fbpx

Schwalbe Fat Albert Front+Rear külső gumi

A Schwalbe Fat Albert külső gumi legújabb változata immár első és hátsó kerékspecifikus, természetesen eltérő mintázattal és felépítéssel rendelkeznek, tekintve a két kerék teljesen más feladatot lát el a kerékpáron. Így 2016-ban a Fat Albert Front és Rear „páros” teljesen új profilt kap, kifejlesztésében meghatározó szerepet kapott Gerrit Gaastra, akinek versenytapasztalata nagyban elősegítette a lehető legtökéletesebb kialakítást.

Schwalbe Fat Albert
A Fat Albert felhasználási területére a trail és all mountain kategória, kellően ballonos és ellenálló a kihívást jelentő terepviszonyokhoz, mindazonáltal gyorsaságára sem lehet panasz. Igényes EVO kialakítása és relatíve alacsony tömege révén emelkedőnek felfele is kellemesen hajtható. Azzal, hogy a német gyártó az egyik legrégebben kapható MTB gumimodelljét első és hátsó specifikussá tette, a menettulajdonságok új dimenzióba léptek.

A Fat Albert a Schwalbe prémium MTB köpenykínálatában szerepel, tehát EVO utótaggal bír, következésképpen a legmagasabb szintű technológiákat alkalmazza. Ennek megfelelően háromkomponenses Trailstar Triple gumiösszetétellel készül, a hátsó természetesen eltérő értékűt kap, mint az első. A szövetszerkezet az ugyancsak csúcskategóriás, rendkívül ellenálló, megerősített, de mégis rugalmas, a tapadást fokozó Snakeskin típus.

Az alkalmazott mintázat tekintetében az első köpeny határozottan agresszív, akár enduro külsőnek is „elmenne”. A mintázat által okozott többlet gördülési ellenállás első kerék esetében kevésbé hátráltat, a fenomenális tapadás révén a veszteség kamatostul megtérül. A hátsó „kövérberti” a fékteljesítményre és a gyorsíthatóságra kihegyezett, kiváló tapadást biztosít mászáskor, ráadásul nemcsak kemény talajon, hanem a legtöbb “valós” terepkörülmény esetében. Talán mondani sem kell, hogy a ballonos, lényegében 60 mm széles kialakítás mind a tapadásra, mind a kanyarvételre jótékony hatással van.

Az új Fat Albert duó 650b (27,5”) és 29-er változatban érhető el, a 26” változatnak 2016-ban búcsút mondhatunk – de ez legyen a legnagyobb hiányossága! Tubeless rendszerrel kompatibilis, a belső nélküli szerelést az Easy Tubeless Snakeskin technológia segíti, ráadásul ezáltal az oldalfal ellenállóbb a vágásokkal szemben is.

A Fat Albert modell a 15 év alatt sokat csiszolódott. Habár az ezredfordulón is mérföldkőnek számított, a mai legújabb változat azt fényévekkel lekörözi. Szükség is van a többlet teljesítményre, hisz a mai MTB-k a fejlett felfüggesztésrendszernek és geometriának köszönhetően lényegesen gyorsabb száguldásra adnak lehetőséget, így a gumiknak is követni kell a fejlődést. A Fat Albert egyértelműen nem bizonyul a gyenge láncszemnek a modern all mountain gépeken – éppen ellenkezőleg, várja a további kerékpárfejlesztéseket!

Jellemzők:

 • Gerrit Gaastra közreműködésével fejlesztve
 • AM és trail felhasználásra
 • első és hátsó specifikus mintázat és felépítés
 • ballonos 2,35”-os (60 mm) szélesség
 • EVO-technológia
 • SnakeSkin szövetszerkezet
 • Trailstar Triple háromkomponenses gumiösszetétel
 • belső nélküli rendszerrel kompatibilis
 • TL-Easy technológia az egyszer szerelhetőségért
 • hajtogatós, kevlárszálas kivitel
 • 67 Epi szövetsűrűség
 • 650b (27,5”) és 29-er változatban elérhető
 • 740 grammtól

Ajánlott fogyasztói ár: 19 890 – 20 890 Ft. (27.5/29 méretben)

További információ a forgalmazó honlapján.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo