fbpx

Schwalbe Marathon Plus külső gumi

A Schwalbe Marathon Plus külső gumi elsődlegesen azon világjáró kerékpárosoknak készül, akik nem ragaszkodnak a szilárd burkolatú utakhoz. Bolygónk nagyobb részén az aszfalt egyébként sem elterjedt útfelület, talán egyesek számára meglepő lehet, hogy még Ausztráliában sem alkalmazzák a kontinensátszelő főutak esetében!

Schwalbe Marathon
A masszív mintázatú Schwalbe Marathon Plus köpenyt tehát egyértelműen a maximális megbízhatóságra és a futásteljesítményre tervezték. Ezzel a modellel tényleg megkerülhető a bolygó: többeknek sikerült a feladat egyetlen pár ilyen külsőn! A Marathon Plus minden felületen jól tapad, legyen szó sivatagról, döngölt földről, murváról, köves vagy éppen aszfaltos utakról. A Marathon Plus számára mindegy min gurul, de számunkra sincs egetverő különbség, lévén a tapadás és úttartás minden esetben példás. Nem véletlen, hogy referenciaként emlegetik a hosszú távú kerékpáros túrázók köreiben: a Schwalbe Marathon Plus a legellenállóbb SmartGuard defektvédelemmel készül, mivel ebben a felhasználásban a defektmentesség kapja a prioritást. Az izmos „páncélköpeny” könnyűnek nem mondható, de ha rendesen megpakoljuk a kerékpárt, az a pár száz gramm már nem oszt, nem szoroz!

Természetesen a Marathon Plus nem kizárólag a túrázók „fegyvere”. Ha a mindennapos közlekedésünk (részben) nélkülözi a szilárd burkolatot, ha soha nem akarunk defektet kapni, ha kilométerek százezreit szeretnénk abszolválni anélkül, hogy a pumpáláson kívül a köpenyhez kellene nyúlni, akkor a Schwalbe ezt a modellt nekünk találta ki! Ráadásul a Marathon Plus nem egy lomha, kényelmetlenül merev köpeny: a finom szövetszerkezet révén egész rugalmas, úttartása is kiváló.

Ezen felül a Marathon Plus az E-bike-on közlekedők számára is melegen ajánlott, lévén a német gyártó erre a használatra is hitelesítette, köszönhetően a terhelhetőségének, a tartósságának, illetve a megbízhatóságának. Ráadásul nemcsak a 25 km/órára korlátozott modellekhez kapott engedélyt, hanem bármelyik Pedelec-hez!

A Schwalbe Marathon Plus minden valamire való keréktípushoz elérhető, így 16”/20”/24”/26”/27”/28”/29”-os méretben egyaránt rendelkezésre áll, szélessége 25-50 mm, a sárvédő felszerelését a negatív mintázat nem akadályozza. Oldalfala világításhoz használatos dinamót is fogad, a biztonság fokozása érdekében azon láthatóságot biztosító reflexcsík is található.

Jellemzők:

  • csomagos túrázásra, úttalan utakra fejlesztve
  • vegyes felhasználásra optimalizált mintázattal
  • kétkomponenses gumiösszetétel
  • ellenálló, megbízható, rendkívül nagy futásteljesítménnyel
  • Level 6 SmartGuard defektvédelem
  • drótperemes kivitel
  • megerősített 67 Epi szövetsűrűség
  • biztonságot fokozó reflexcsík
  • dinamó-kompatibilis oldalfal
  • 595 grammtól

Ajánlott fogyasztói ár: 12 590 Ft. (bemutatott modell 28×1,75, 622-47)

További információ a forgalmazó honlapján.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo