fbpx

Schwalbe Pro One Evo külső gumi

A Schwalbe Pro One Evo külső gumi a tavaly bemutatott fantasztikus képességekkel rendelkező One modellcsalád továbbfejlesztett országúti tubeless változata, még magasabbra emelve annak teljesítményszintjét. A Road Tubeless belső nélküli technológia ezennel új dimenzióba lép!

Schwalbe One Pro
Nevéhez hűen a Pro One Evo a német gumigyártó ranglétrájának legfelső fokán foglal helyet, amely egyben az országúti köpenyek koronázatlan királyává avatja. Az eredeti modell kifejlesztéséhez a Schwalbe a nemrég visszavonult sztárt, Jens Voigt-ot kérte fel, aki közismerten nem akármihez adja a nevét. A “One-projekt” sem mindennapi: a sorozat olyan mértékű fejlesztést képvisel, hogy gyártásához Indonéziában egy külön gyárat létesítettek!

A One egyesíti a megbízhatóságot a kiváló menettulajdonságokkal, illetve az alacsony tömeggel. Kapható hagyományos, Road Tubeless és szingó változatban, rossz útviszonyokhoz pedig ballonos S-One, gravel-re G-One, cyclocross felhasználásra X-One jelzéssel egyaránt. A most bemutatott Pro One Evo tubeless változat fő újdonsága a könnyebb és fejlettebb MicroSkin elnevezésű szövetalapanyag alkalmazása. A három különböző keménységgel – vagyis inkább lágysággal – rendelkező OneStar Triple Compound gumiösszetétel kiegészítve, a One Pro Evo fenomenális tapadást és útfekvést, továbbá minden eddiginél alacsonyabb gördülési ellenállást biztosít. A MicroSkin nagy szakítószilárdságú mikroszövet, amely az egész köpenyszerkezetet átöleli, mindazonáltal alkalmazása szabadalmaztatott vulkanizálási eljárást igényel. A Pro One Evo-t a DT-Swiss-szel közösen kifejlesztett Doc Blue folyadékkal célszerű feltölteni – mindössze 40 ml szükséges kerekenként a teljes defektbiztonsághoz.

A belső nélküli gumitechnológia a Pro One Evo-val az országúton is végre “nagykorúvá” vált, az előnyei most már elvitathatatlanok. Egyértelműen gyorsabb, gördülési ellenállása alacsonyabb és defektállóbb, mint bármely egyéb köpenymodell. A német Tour magazin nem véletlenül hozta ki tesztgyőztesnek, ráadásul minden idők legjobb osztályzatával. A 2015 augusztusi számban szereplő vélemény szerint a Schwalbe Pro One Evo “jelentős előrelépést jelent az irányítás terén, mindemellett a legalacsonyabb ellenállást képezi.”

A Schwalbe One belső nélküli modellt a Team IAM Cycling-ban versenyző svájci bajnok, Martin Elmiger, illetve a veterán francia sztár, Sylvain Chavanel tesztelte. Még a legextrémebb körülmények között is sikeresnek bizonyult a Pro One Evo, valódi mérföldkő az országúti gumitechnológiában!

Jellemzők:

  • Road Tubeless (országúti belső nélküli) kivitelben is elérhető
  • új MicroSkin szövetszerkezet
  • TL-Easy felszerelhetőség
  • OneStar Triple Compound (háromkomponenses) gumiösszetétel
  • 127 Epi szövetsűrűség
  • 200 grammtól (One Pro 23 mm – 235 g)

Ajánlott fogyasztói ár: 20 890 Ft. (One Pro 23 mm változat)

További információ a forgalmazó honlapján.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo