fbpx

A Shimano belépő kategóriás országúti cipője az RP1 sokrétű felhasználásra alkalmas, kitűnő választás lehet az országútizással ismerkedőknek, de a fitnesz termekben is bátran használható.

shimano_rp1

A Shimano cipők itthon mindig a jó ár-érték arányukról voltak híresek, ez az RP1-nél sincs másképp, alacsony áron kínál megbízható minőséget. Többféle felhasználásra is ajánlja a japán gyártó, amit azonnal észrevehetünk, ha a talpára nézünk, SPD és SPD-SL pedálkötés-rendszerekkel is kompatibilis, tehát országúti-, mtb-, fitnesz és trekking pedálokkal is használható. Emellett az SPD és SPD-L stoplik is széles tartományban állíthatók a cipő talpán, nem csak annyit mozognak, mint amennyit a stoplik engednek, hanem maguk a tartólemezek is mozgathatóak az RP1 talpában (ez az egyik dolog, amit személy szerint kifejezetten kedvelek a Shimano országúti cipőkben), így mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő beállítást.

shimano_rp1

Bármennyire is belépő kategóriás cipőről beszélünk a Shimano nem legegyszerűbb talpat építette be az RP1-be, hanem egy könnyű, üvegszállal megerősített nejlon talp felel azért, hogy ne vesszen el túl sok energia hajtás közben. A talp merevségi indexe 6-os, ami más márkák belépő modelljeihez képest egy kicsit merevebb, hatékonyabb.

shimano_rp1

Mint általálban a legtöbb kerékpáros cipőnél az RP1-nél is szintetikus anyagokkal találkozhatunk a felsőrész vizsgálata közben, ezek tartósabbak és ellenállóbbak, mint a hagyományos bőr alapanyagúak, elég csak arra gondolni, hogy a víz messze nem károsítja annyira őket és sokszorosan gyorsabban száradnak, mint a természetes anyagok.

Két tépőzár fele azért, hogy megfelelően illeszkedjen a Shimano RP1 a lábunkra. Egyszerű, de bombabiztos megoldás, gyakorlatilag nem tud meghibásodni és ez is elegendő tartást tud adni kezdő kerékpárosok számára.

shimano_rp1

Természetesen nyári cipő lévén a szellőzés sem maradhatott ki az RP1 tervezése közben, a felsőrészbe több szellőző panelt épített be a gyártó és több helyen kilyuggadta az anyagot és a talp egy komplett szellőzőrendszert kapott, így a legmelegebb nyári napokon sem fog megsülni a lábunk a Shimano RP1-ben.

shimano_rp1

A kezdő országútizók és/vagy fitnesz terembe járók kedvelni fogják a Shimano RP1-et, mely kényelmes felépítésével és jó ár-érték arányával az egyik legjobb vétel a belépő szintű országúti cipők között.

Jellemzők:
-Többrétű felhasználásra alkalmas országúti cipő
-2 tépőzáras rögzítés
-Műbőr felsőrész, mely erősebb és tartósabb, mint a valódi bőr
-Könnyű, üvegszállal megerősített nejlon cipőtalp
-6-os merevségi index
-SPD és SPD-SL kompatibilitás
-Széles tartományban állítható stoplik
-Országúti és mtb pedálokkal is használható
-Fitnesz felhasználásra is alkalmas
-Szellőzőrendszer a talpon
-Fényvisszaverők a cipő sarkán a jobb láthatóság érdekében

Ajánlott fogyasztói ár: 27 990 Ft
További információk a gyártó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo