fbpx

A Shimano 2018-ra megújította az oly népszerű középkategóriás modelljét, az RP5-öt, mely az eddigiekhez képet teljesen új, jobban szellőző felsőrészt, merevebb talpat és modern rögzítőrendszert kapott a nagy hagyományokkal rendelkező japán gyártótól.

shimano_rp5

Bár a régi RP5 is viszonylag friss modellnek nevezhető (mindössze 2 éves), ennek ellenére a Shimano úgy gondolta, hogy a kor technikai színvonalával haladva mindenképpen szükséges továbbfejlesztenie az országúti cipők középső szegmensének zászlóshajóját és eddig csak a felsőkategóriából ismert legmodernebb technológiákkal felvértezte.

shimano_rp5

A szemlélet továbbra sem változott az RP modelleknél, a legtöbb típus letisztult megjelenésű, csak fekete és fehér színben készülnek, semmi színes hivalkodás és maximálisan a funkcionális teljesítményre összpontosítanak. Az RP5-nél sincs ez másképp az egy darabból készült felsőrészen semmilyen sallangot nem találunk.

shimano_rp5

A talpat teljes mértékben újratervezték, a hatékonyság növelése érdekében, hogy energiánkat ne a talp hajlítgatására pazaroljuk, az új RP5 karbonszállal megerősített nejlon talpa merevebb és egyben könnyebb lett, immáron 8-as merevségi indexszel rendelkezik.

shimano_rp5

Egyértelműen teljesítményorientáltabb lett a cipő, ezt jól mutatja, hogy már csak országúti (pl. SPD-SL) pedálrendszerekkel kompatibilis a talpa, lekerült róla az SPD stoplik rögzítésére szolgáló dupla furat, tehát túracipőnek vagy spinningre használni már nem lehet (mondjuk az számomra kérdéses, hogy az előző modellt is használta-e valaki ilyen célokra…).

shimano_rp5

Az egy darabból készült felsőrész teljes mértékben szintetikus alapanyagból készült, ami sokkal ellenállóbb, tartósabb, mint a hagyományos bőr és nem mellesleg sokkal gyorsabban is szárad. Emellett a varrásmentes konstrukciónak köszönhetően nem kell aggódnunk amiatt, hogy valahol nyomni, dörzsölni fog a cérna.

shimano_rp5

Az eddigi racsnis megoldás helyett a Boa® L6 damilos rögzítőrendszert is megkapta a Shimano RP5, mellyel sokkal könnyebben a lábunkra szabhatjuk a cipőt. Kis, finom lépésekben szabályozhatjuk, hogy mennyire “szorítson”, a tartóssága miatt pedig nem kell aggódnunk, gyakorlatilag örök élet, ha nem vágjuk el szándékosan a damilt 🙂 . A Boa egyébként élettartam garanciát vállal az állítórendszerre.

shimano_rp5

A szellőzésre sem lehet panaszunk, ha az RP5-öt választjuk, a felsőrész oldalán végig nagy méretű lyukak biztosítják, hogy kellő mennyiségű levegő hűtse a lábunkat, ezenkívül a talp elején található a nagy méretű szellőző “rendszer” a garancia arra, hogy a legforróbb napok sem fognak problémát okozni lábujjainknak.

Akárcsak a régi modell, az új RP5 is a középkategóriában a kifejezetten jó ár-érték arányú cipők közé tartozik, ráadásul rengeteg fejlesztésen esett át, mellyel kategóriája egyik legjobbja. Ajánlott vétel!

Jellemzők:
-Haladó szintű országúti cipő hobbi- és versenyfelhasználásra
-Varrásmentes, egy darabból készült műbőr alapanyagú felsőrész, mely ellenállóbb és tartósabb, mint a hagyományos bőr
-Könnyű, karbonszállal megerősített nejlon talp
-8-as merevségi index
– Boa® L6 damilos rögzítőrendszer élettartam garanciával
-Letisztult megjelenés, ami funkcionális teljesítményre összpontosít
-Széles tartományban állítható stoplik
-Tartós sarokszivacsok, melyek stabilitást adnak járás közben is
-Kitűnő szellőzésű cipő, szellőzők a talpon és a felsőrészen egyaránt

Ajánlott fogyasztói ár: 49 900 Ft
További információk a gyártó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo