fbpx

Specialized S-Works 7 országúti cipő

A sok-sok találgatás után végre fény derült a Specialized legújabb országúti cipőjére, az S-Works 7-re, amelyet a hetekben a nagyközönség előtt is bemutatott a cég sokak nagy örömére.

Az amerikai cég sosem arról volt híres, hogy ne fordítson időt (és persze pénzt is) a legújabb fejlesztésekre. Az SW7-es esetében sem történt másként, rengeteg új innovációt, fejlesztést vittek bele ebbe a cipőbe.

Első ránézésre nagyon hasonlónak tűnhet az elődjéhez (SW6) képest, viszont jobban megnézve, szemügyre vehetjük az apró változtatásokat. A legfeltűnőbb rész, minden bizonnyal az „S-Works” felirat, ami a cipő belsejével ellentétben, a cipő külső részén kapott helyet. Ezzel a lépéssel is feltűnőbbé tette cipőjét a Specialized, innentől mindenki egyértelműen olvashatja a külsején is, hogy bizony ez a csúcs modell.

A másik dolog, ami biztosan mindenki észrevesz, hogy megváltozott az állítómechanika. Szintén a Boa rendszerrel állítható az SW7, viszont a legújabb rendszert kapta meg, a fémből készült S3-at, mely egyelőre csak a Specialized csúcs modelljén látható, más cipőgyártók egyelőre nem használhatják ezt a rendszert. A fém kivitelezés design szempontjából sem elhanyagolható, elegáns, minőségi kinézetet ad a cipőnek. A fém állítók súlya miatt nem kell aggódnunk, a Boa S3-at könnyűre tervezték, a cég mindemellett élettartam garanciát vállal a termékére. A működésükről pedig már mesélni sem érdemes, tökéletesek ahogy vannak 😉 .

Megváltozott a cipő anyagválasztása is, a cipőt az úgynevezett Dyneema Mesh alkotja. A Dyneema bizonyára ismerős lehet, mivel az S6-nál is alkalmazták és ez az az anyag, amit a NASA mérnökei fejlesztettek ki a műszereik visszahozatalára, egészen pontosan azoknak az ejtőernyőjük anyagára. Nagyon rugalmas anyagról van szó, ami párosul a TPU technológiával így téve teljessé a komfortérzetet. A kényelemről még a varrás használat nélkülözése is gondoskodik, nem lesz, ami dörzsölheti, nyomhatja a lábunkat.

Természetesen nem maradhatott ki a csúcsmodellnél sem ki a Body Geometry technológia. Már a Specialized védjegyének számító „rendszer” a maximális kényelmet és hatékonyságot biztosítja, hogy a bringásnak csak a tekerésre kelljen ügyelnie. Ergonómikus talpbetétének és kialakításának köszönhetően a lehető legnagyobb teljesítmény leadásra fejlesztették ki. A Body Geometry gondoskodik ízületeink épségéről is, ugyanis csökkenti a sérülésveszély kockázatát. Egészen pontosan a csípő, térd és lábfejnek okozta problémákat küszöböli ki.

A felsőrészhez hasonlóan a cipő talpán is változtattak a fejlesztők. A merevségi indexet 13-ról 15-re növelték és a legkönnyebb FACT Powerline karbontalppal ruházták fel, ami maximalizálja az erőátvitelt. A sarokrészt sem hagyták változatlanul. Sok felhasználó kényelmetlenségre panaszkodott az előző modellnél és az SW7-nél azon dolgoztak, hogy ezt a problémát megszüntessék. A PadLock technológiával rendelkező sarokrész stabilan tartja a lábunkat és természetesen magasfokú kényelmet biztosít. Ugyancsak a sarokrésznél, a cipő talpán erős, csúszást gátló, cserélhető gumidarabot találunk, ami a járásban segít. A Form Fit rendszer pedig „lábujj barát” megoldást kínál, hogy ne legyen problémánk nyomó érzéssel a cipő elülső részében sem. Valószínűleg nem véletlenül fogant meg az a mondat az SW7 kapcsán, hogy nem csak 10km-en, hanem 10000km-en biztosít felhőtlen érzetet lábunknak.

Photo: Jim Fryer / BrakeThrough Media | brakethroughmedia.com

Az S-Works-7 igazi országútis cipőnek számít, így fel sem merült a kérdése, hogy milyen pedálrendszerekhez használható. Az SPD-SL-lel, a LOOK-kal és a legtöbb országútis pedálrendszerrel kompatibilis. Amit itt még fontos megemlíteni, hogy a talpában a stoplirögzítéshez szükséges lemezek titánból készültek, ezzel is minimalizálva a cipő súlyát.

Elődjéhez hasonlóan az SW7-es sem szégyenkezhet a súlya miatt, 42-es méretben mindössze 224 grammot nyom egy-egy cipő és ezzel a súllyal az országútis cipők között az egyik legkönnyebbnek számít.

Jellemzők:
-Csúcs országúti cipő, a világbajnok választása
-BOA S3 damilos rögzítőrendszer élettartam garanciával
-FACT Powerline karbontalp, könnyű is hihetetlenül merev
-15.0-s merevségi index
-Dyneema Mesh és TPU anyagú kényelmes, erős, jól szellőző felsőrész
-NASA által fejlesztett technológia
-Body Geometry kialakítás a maximális kényelemért és a hatékonyságért
-PadLock sarokkialakítás
-Form Fit technológia a lábujjak kényelméért
-Titán stoplilemezek a cipő talpán
Kompatibilitás: háromcsavaros rendszerekhez (SPD-SL, a legtöbb országútis pedálrendszer)
Választható színek: fekete, hyper green/acid lava, fehér
Tömeg: 224 gramm (fél pár 42-es méretben)

További információkért keresd a hazai forgalmazót.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások