fbpx

Pearl Izumi X-Project 3.0 MTB cipő

Szeretnél egy olyan montis cipőt, amely a karbontalpas versenycipők hatékony hajtását biztosítja, ellenben akár hosszabb gyaloglások során is kényelmes? Ezt ma kizárólag a Pearl Izumi X-Project modellsorozata tudja, amelyből most a 3.0-as modell kerül bemutatásra.

A lényeg a talp egész hosszána integrált speciélisan "hangolt" karbonmerevítés!

A lényeg a talp egész hosszába integrált speciálisan “hangolt” karbonmerevítés!

A Pearl Izumi 2015-ben tovább folytatja a sikeres X-Projekt széria fejlesztését, amely speciális talpszerkezetének köszönhetően természetes és kényelmes gyaloglást vagy éppenséggel futást biztosít, ellenben a stratégiailag elhelyezett, egyedi tulajdonságokkal rendelkező karbon stoplifelfogató lap kiváló hajtáshatékonyságot tesz lehetővé. Ebben a tekintetben a japán gyártó egyértelműen piacvezető, ha valaki ilyen kettős tulajdonsággal bíró cipőre vágyik, az X-Projektben biztos megtalálja számítását.

Az X-Project 3.0 a forradalmi talpszerkezeten kívül minden egyéb fejlett technikai megoldással rendelkezik...

Az X-Project 3.0 a forradalmi talpszerkezeten kívül minden egyéb fejlett technikai megoldással rendelkezik…

The X-Project sorozatban a japán mérnökök idén tovább finomították a karbonmerevítés tulajdonságait, apró változtatásokat végezve a talp formáján és szerkezeti kialakításán. A karbonvázakhoz hasonlóan a karbonmerevítő rétegkialakítása speciálisan hangolt, legvastagabb részén 4 mm, ezt a cipő teljes hosszát átölelő elem kerül a 3.0 modell esetében alkalmazott üvegszál-kompozit talpanyagba. A karbonmerevítés a más gyártóknál alkalmazott szerkezethez képest tehát lényegesen hosszabb, a cipő majdnem egészét átíveli, a stoplinál és a sarokrésznél pedig szélesebb kialakítást kap. A talp járófelülete pedig ugyancsak speciálisan erre a célra kifejlesztett, rétegelt TPU (poliuretán) gumikompozit, amely csúszásmentes, emellett tartós.

Jól látható a karbonelem, amely nemcsak a stopli alá kerül, hanem a telp egész hosszát átíveli...

Jól látható a karbonelem, amely nemcsak a stopli alá kerül, hanem a telp egész hosszát átíveli…

A Pearl Izumi X-Project 3.0 kényelme is elsőrangú: profi EVA-csillapítást alkalmazó talpbetétet kapunk, az 1:1 Anatomic Buckle csatrendszer pedig már bőven bizonyított a versenyeken, maratonokon és eposzi MTB túrákon egyaránt. A szintetikus műbőr és poliamidháló felsőrész könnyű, rugalmas, az orr- és a sarokrész természetesen megerősített, amely a tartóssághoz is a biztonsághoz elengedhetetlen egy vérbeli MTB cipő esetében. A cipőtalp kiválóan tapad, akár vizes köveken is biztonságosan lehet haladni, a mintázat pedig jól kidobja a sarat. Szerencsére mindez nem megy a tömeg rovására: az X-Project 3.0 akár versenyfelhasználásra is alkalmas 750 grammos tömegadattal rendelkezik. Az X-Project sorozat további érdekessége, hogy kifejlesztésében a montis legenda, Brian Lopes is szerepet kapott.

A három X-Project modell közül a most bemutatott a kegkedvezőbb árú, de az üvegszál-kompozit talpon kívül nem sokat áldoz fel a kölséghatékonyság oltárán...

A három X-Project modell közül a most bemutatott jobb oldalon látható a kegkedvezőbb árú, de az üvegszál-kompozit talpon kívül nem sokat áldoz fel a kölséghatékonyság oltárán…

De tényleg működik-e a japán mérnökök elképzelése? A választ erre a kérdésre az egyik amerikai kerékpáros magazinban megjelent teszt adja meg: egy X-Project cipőben stoplistul-mindenestül 4-órás gyalog tereptúrát tett a tesztelő, és teljes kényelemről számolt be. Ráadásul a cipő is jól bírta a „kiképzést”: semmilyen kopásra utaló jel nem keletkezett rajta! Természetesen ez extrém példa, de ha a kerékpártúra sok gyaloglást igényel (minden vérbeli montis tudja, hogy léteznek ilyen útvonalak!), akkor jól jön, ha a cipő ezt is tudja.

Jellemzők:

  • speciális talpszerkezetének köszönhetően a hatékony hajtás mellett természetes és kényelmes
  • gyaloglást tesz lehetővé
  • teljes hosszban integrált karbon merevítés
  • üvegszál-kompozit talpanyag
  • 1:1 Anatomic Buckle csatrendzser
  • megerősített orr- és a sarokrész
  • TPU (poliuretán) gumikompozit járófelület
  • EVA-csillapítást alkalmazó talpbetét
  • könnyű és rugalmas szintetikus műbőr és poliamidháló felsőrész
  • varrásmentes belső kialakítás

Ajánlott fogyasztói ár: 63.990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

Többféle színben elérhető - a japán gyártó kétségtelenül ért a könnyen felismerhető dizájnhoz!

Többféle színben elérhető – a japán gyártó kétségtelenül ért a könnyen felismerhető dizájnhoz!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo