fbpx

Schwalbe Tough Tom külső gumi

A Schwalbe Tough Tom külső gumi a korábban bemutatott, és rendkívül sikeres Rapid Rob „rosszcsont” édestestvére. Legalábbis abban az értelemben, hogy költséghatékony, mindazonáltal magas teljesítményszintet nyújt az amatőr montisok számára, ellenben a legendás Nobby Nick mintázatát megörökölve a nehezebb terepviszonyok közt bizonyít.

Schwalbe Tough Tom
A „báty”, azaz a Racing Ralph mintázatú Rapid Rob egy év alatt rendkívül népszerűvé vált, megszámlálhatatlan új kerékpárt szerelnek a Schwalbe eme bevált MTB gumiköpenyével. Habár a Rapid Rob gördülési ellenállása elenyésző, és száraz terepviszonyok közt villámgyors, a mély talaj, a sár vagy a köves terep nem az ő világa. Itt jön a képbe a technikai paramétereiben – mondhatjuk úgy is, „genetikájában” – azonos új Tough Tom, amely futófelületén az izmosabb Nobby Nick bütyökkialakítás és -elrendezés szerepel.

A „Rapid-Tough” sarjak apja és anyja tehát a két legendás Schwalbe MTB köpeny, de szerencsére a német gyártó nemcsak a mintázatot örökítette át prémiumkategóriás modelljeiről, hanem a például fejlett Level 3 K-Guard defektvédelmet is, amely ez esetben a köpenyszerkezet és a futófelület közé vulkanizált kevlárszövetet jelent. A K-Guard rendkívül ellenálló, emellett a rugalmasság biztosításához természetes gumit is tartalmaz. A Tough Tom esetében alkalmazott 50 Epi sűrűségű szövetszerkezet közepes érték, mindazonáltal még így is lényegesen finomabb, mint ezen az árszínvonalon a konkurens gyártók által kínált technológia.

A Rapid Rob-hoz hasonlóan a Tough Tom gumiösszetétele SBC, azaz egykomponenses, közepesen kemény, ezáltal megfelelő futásteljesítményt biztosítva. A köpeny drótperemes kivitelű, ennek és a markáns, magas mintázat ellenére nem túl nehéz, 705 grammról indul, és akár 115 kilóig terhelhető. A Tough Tom modellválasztéka négy változatot számlál: mindhárom kurrens MTB kerékmérethez elérhető, szélessége alapból 2,25”-os de a ma legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő 650b méret egy 2,35”-os változatot is kap. Ez utóbbi már bevállalalós “csapatásokra” predesztinálja a „keménytomit”, ez a modell már egyértelműen az all mountain stílushoz passzol. Várhatóan 2016-ban a Schwalbe Tough Tom modelleket trail és AM-felhasználálásra tervezett új kerékpárokon látjuk viszont nagy számban, ahogy a Rapid Rob az XC-bringák „alapértelmezett tartozéka”.

Jellemzők:

  • XC/AM és általános felhasználásra
  • ballonosabb 2,35”-os változatban is extrémebb terepre
  • költséghatékony modell kiegyensúlyozott teljesítménnyel
  • Nobby Nick mintázattal
  • Level 3 K-Guard defektvédelem
  • SBC egykomponenses gumiösszetétel
  • drótperemes kivitel,
  • 50 Epi szövetsűrűség
  • 705 grammtól

Ajánlott fogyasztói ár: 4790-5990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo