fbpx

Rodi Blaster kerékszett és abroncs

A portugál gyártó neve hazánkban a megfizethető árszínvonalú, megbízható abroncsok és kerékszettek szinonimája. A Vuelta, az Airline vagy az Excalibur elnevezés már-már fogalomnak tekinthető a honi kerékpárosok körében, illetve a most bemutatott új Rodi Blaster kerékszett is minden bizonnyal népszerű, megbízható kerékmegoldássá válik a közép kategórás, általános használatra “befogott” országúti gépek számára.

rodi_blaster_6
A Rodi természetesen nemcsak hazánkban sikeres márka: Európa útjain a kerékpárosok százezrei közlekednek rajtuk, „kilométerhegyeket” abszolválva. Valljuk be őszintén, hogy ez a fajta felhasználás a kerékpározás valódi célja! A portugálokra jellemzően a Rodi a divattrendeket is pontosan követi, így a legtöbb kerékszett és abroncs többféle színben elérhető, illetve a küllők is “színkódoltak”. A Blaster eseteben “üde” megjelenésű fehér változat is rendelkezésre áll, amely kétségtelenül érdekesebb látványt nyújt, mint a szokásos fekete vagy ezüst.

rodi_blaster_2
rodi_blaster_5Az alig valamivel 30 ezer forint feletti ár láttán azt gondolhatnánk, hogy a Blaster “kőkorszaki” technikai szinten van, így minden bizonnyal meglepődünk, hogy elől 20, hátul 24 kardküllős modern fűzést kap, amely legfeljebb a tömegadat tekintetében marad alul a piacon kapható méregdrága gyári kerékszettekkel szemben.

A Blaster kerékszett két “eleme” egyenként is megvásárolható, amely jó hír azok számára, akiknél egy gyári kerékszettből csak az egyik darab hibásodott meg. Mivel modern fűzéssel és színvilággal rendelkezik, a legtöbb esetben megjelenése nem “lóg ki” más gyártók modelljei közül. Talán még ennél is jobb hír, hogy a Blaster kerékszett abroncsa külön is elérhető, természetesen mindkét furatszámmal, illetve fehér és fekete színben. Mindenképpen hiánypótló termékről van szó, lévén a hazai piacon párját ritkítja a 24 vagy 20 furatos abroncs, nem is beszélve arról, hogy bőven a megfizethető árkategóriában van. Nem kell látnoknak lenni ahhoz a jóslathoz, hogy akár a felsőbb kategóriát képező, egyéb márkák által kínált, de sajnos meghibásodott kerékszett-abroncsok helyére Rodi Blasterek kerülnek, így lehelve új életet azokba a modellekbe. És nem is biztos, hogy “idegen” termék kerül beépítésre, hisz a Rodi számos neves kerékszettgyártó abroncsbeszállítója!

rodi_blaster_4A Blaster abroncs közepesen magas profillal rendelkezik (csak kissé alacsonyabb, mint a Rodi Airline), a kerékagyak hagyományos, egyszerűen karbantartható golyóscsapágyazást kapnak. A kettőt festett rozsdamentes acél kardküllők kötik össze megfelelő stabilitást és kis légellenállást biztosítva.

Jellemzők:

 • Rodi Blaster abroncs
 • 622x15C
 • 592 mm ERD (fűzésátmérő)
 • 490 g
 • 20/24 furat
 • szegecselés nélküli kialakítás
 • fekete vagy fehér szín
 • Rodi Blaster kerék
 • kardküllő
 • elől radiális fűzés, hátul 2 kereszt
 • RB31 QR (kónuszos) agyak

Ajánlott fogyasztói ár: első kerék 14.396 Ft; hátsó kerék 19.018 Ft; abroncs (választható 20 vagy 24 furatszámmal) 6390 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

rodi_blaster_3

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo