fbpx

S-Works Evade aerodinamikus fejvédő

Az S-Works Evade az aerodinamikus fejvédők csúcstechnológiáját képviseli: kiváló, szélcsatornában tesztelt forma, ultrakönnyű konstrukció, fantasztikus szellőzéssel. A legjobb minőségű országúti és időfutam-bukósisak egyben az egyben ugyanaz a modell, amellyel Tom Boonen és Alberto Contador versenyzik az idei évben!

evade_2

evade_61974 alapítása óta a Specialized folyamatosan a technikai fejlesztések úttörője, nincs a kerékpáripar olyan területe, amelyben ne alkotott volna egy piros „S” betűs mérföldkövet. Az S-Works széria képviseli a versenyspecifikus modellkínálatot, a Body Geometry koncepció pedig átfogó megoldást kínál a kerékpározás kényelmesebbé és hatékonyabbá tételére. A Specialized 2013-ban új modellt dobott piacra, amely az aerodinamika maximalizálásat tűzi zászlajára, elsődlegesen országúti mezőnyverseny felhasználásra készül, nem feltétlen időfutam-versenyzésre. Az S-Works Evade kényelme természetesen olyan, amit a „Speci” kiegészítőktől megszokhattunk, de ami még érdekesebb, hogy az új dizájn a ventilációt sem áldozta be az aerodinamika oltárán: a fej szellőzése kiváló, még a legforróbb napokon is, mivel a tervezők a sisakon belül – közvetlenül fej felületén – alakítottak ki egy intenzív légáramlatot. Számos teszt bizonyítja, hogy a sok nyílással rendelkező hagyományos országúti fejvédők nem biztosítanak jobb hűtést, mint a legmodernebb „aero” modellek.

Az S-Works Evade teljes mértékben versenysport-orientált, oly annyira, hogy idén minden Speci-támogatott profi kerékpáros megkapja a nagy megmérettetésekhez. Ami mindenképpen megkülönbözteti a hasonló tervezési elvet követő konkurens modellektől, hogy megjelenése kevésbé formabontó, így nem tűnik első blikkre gördeszkás bukónak. Továbbá szélcsatornatesztek bizonyítják, hogy légellenállás szempontjából alig marad el a régebbi időfutamra szánt Specialized sisakmodelltől, a TT2-től. Csökken a menetzaj is, a ventilációs hűtés sokkal aktívabb, mint a hagyományos, sok beömlőnyílásos modelleken.

evade_3

Természetesen az Evade minden biztonsági előírásnak megfelel, tömege pedig alig több, mint a legkönnyebb sisakoké: 278 grammot nyom a mérlegen. Belseje a Body Geometry szintnek megfelelő kényelmet nyújt, puha szivacsozást kap, illeszkedése gyorsan és praktikusan állítható.

evade_5Jellmzők:

  • Fejlett aerodinamikájának köszönhetően 46 másodpercet spórolsz vele 40 km-en
  • Szabadalmaztatott Aramid erősítésű Inner Matrix szerkezet, ami súlyt takarít meg, és kiváló szellőzéssel rendelkezik
  • 4. dimenziós hűtési rendszer mély központi csatornával, masszív szellőzéssel és összehangolt diffúzorokkal a kilépő levegő számára
  • Ultrakönnyű, Mindset Micro fejméret állítórendszer, magasság állítási lehetőséggel a tökéletes komfort érdekében
  • Tri-Fix a megnövelt komfortért, és a könnyű állíthatóságért
  • Vékony, puha, könnyű 4X Dry Lite heveder, ami sem víz, sem az izzadtság hatására nem nyúlik
  • Instrap hevederrendszer, amely minimalizálja a szíjak hosszúságát, csökkentve az irritációt
  • Megfelel a következő biztonsági szabványnak: CPSC, SNELL B-90A, CE, és AS/NZS

Javasolt fogyasztói ár: 65.600.- HUF

További információ, mérettáblázat a forgalmazó honlapján

evade_4

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo