fbpx

Northwave Typhoon EVO SBS fehér-fekete országúti cipő

typhoon_1Az ergonomikus cipőre érdemes nagyobb figyelmet fordítani, mint a kerékpárvázra vagy alkatrészekre: lévén egy kényelmesebb, hatékonyabb hajtást biztosító cipő jelentősebb teljesítményjavulást eredményez, mint a gépen végrehajtott legtöbb költséges módosítás. A Northwave Typhoon EVO SBS cipőmodell a kényelemre és a jobb ergonómiára helyezi a hangsúlyt, élvezetessé tesz minden bringán megtett kilométert.

Egy kényelmes kerékpáros cipővel a kerékpárral érintkező három kontaktuspont egyikét egyszer is mindenkorra megoldhatjuk: ezután már csak egy megfelelő nyereg és kesztyű, illetve a kerékpározási helyzet helyes beállítása kell a tökéletes harmóniához. Nem véletlen, hogy a profi kerékpárversenyzők csapatváltáskor gyakran szerződésükben rögzítik, hogy milyen márkájú cipőben hajlandóak rajthoz állni. A Northwave az egyik legnépszerűbb cipőgyártó az országúti mezőnyben, az olasz cég által nem szponzorált csapatok tagjain is bőven látunk “NW” monogramos cipőt.

typhoon_3
typhoon_5A Typhoon modell a Northwave egyik csúcsmodellje, nyomáscsökkentő S.B.S. csattal, illetve két erős tépőzárral rendelkezik, a puha mikroszálas felsőrésznek köszönhetően pedig tökéletesen illeszkedik a láb formájához, megfelelő tartást biztosítva. További jellegzetessége, hogy a hagyományos olasz kerékpáros cipőkkel ellentétben nem kifejezetten keskeny szabású, így ideális olyan kerékpárosok számára, akik igénylik a szélesebb, tágasabb belső kialakítást. Az Omega Heel sarokrész ugyancsak nagyfokú kényelem mellett biztosítja a kiváló stabilitást.

A talp háromrétegű, rendkívül nagy szilárdságú karbonszál-szerkezetből készül, ennek köszönhetően vékonyabb kialakítást kap, a talp közel marad a pedáltengelyhez. A cipő alacsony tömege, illetve a kényelemre kihegyezett kialakítás mellett az alacsony talpprofil is hozzájárul ahhoz, hogy a lábbeli hosszabb távokon is észrevétlen maradjon. A talpszerkezetben elhelyezett Airflow System légnyílások és -csatornák fokozzák a szellőzést, így a meleg nyári napokon sem “izzik” a láb.

typhoon_6

A Biomap technológiának köszönhetően kevesebb varrással készül a felsőrész, így kisebb az esély a kidörzsölés vagy a túlzott nyomáspontok kialakulására. A talpbetét EVA és mikroszálas alapanyagból készült anatomikus formát követő Performance Pro típus, amely biztosítja a kiváló szellőzést is. A Typhoon feles méretekben is kapható, így ezen a téren sem kell kompromisszumot kötni.

gunn_rita Összefoglalva a Typhoon EVO S.B.S. egy kényelem-orientált modell, de eme tulajdonság nem megy sem a hatékonyság, sem a tömeg vagy a kiváló szellőzés rovására.

A Northwave-sikerek történelmi felidézésében immár az 1990-es évek derekán járunk, az extravagáns országúti sprinter, Mario Chippolini tarolása és Gunn-Rita Dahle “felfedezését” követően is van még bőven esemény. Elég ha csak a belga Tom Boonent említjük, aki 2005-ben megnyeri az “észak poklát”, azaz a Párizs-Roubaix tavaszi klasszikus versenyt, majd a Tour de France szakaszgyőzelmei után ősszel világbajnoki címet szerez Northwave Aerator cipőmodellben. És ki ne emlékezne Valverde, Hermida vagy éppen az extrémsport-fenomén cseh Prokop 2006-os sikereire?

boonenA “csontváz” mezdizájn már 2007-ben tarol: minden idők egyik legemlékezetesebb Northwave modellje. Napszemüveg-kollekció, Gore-Tex cipők jelentik a legújabb irányt az olasz gyártó számára, mind nagy közönség-, mind szakmai sikert aratva. Majdan 2010-ben Jose Hermida cross country világbajnoki címet szerez Razer S.B.S. cipőben.

Az utóbbi években Fabian Cancellara, a Schleck testvérek, illetve Philippe Gilbert viszik tovább a Northwave hírnevet a legnagyobb Pro-Tour országúti versenyeken, számos egynapos és körverseny-győzelemmel gazdagítva a már lassan megszámlálhatatlan sikerlajstromot.

A NORTHWAVE ROAD TYPHOON EVO ajánlott fogyasztói ára: 50.890 Ft

A legfrissebb Northwave információk a hazai forgalmazó honlapján: KATTINTS IDE!

northwave_logo

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások