fbpx

Polisport E3 trail, enduro fejvédő

Az E3 a Polisport legújabb fejvédője, melyet kifejezetten enduro, trail felhasználásra tervezett a remek árairól híres gyártó. A piacon igazi hiánypótló darab, ebben a szegmensben kevesen kínálnak erre a szakágra specializált teljes értékű sisakot. Tökéletes választás vékonyabb pénztárcával rendelkező, lejtőket imádó kerékpárosok számára.

Polisport_E3

Védelem tekintetében sincs semmi szégyenkeznivalója a Polisport E3-nak, kategóriájában teljes mértékben megállja a helyét. Fejlett In-Mold technológiával készült, a teljes belső EPS habot héj borítja, melynek köszönhetően igazán erős, gond nélkül bírja az agresszív használatból eredő “megrázkódtatásokat”, ráadásul tömege sem túl magas, sőt kifejezetten könnyű, csupán 280 gramm M-es méretben. A fejvédő alsó részén is találunk egy héjréteget, mely jótékony hatással van a fejvédő merevségére, erősségére, ezenfelül védi az egyébként könnyen benyomódó habot a karcoktól, sérülésektől.

Polisport_E3

Egy trail, enduro sisaknál az agresszív felhasználásból eredően egy átlagos MTB fejvédőhöz képest extra erősítésekre van szükség, a Polisport ennek megfelelően megerősítette az E3 hátsó részét, ezzel növelve a tarkóvédelmet. A szakág elmaradhatatlan kelléke, a napfénytől és faágaktól védő, állítható, erős sild, is helyet kapott a fejvédőn, melyet mindig az adott időjárási körülményekhez vagy a lejtő szögéhez tudunk állítani.

Polisport_E3

Bármennyire is már a zúzósabb, keményebb szakágak felé kacsingat a trail, enduro kerékpározás, még mindig saját erőből kell feltekernünk a hegyre, ezért a szellőzés sem egy elengedhetetlen szempont a fejvédők tervezésénél. Ennek megfelelően a Polisport az E3-ra 25 szellőzőnyílást tervezett, melyek jótékony hatással vannak fejünk hűtésére mivel bőséges mennyiségű levegőt engednek be a sisakba, a legforróbb napokon sem fog megfőni a fejünk az emelkedőkön, ha az E3-t viseljük. A további kényelemért a jó minőségű szivacsozás felel, mely puha, gyorsan száradó anyagból készült, nem mellesleg kivehető, mosható, cserélhető. Ráadásul rovarhálót is épített bele a gyártó, ami megfelelő védelmet biztosít fejünknek a támadó szándékú méhek, darazsak ellen. Ezenfelül tartalék szivacs is jár a fejvédőhöz, ha idő előtt tönkremenne a sisakban lévő vagy akár a célra, ha egy nap kétszer akarjuk felvenni a fejvédőt és még nem száradt meg a benne levő.

Polisport_E3

A tökéletes illeszkedésért a Polisport saját fejlesztésű fejméret állító rendszere került az E3-ba, mely egy klasszikus tarkón racsnis megoldás két dimenzióban állítható kerettel, könnyen, egy kézzel kezelhető, hibátlan rögzítést tesz lehetővé. A pántok hosszát egyszerű, de jól működő csatokkal tudjuk személyre szabni, szinte az összes fejformával kompatibilissé tehető a fejvédő.

Polisport_E3

Megjelenésében igazán erős sisak képét nyújtja az E3, ami a valóságban is pontosan így van. A két méret három színnel párosul, sárga, fehér és sötét szürke színekben, melyekhez fekete tarkó rész tartozik, elérhető ez a kiváló ár-érték arányú fejvédő, melyet bátran merek ajánlani akár kezdő vagy akár haladó trail, enduro kerékpárosoknak is.

Polisport_E3

JELLEMZŐK:
>25 szellőzőnyílás
>In-Mold szerkezet
>Megnövelt tarkóvédelem
>Fejméret állító rendszer
>CE-EN 1078 standard
>Rovarháló
>Kivehető, mosható szivacsok
>Tartalék szivacs
>Könnyen állítható pántok
>Fényvisszaverő elemek
>Állítható sild
>2 méretben: M (55-58cm), L (58-61cm)
>3 színben

Tömeg: 280g (M méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 16 990 Ft.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo