fbpx

Pearl Izumi Elite RD III országúti versenycipő

Pearl-Izumi-Elite_1

A profi országúti kerékpárversenyzők egyik kedvenc cipőmodelljében hajthatsz mostantól! Csapatszponzori szerződéstől függetlenül számos neves versenyző nem enged a Pearl Izumi iránti ragaszkodásából, a most bemutatott Elite RD III országúti versenycipő az exkluzív ruházatáról méltán híres japán gyártó egyik csúcsmodellje, anatomikus csatrendszerrel, ELITE 1:1 karbontalppal, illetve pillesúlyú, kényelmes alapanyagból, egy darabból szabott felsőrésszel büszkélkedhet.

Az új ELITE 1:1 Power Plate talpszerkezet szálirány-specifikus, a lehető legnagyobb szakítószilárdságú UD karbonszövetből készül, mindössze 7 mm vastag, a lehető legcsekélyebb tömeg mellett fokozza az erőátvitelt, illetve csökkenti a súlypont-magasságot. A talp belső formája anatomikus, segít a talp stabilan tartásában, a sarok pontos rögzítésében. A lábboltozatnál sarokig nyúló hosszanti támasztékot alkalmaz, amely a végletekig fokozza a stabilitást a tömeg csökkentése mellett.

pearl_izumi_cipo_2

pearl_izumi_elite_6Érdemes megjegyezni, hogy a közel 60 éve Tokyóban alapított Pearl Izumi mára a világ technológiailag egyik legfejlettebb és legjobb minőségben gyártott sport kiegészítő márkája, nemcsak kerékpáros modelljeiről híres, hanem a legnevesebb profi versenyzőket, olimpiai és világbajnokok sportolókat is a „gyöngyök forrása” látja el lábbelivel. Következésképpen nemcsak közvetett ismereteik vannak az emberi anatómiával kapcsolatban: a 60 év tapasztalat, illetve a japán megfontoltság és precizitás ebben az esetben szó szerint aranyat ér.

pearl_izumi_elite_5

Az „1:1 Anatomic Buckle Closure” csatrendszer ugyancsak fokozza a stabilitást és a kényelmet, megelőzi a zsibbadást, illetve a forró pontok kialakulását. A csat mögötti helyet kapott nyomáseloszlató támaszték helyzete is állítható, személyre szabható. Az egy darabból, varrásmenetesen szabott felsőrész mellett a talpbetét is fejlett technológiát alkalmaz: kétrétegű, eltérő keménységű EVA zártcellás habból készül, szintetikus, antibakteriális borítással. A lábbal közvetlenül érintkező felületek a japán mérnökök szerint legalább annyira fontosak, mint a talp- vagy sarokrész-kialakítás.

pearl_izumi_elite_4

A kerékpárosokkal foglalkozó szakemberek egyöntetű véleménye, hogy az ember és a kerékpár kontaktuspontjai sokkal nagyobb figyelmet érdemelnek, mint a gép egyes alkatrészei. Ha a vázgeometria megfelelő, a nyereg pedig relatív kényelmet nyújt, akkor a hajtáshatékonyság és a kényelem szempontjából – kiváltképpen hosszabb távolságok leküzdése során – a cipő/pedál kontaktus a legmegtározóbb tényező. Erre érdemes áldozni, akár még egy „csillivilli” hátsó váltó vagy titáncsavaros fékváltókar rovására is.

pearl_izumi_elite_main

A Pearl Izumi Elite RD III minden szempontból a maximalista szemléletet tükrözi, jobbat nemigen lehet alkotni, legfeljebb teljesen egyedi, személyre szabott tervezéssel. Kapható látványos vagy lényegesen diszkrétebb színvilágban, így mindenki megtalálhatja az egyéni ízlésének megfelelőt. Természetesen feles méretekben is elérhető, amely a tökéletes illeszkedés záloga.pearl_izumi

  • Méret: 39-47 (1/2-es lépésekben)
  • Tömeg: 265g (43-as méret)
  • Szín: almazöld/fehér vagy fekete

Ajánlott fogyasztói ár: 74.990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások