztette, a praktikus megfontolásból a cipő oldalára helyezett Boa® L4 mechanikán alig kell fordítani a pontos és hatékony hajtást elősegítő rögzítéshez.

specialized_s_works_trivent_cipo1

Maga a bebújás is forradalmi, lévén a tervezők a szó szoros értelmében sarkából fordították ki a cipő sarkát. A saroktartó elem egy mágnes segítségével a cipő mögé hajlik, így csúsztatjuk be a lábat, majd a „tekerentyű” elfordításával a sarokpánt felemelkedik és rögzül. Így értékes időt takarítunk meg váltáskor: mind az induláskor, mind a leszállás esetén. A fifikás sarokrögzítés a tesztelők véleménye szerint pontosan olyan jól tart, és hasonló kényelmet nyújt, mint a hagyományos sarokcsészével ellátott kerékpáros cipő estében. Az S-Works Trivent ezen felül a Launch Clip fül segítségével biztosítja, hogy a pedálba dokkolt cipő vízszintes helyzetben várja a kerékpárra felugró “úszót”.

specialized_s_works_trivent_cipo11

A szellőzés kérdését egyszer is mindenkorra megoldották a fejlesztők: a láb úszás utáni száradása még soha nem volt ilyen gyors, köszönhetően a fejlett szellőzésnek, illetve a nedvességelvezető anyagok alkalmazásának. Ezen felül a belső kialakítás varrásmentes, mezítlábas viseletre is ideális.

Gondolva a “vasember” távra, a kényelem terén az amerikai gyártó minden tudását bevetette. Az S-Works Trivent tehát Body Geometry technológiával készül, amelynek egyik fő eleme, hogy az öregujj magasságában a talpvonal kissé elfordul, így kényelmesebb térdpozíciót biztosít. A térd egyénre szabott, pontos helyzetét pedig a Specialized által kínált, a stopli alá helyezhető ékekkel biztosíthatjuk.

Már csak az S-Works Trivent talp ismertetésével vagyunk adósak: nem mintha itt valamilyen kompromisszumot kötött volna a Specialized! Teljes egészében nagy szakítószilárdságú UD-karbonszálból készül, közel maximális stabilitás és hatékonyságot biztosítva. Más cipők esetében talán itt kezdtük volna a bemutatót, de az S-Works Trivent megannyi forradalmi megoldása mellett a hi-tech karbontalp már-már elhalványul!

Egy fejlett megoldásokat alkalmazó, maximalista szemlélettel tervezett csúcsmodellt van szerencsénk bemutatni az olvasóknak, mondhatni a triatloncipők Ferrari F40-esét. Halkan hozzátéve: szerencsére azért nem abban árfekvésben!

Jellemzők:

 • versenyhasználatra tervezett triatloncipő
 • FACT-12.0 technológiát alkalmazó, teljes egészében karbonszálas talp TorsionBox felépítéssel
 • Drawbridge mágneses(!) sarokmegoldás
 • Boa® L4 mechanika
 • Launch Clip a cipő vízszintes helyzetbe tartásáért
 • teljesítmény-centrikus Body Geometry tervezési koncepció
 • nedvesség elvezető Micromatrix felsőrész
 • varrásmentes konstrukció
 • nyílt cipőnyelv a szellőzés érdekében
 • 3-furatos stoplifelfogatás (Shimano SPD-SL, Look, Time, illetve adapterrel Speedplay pedálrendszerhez)
 • 280 g/db
 • 38-48 méretben
 • piros/ezüst fehér és fekete színben

Ajánlott fogyasztó ár: 85.390 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo