fbpx

Schwalbe Rapid Rob külső gumi

A Schwalbe Rapid Rob külső gumi a legendás Racing Ralph mintázatát örökölte meg, így rendkívül gyors, kemény talajon megbízhatóan irányítható, ha esetleg az adott körülmények közt mégsem biztosítana megfelelő tapadást, a Nobby Nick-mintás új Tough Tom modell az első kerékre szerelve boldogan kisegíti.

Schwalbe Rapid Rob
A Rapid Rob egy év alatt rendkívül népszerűvé vált az amatőr montisok körében, nem meglepő, hisz teljesítménye a felső kategóriás modellektől döntően csak a súlyadatban különbözik. Megszámlálhatatlan 2015-ös és 2016-os új kerékpárt szerelnek a Schwalbe eme bevált, költséghatékony, mindazonáltal kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó, XC és általános terephasználatra alkalmas MTB gumiköpenyével – ráadásul nemcsak európai márkák, hanem a patinás tengerentúli kerékpárgyártók hasonlóképpen.

A Rapid Rob-siker titka többrétű. A Schwalbe nemcsak a mintázatot örökítette át prémiumkategóriás modelljéről, hanem a például a Level 3 K-Guard defektvédelmet is, amely ez esetben a 50 Epi sűrűségű köpenyszerkezet és a futófelület közé vulkanizált kevlárszövetet jelent. A K-Guard rendkívül ellenálló – lévén golyóálló mellény alapanyag – emellett a rugalmasság biztosításához természetes gumit is tartalmaz. A Rapid Rob-ban, illetve extrémebb viselkedésű „rosszcsont” öccsében, a Tough Tom-ban alkalmazott szövetszerkezet közepesen sűrűnek mondható. Mindazonáltal ezen az árszinten számos gumigyártó a durvább, merevebb, rosszabb tapadást és kényelmet jelentő „zsákszövetet” használ, amely a defekt semlegesítésében sem túl hatékony.

A Rapid Rob gumiösszetétele egykomponenses SBC, közepesen kemény, általános felhasználásra alkalmas, megfelelő futásteljesítményt biztosítva. A köpeny drótperemes kivitelű, ennek ellenére modellváltozattól függően mindössze 650 gramm tömegadattal bír, és akár 100 kilóig terhelhető. A Schwalbe tengernyi köpenykínálatában a Rapid Rob is széles modellválasztékban kapható: természetesen mindhárom kurrens MTB kerékmérethez elérhető, szélessége 1,35”-tól 2,25” terjed, az előbbi a cyclocross felhasználáshoz gyártott speciális „gyorsrobi” (megegyező mintázattal a keskenyebb futófelületen), az utóbbi pedig már-már komolyabb duhajkodásra is alkalmassá teheti a Rapid Rob-ot, akár önmagával párosítva, akár hiperaktív kisöccsével kiegészítve.

Jellemzők:

  • XC/AM és általános felhasználásra
  • költséghatékony modell kiegyensúlyozott teljesítménnyel
  • Racing Ralph mintázattal
  • Level 3 K-Guard defektvédelem
  • SBC egykomponenses gumiösszetétel
  • drótperemes kivitel,
  • 50 Epi szövetsűrűség
  • 650 grammtól

Ajánlott fogyasztói ár: 4790-5990 Ft. (méretek függvényében)

További információ a forgalmazó honlapján.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo