fbpx

Rubena Scylla Top Design MTB köpeny

A nemrég bemutatott Rubena Kratoshoz hasonlóan a hosszú ideje töretlen népszerűségnek örvendő Scylla is használható párban, vagy a Kratos/Scylla/Charybdis trión belül egymással kombinálva. A cseh gyártó kifejezetten támogatja a terepviszonyokhoz és kerékpározási stílushoz legjobban passzoló variáció kikísérletezését, így valóban megtalálhatjuk az ideális „felállást”. A három modell 2014-es grafikai kialakítása és megjelenése is lehetővé teszi az egységes megjelenést a vegyes mintázatú párosítások mellett.

scylla_2

A Scylla – a többi említett modellhez hasonlóan – 2014-re technikai megújult, de a jól bevált, közkedvelt mintázat érintetlen maradt. Tehát ha egy univerzális mintázatú, villámgyors MTB köpenyre van szükség, nem kell tovább keresgélni: a Scylla TD egy igazán jó választás. Az alacsony, minimális gördülési ellenállást jelentő mintázat közepesen nehéz, de keményebb felületű terepre ideális választás. A másik két említett modellhez hasonlóan kétkomponenses kivitelben is kapható (bővebben erről a következő bekezdésben), amely még nagyobb tapadást nyújt az éles kanyarokban. Az optimálisan elosztott és megfelelő mélységű mintázat az alacsony gördülési ellenállás, a sebesség, a tapadás, gyorsíthatóság és fékezhetőség legjobb kombinációját nyújtja. A legtöbb cross country jellegű hazai terepre „önmagával párosítva” is tökéletes választás.

Kattints a fenti bélyegképekre nagy felbontású változathoz!
[divider scroll_text=”Rubena Scylla”]
A Scyllát az éleiknél kékes-szürke csíkozással látták el, de a sávok nem a látványért vannak, hanem az SE-Dual Extreme Light Compound (SDX) technológiát takarják. Lényege a két eltérő tulajdonságú alapanyag különleges kombinációja: puha, kiválóan tapadó anyag a futófelület szélein, középen magas erősebb, fokozott kopásállósággal, kitűnő tapadással és alacsony gördülési ellenállással. A két alapanyag kombinációjának köszönhetően a Scylla versenyzésre kiválóan alkalmas, hiszen egyszerre biztosít alacsony tömeget és kis gördülési ellenállást biztos kanyarvételek mellett.

scylla_5

scylla_3A Scylla V96 Top Design 29×2,25” (57-622) Aramid peremes “hajtogatós” kialakítású, súlya mindössze 590 gramm, a szimpla összetételű változat pedig még ennél is valamivel könnyebb. Az alacsony és sűrűn elhelyezett szögletes bütykök, valamint erőteljesen íves keresztmetszet mellett a leheletvékony oldalfalnak köszönhetően robbanékony, tagadhatatlanul versenyre teremtett. Ballonos méretéből eredően a megfelelő talajon kiváló tapadást biztosít, kellően tompítja az talajegyenetlenségeket.

A Scylla modell nem kevés méret és kialakítás-változatot vonultat fel: kapható Tubeless Supra kivitel is, illetve mindkét Top Design összetétel 26″-os, 27,5″-es és 29″-es méretben is elérhető. Az alábbi képen a teljes lista látható.

[divider scroll_text=”Rubena Scylla”]

scylla_7Ajánlott bruttó fogyasztói árak:

Grey Line Top Design: 8800,- Ft

Fekete, egy komponenses Top Design: 8400,- Ft

További információ a gyártó honlapján

[divider scroll_text=”Rubena Scylla”]

XC versenyfelhasználásra, kemény felületű, száraz terepen verhetetlen a Scylla - ezt számos versenysiker bizonyítja!

XC versenyfelhasználásra, kemény felületű, száraz terepen verhetetlen a Scylla – ezt számos versenysiker bizonyítja!

Magáról a Rubena cégről:

A legendás Barum gyökerein a 90-es években sarjadt cseh Rubena kiváló MTB köpenyeivel számos világversenyt nyertek, minőségben és teljesítményben bizonyítottan a legjobb gumigyártók között tartják számon. Nem éppen kis cégről van szó, lévén 2014-ben a Rubena tervezett gyártási darabszámai a csehországi üzemekben 6 millió db külső gumi és 10 millió db tömlő! A Rubena ma tulajdonképpen az egyetlen kizárólag Európában gyártó kerékpárgumi márka, ami különösen vonzóvá teszi számunkra, közép-európai lokálpatriótáknak.

scylla_4

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo