fbpx

Peruzzo Modena univerzális tetőre szerelhető szállító teszt

A Peruzzo egyik egyszerűbb tetőre szerelhető szállítóját, a Modena-t, is lehetőségünk volt kipróbálni, ami alacsony ára ellenére is meglepően jól szerepelt tesztünkön.

Peruzzo_modena

A Modena az ár-érték arányának köszönhetően a legnépszerűbb szállítók közé tartozik a Peruzzo kínálatában, mindenki számára elérhető áron kínál megbízható működést. Az egyszerűbb kerékpárokkal rendelkezők nehezen meggyőzhetők arról, hogy akár a bringájuk árának felét egy szállítóra költsék, az ő igényeiket hivatott kielégíteni a Modena, de a drágább kerékpárok tulajdonosai is bátran választhatják a tesztünk alanyát, kicsit szerényebb képességei ellenére ők sem fognak benne csalódni.

Peruzzo_modena

Mint általában a Peruzzo szállítókat, a Modena-t is nekünk kell összeszerelni, de nem kell megijednünk, csak pár csavar meghúzása az egész, egyedül a tetőre rögzítés, ami időigényesebb, de erről részletesebben egy kicsit később. Az alsó sín két darabban érkezik, ezeket kell két csavar segítségével összeszerelnünk, ami maximum egy percet vesz igénybe, ehhez kell még az alsócső tartását biztosító egységet még rögzítenünk, ami szintén nem tart egy percnél tovább és már össze is lett rakva a tartó. Egyébként a sín szétszedhetőségének köszönhetően kis helyen elfér a szállító, ha nem éppen a tetőn van, ami nem utolsó szempont (pl volt olyan tartóm, ami nem fért be a csomagtartóba, ezért nem is volt sokat használva).

Peruzzo_modena

A tetőre történő felszerelés viszont megér egy misét, három (elöl kettő, hátul egy) U-alakú menetes szár rögzíti a tartót a keresztlécekre (mint a legtöbb olcsó tetőszállítón). Valamilyen racsnis csőkulcsra szükségünk lesz, ha nem akarjuk a hat önzáró anyát egy órán keresztül tekergetni, vagy rövidebbre vághatjuk a szárakat (a saját tartómon biztos ezt tenném) és akkor sokkal gyorsabban végezhetünk a feladattal egy sima csavarkulcs segítségével is. Esetleg még opció lehet a Peruzzo más tartóinál használt műanyag tekerő, amit az anyákra tudunk ráhúzni. Sejtésem szerint azért ilyen hosszúak a menetes szárak, hogy bármilyen tetőcsomagtartóra tudjuk rögzíteni a Modena-t.

Magát a kerékpárt félelmetesen gyorsan fel tudjuk rakni a tetőre a szállító egyszerűségének köszönhetően. A keréktartó sínbe passzol a legtöbb gumiméret, egyedül az új pluszos gumikkal és az annál nagyobbakkal gyűlhet meg a bajunk, mert azok már nem illeszkednek a tartóba. A sínhez pedálklipsz-szerű szíjakkal tudjuk stabilan rögzíteni a kerekeket (a fém csatra figyeljünk, hogy ne érjen a felnihez), ebből a maximális biztonság érdekében három jár a kerékpárhoz (valójában elég kettő is, a harmadikat elrakhatjuk tartaléknak).

A két keréken kívül az alsócsövet tudjuk még rögzíteni ezen a tartón, a drága szállítókhoz képest a Modena ezen része elég egyszerűnek tűnik, de ennek ellenére teljesen megbízható és tökéletesen működik. Egy műanyag tekerő segítségével tudjuk szorítani a vastag gumiborítású, erős pofákat, ami minimum 20 mm, maximum 60 mm szélességű alsócsövekkel kompatibilis és az ovális csöveket 80mm magasságig is képes fogadni, egyedül a szögletes profilokat nem ajánlja a Peruzzo, főleg a vékonyfalú, drága vázaknál, mert megroppanthatják a csövet. A Modena-n maximum 15 kg-os kerékpárt szállíthatunk biztonságosan a gyártó szerint, amit érdemes betartani, ne erőszakoljunk rá e-bike-okat. Opcionálisan elérhető zárható szerkezet ehhez a szállítóhoz is, mellyel biztonságban tudhatjuk kerékpárunkat.

Peruzzo_modena

Érdekes kérdés egy szállító tesztnél, hogy a szerelésen és a rögzítésen kívül mit tudunk mondani az adott termékről, mert az azért nagyon ritkán fordul elő, hogy valamelyik nem tartja megfelelően a kerékpárt. Ilyen problémánk a Modena-nál sem volt, mindvégig hibátlanul működött.

Peruzzo_modena

A Modena nálam, mint tetőre szerelhető szállító, ár-érték arányban kitűnőre, teljesítményben jóra vizsgázott, egyedül csak a tetőre történő rögzítése, ami problémás, de ha meg tudjuk oldani ezt (vagy ha nem akarjuk gyakran fel-, leszerelni) akkor nem igazán tudok negatívumot felhozni ellene.

Ajánlott fogyasztói ár: 9 490 Ft
Használati útmutató

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások