fbpx

Rubena Kratos MTB köpeny

A legendás Barum gyökerein a 90-es években sarjadt cseh Rubena kiváló MTB köpenyeivel számos világversenyt nyertek, minőségben és teljesítményben bizonyítottan a legjobb gumigyártók között tartják számon. Jelen bemutatónkban az egyik népszerű modelljüket, a Kratost mutatjuk be, amely a durva, nehéz és törmelékes talajviszonyokhoz tökéletes választás. Mélyebb és agresszívabb mintázata kiváló tapadást és kerékpár feletti tökéletes uralmat biztosít. Igen hatékony köpeny Enduro és köves XC pályákra: a kétkomponenses kivitel még jobb tapadást és megbízhatóságot kínál akár erőltetett kanyarokban is.

karatos_4

A fehér Rubena feliratokon és a jellegzetes orrszarvús logón felül éleiknél kékes-szürke csíkozással látták el, de a sávok nem a látványért vannak, hanem az SE-Dual Extreme Light Compound (SDX) technológiát takarják. Lényege a két eltérő tulajdonságú alapanyag különleges kombinációja: puha, kiválóan tapadó anyag a futófelület szélein, középen magas erősebb, fokozott kopásállósággal, kitűnő tapadással és alacsony gördülési ellenállással. A két alapanyag kombinációjának köszönhetően a Kratos külső akár versenyzési célra is alkalmas, hiszen egyszerre biztosít alacsony tömeget és gördülési ellenállást biztosabb kanyarvételek mellett.

karatos_3

karatos_5A Kratos Aramid peremes “hajtogatós” kialakítású, a kétkomponenses és a “sima” változat a meglepően ballonos 29×2,25” méret mellett egyaránt 660 gramm. A nagyobbacska bütykök agresszívabb használathoz is alkalmasak, az íves keresztmetszetének köszönhetően a futófelület nem túl szélesen érintkezik az úttal, így nem igényel nagyobb erőt szilárd burkolaton sem. Oldalfala kellően megerősített, amely tovább fokozza a durvább felhasználás lehetőségeit, nagyobb sebességet enged a technikásabb ösvényeken, jobban ellenáll a felütéseknek. Méretéből eredően a mintázat fogakként harap az ösvénybe, amíg a puhább összetételű élek az élesebb kanyarokban, köveken vagy ágakon extra biztonságot szolgáltatnak. A kanyarban szerepet kapó bütykein bevágás is található, így jobban tud igazodni a terep adottságaihoz.

karatos_1További érdekesség, hogy 2014-ben a Rubena tervezett gyártási darabszámai a csehországi üzemekben 6 millió db külső gumi és 10 millió db tömlő! A Rubena ma tulajdonképpen az egyetlen kizárólag Európában gyártó kerékpárgumi márka, ami különösen vonzóvá teszi számunkra, közép-európai lokálpatriótáknak.
[divider scroll_text=”Rubena Kratos”]

karatos_2

Ajánlott bruttó fogyasztói árak:

Grey Line Top Design: 8800,- Ft

Fekete, egy komponenses Top Design: 8400,- Ft

További információ a gyártó honlapján, illetve 3D rajz

Rubena logo WinnersChoice color

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo