fbpx

Peruzzo Pure 4 vonóhorogra szerelhető kerékpárszállító teszt

Az olasz gyártó legkomolyabb, 4 kerékpár szállítására alkalmas, vonóhorogra szerelhető “málháslovát” is tesztelhettük, mely praktikus, minőségi megoldásaival és kategóriájában kedvező árával lenyűgözött minket.

Általában a kerékpárszállító kapacitása határozza meg, hogy egyszerre hányan utazhatunk egy autóval versenyre, túrázni vagy bármilyen olyan helyre, ahol szükségünk lesz a bringánkra. A legtöbb autóba 4-5 ember befér, ezért miért limitálnánk az utasok számát egy kettes vagy egy hármas tartóval, ha kapható négyes is… A Peruzzo Pure 4-re minden probléma nélkül felrakhatunk 4 kerékpárt és ha esetleg lenne egy ötödik is akkor azt szállíthatjuk a tetőn vagy belegózhatjuk a csomagtartóba. Ennek kapcsán saját tapasztalatból tudok beszélni, mert egy éve a gyártó hármas vonóhorgos szállítóját használja a csapatunk és sokszor jól jött volna egy ilyen négyes.

A magazinnál már többször egyöntetűen megállapítottuk, hogy a vonóhorogra szerelhető szállítók a legpraktikusabbak, hiszen könnyen felszerelhetőek és a fogyasztást sem növelik extrém mértékben. A Peruzzo Pure 4 is ilyen, csak rárakjuk a vonóhorogra, lenyomjuk a kart és már fent is van a szállító a kocsin, mindösszesen még a világítás csatlakozóját kell rádugni (jár hozzá 7/13 pin adapter is), de az sem tart tovább pár pillanatnál. Arra készüljünk, hogy az első alkalom nem lesz ilyen gyors, ugyanis ezt is, mint a legtöbb szállítót, össze kell szerelnünk, mert darabokban érkezik. Nem kell megijedni tőle, egy kis műszaki érzékkel már összerakható, csak ne a hóban akard összeszerelni, mint ahogy mi tettük 🙂 . Egyébként viszonylag gyorsan összeállt, Thommey annyi idő alatt végzett vele, mint én egy tetőszállító felével.

Összeszerelve is kényelmes méretűre összehajtható, emiatt a tárolása is egyszerűbb, könnyedén lehajthatjuk a felső keretet és máris spórolunk vele rengeteg helyet. A lámpák is behajthatóak, ezáltal teljes biztonságban tudhatjuk őket, a csatolt gif remekül szemlélteti, hogy mekkora méretváltozásra képes a Peruzzo Pure 4. Érdekes, hogy a dobozában szörnyen nehéznek tűnik, kivéve pedig már egy ember is képes kezelni, négyes szállító létére elég könnyű.

Alul óriási méretű rögzítőpántokat találunk, amik akár a fatbike vastag kerekeit is átérik, de emellett nagy mozgásteret is engednek a bringa rögzítése során. Jár hozzá pluszban egy alátét toldó is, amelyet hosszabb tengelytávú kerékpárok esetén tudunk alkalmazni. A vázat a felső kerethez csatlakozó karok segítségével tudjuk fixálni, egyszerűen és bombabiztosan működnek, ahogy írtam egy éve én már ilyet használok és soha nem volt vele problémám, egyedül akkor van egy kis gond, ha a rögzítő karokat meg kell cserélni, ugyanis akkor szét kell szedni az adott kart (de pl ha mindig ugyanolyan bringákat szállítunk akkor ez nem fog előfordulni).

Előnyös tulajdonsága még a Peruzzo Pure 4-nek, hogy rázárhatjuk a vonóhorogra és nem külön lakattal, hanem a szállítóba beépített zárszerkezettel. Ez kifejezetten jól jön, amikor otthagyjuk az autónkat rajta a szállítóval, mert éppen elmegyünk bringázni. Gondolom mindenkiben benne lenne a félelem ilyen esetben, hogy valaki ellopja a drága szállítóját, a Pure 4-nél nem kell félnünk, mert ez nem kivitelezhető egykönnyen.

Másik, ami fontos lehet egy vonóhorgos szállítónál, hogy dönthető legyen, ha ki szeretnénk nyitni a hátsó ajtót, amikor fent vannak a bringák. A Peruzzo Pure 4-nél ez sem probléma, mert úgy tervezte meg a gyártó, hogy problémamentesen le tudjuk dönteni, de azt meg kell jegyeznem, előfordulhat néhány autótípusnál, hogy ennek ellenére sem lesz nyitható az ajtó, mert olyan a kocsi kialakítása, (ilyen volt a tavalyi csapatbuszunk is, de mivel nagyon egyszerűen működnek a Peruzzo vonóhorgos szállítói, ezért ha ki akartuk nyitni az ajtót akkor ketten leemeltük a vonóhorogról a bringákkal együtt a szállítót és úgy nyitottuk ki).

Alapvetően nagyon jó benyomást tett ránk a Peruzzo Pure 4, kiváló ár-érték arányával és tetszetős megoldásaival az erősen ajánlott kategóriába tartozik, újságíró kollégám is elárulta, hogy szívesen lecserélné rá a jelenleg használt szállítóját. Mindösszesen a kábelek elvezetését tudnánk negatívumként megemlíteni, ami viszont egy kötegelő segítségével könnyedén megoldható.

Ajánlott fogyasztói ár: 134 990 Ft
Használati útmutató

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások