fbpx

Northwave Tribute triatlonos cipő

Triatlonos cipő nem gyakran jár nálunk, de most a Northwave jobbik cipője, a Tribute, megérkezett hozzánk, ami számos speciális tulajdonságával járul ahhoz hozzá, hogy egy vérbeli triatlonos versenycipőnek nevezhessük.

Northwave_tribute

Fontos az elején tisztázni, hogy más dolgoknak kell megfelelnie egy triatlonos cipőnek, mint egy országútinak, ez a két sport különbségéből ered, de kezdjük az elején. Mint ismeretes a triatlon úszás-kerékpározás-futásból áll, szünet nélkül, pontosan ebben a sorrendben. Tehát a vízből kirohanva átöltözés nélkül a kerékpárra pattannak és a kerékpárról leszállva a futócipőt felvéve futva folytatják a versenyt. Könnyen belátható, hogy erre a felhasználásra a kerékpáros cipők nem a legjobb választások, de nézzük, hogy mit is tud egy igazi triatlonos modell.

Northwave_tribute

Az egyik legfontosabb tulajdonsága a Tribute-nak, hogy nagyon könnyen fel- illetve lehúzható, a cipő minden apró részletében odafigyelt erre a Northwave, nehogy értékes másodperceket veszítsenek miatta a versenyeken. A saroknál egy hatalmas pántot találunk, amit megfogva egy mozdulattal beleléphetünk a cipőbe, de ugyanezzel a mozdulattal ki is vehetjük belőle a lábunkat.

A gyors felvétel másik lényeges feltétele, hogy nyitott állapotban tudjuk a cipőt a pedálban tartani, hogy ne kelljen a csatokkal, a tépőzárakkal bajlódni miután kifutunk a vízből. Ezt a Northwave úgy oldotta meg a Tribute-nál, hogy a két vastag tépőzár közül a felsőt oldalra nyitva tudjuk rögzíteni, és így könnyedén, minden vacakolás nélkül bele tudunk lépni a cipőbe.

Northwave_tribute

Mivel vízből érkezünk a kerékpárra, ezért valószínűleg a lábunk még vizes lesz amikor kerékpárra szállunk, emiatt fontos, hogy a cipő gyorsan megszáradjon, ne kelljen akár egy órát cuppogó lábbeliben töltenünk. Ennek okán a Tribute felsőrésze gyorsan száradó mikroszálas anyagból készült és maga az egész felsőrész nyitott konstrukció, konkrétan felhúzva látszik a tépőzárak között a lábunk. Emellett komplett AirFlow szellőzőrendszert is épített a Northwave a Tribute-ba, ennek köszönhetően még sprinttávon is meg fog száradni benne a lábunk (persze ha nem esik az eső 🙂 ).

A triatlonos cipőnek jobban kell bírnia a járás, futás okozta terhelést is, emellett akkor sem szabad zavarba jönnie, ha nedves talajon szeretnénk benne sétálni. Emiatt a Tribute sarkán jól tapadó, cserélhető gumi sarkakat találunk, melyek jól bírják a kerékpáros szemmel durva használatot.

Northwave_tribute

Természetesen triatlonozás közben is fontos a könnyű és hatékony cipő, ennek megfelelően a Tribute-nak könnyű, merev karbon talpa van, ami még országútis szemmel nézve is merevnek nevezhető (10.0-s merevségi index), a triatlonistának sem kell pazarolniuk a hajtásra szánt energiájukat a cipőtalp hajlítgatására.

Pedálkompatibilitást tekintve a Tribute talpa megegyezik a drágább Northwave országúti cipőkével, a hagyományos 3 furatos (SPD-SL, LOOK) stoplik mellett a Northwave adaptere segítségével Speedplay pedállal is használható, melyet a talpán is hirdet a felirat.

Northwave_tribute

A Northwave Tribute ízig-vérig triatlon versenyzésre készült cipő, minden tekintetben megfelel a sportág kívánalmainak, hibátlan választás kezdőktől profikig mindenkinek.

Jellemzők:
-Versenyorientált, elsőrangú triatlonos cipő
-Carbon Light talp, kiemelkedő teljesítmény, extra merev és könnyű kivitel
– Kiváló szellőzés az AirFlow rendszer négy szellőzőnyílásának köszönhetően
-Gyorsan száradó mikroszálás anyagból készült felsőrész
-Felhúzást segítő kialakítás, tépőzár
-Extra szellőzést és merevséget nyújtó Omega Heel sarokrész kifejezetten triatlonozáshoz
-2 tépőzáras rögzítés
-A felső tépőzár a külső oldalra nyitva is rögzíthető
-Performance Advanced talpbetét
-Speedplay pedálokkal is kompatibilis
-Tömeg: 296 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 50 990 Ft
További információk a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo