fbpx

Northwave téli kamáslik terepen és országúton egyaránt

Téli időszakban a lábak hideg elleni védelme kiemelten fontos, melynek leggazdaságosabb módja, ha nyári cipőnkre egy kamáslit húzunk. A Northwave országúti és mtb felhasználásra is kínál kamáslikat, melyek közül a terepre szánt Raptor-t és az országúti Storm-ot mutatjuk be.

Az enyhe ősz után az első hideg napokon gyorsan szembesülhetünk azzal, hogy a nyári cipőnk még két vastag zoknival is túl hideg, nagyon hamar elkezd benne fázni a lábunk. Ilyenkor két választásunk van, ha hideg időben is szeretnénk bringázni, vagy veszünk egy téli cipőt (erre találtok a Northwave kínálatban pár modellt) vagy beszerzünk egy meleg kamáslit. Ha már rendelkezünk nyári cipővel akkor az utóbbi a legolcsóbb megoldás, egy téli cipőhöz képest jó pár tízezer forintot spórolhatunk. Bár azt is érdemes hozzátenni, hogy egy kamásli ritkán tudja ugyanazt nyújtani, mint egy hideg időre fejlesztett lábbeli, hiszen a kamásli alatt egy olyan cipő van, amit arra találtak ki, hogy minél jobban szellőzzön, hűtse a lábat, ami télen nem a legcélszerűbb. Beszélhetünk mtb vagy országúti felhasználásra készített kamásliról, az alapvető tulajdonságokban nincs különbség köztük: védjenek meg a hideg menetszéltől, a csapadéktól és tartsák a hőt.

Northwave Raptor téli kamásli

A Raptor-t mtb felhasználásra tervezte a Northwave, ami két dologból azonnal látszik, a legfeltűnőbb a tépőzáras rögzítés a talpon, ami azt a célt szolgálja, hogy egyrészt könnyen felvehető legyen, másrészt a talpmintákra ne lógjon rá a kamásli anyaga, mert úgy hamar elhasználódik és a cipő sem tudja úgy a maximális tapadást nyújtani. A másik árulkodó jegy a kamásli mtb modell voltáról az az oldalt és alul található sok erősítés, amik azt a célt szolgálják, hogyha valamilyen tereptárggyal érintkezik a lábunk montizás közben akkor ne szakadjon ki azonnal a kamásli.

A Raptor kiváló hőtartásának titka, hogy egy 3 rétegű alapanyagból készült, melyben egy szélálló membrán is található, így a menetszél a kamáslin kívül marad, míg a belül képződő pára el tud távozni. A varrások szigeteltek, ott sem fog bejutni sem a hideg levegő, sem a nedvesség. A szára 23 cm hosszú, kellően felér és megfelelő védelmet nyújt a bokánknak.

A felhúzása, mint már írtuk, nem bonyolult, alul egy tépőzárral rögzül, míg hátul cipzár és tépőzár biztosítja a tökéletes illeszkedést. A felvételhez még erre a célra található fület is találunk a kamáslin, mely tényleg sokkal egyszerűbbé teszi a felhúzást.

A védőelemeken felül fényvisszaverőket is elhelyeztek a Raptor-on, melyek a sötét évszakokban láthatóság szempontjából különösen fontosak, a sarkon található nagy méretű elemeket sötétben messziről észre fogják venni az autósok.

Jellemzők:
– Téli időre tervezett MTB kamásli
– 3 rétegű alapanyag szélálló membránnal
– Szigetelt varrások
– Víz- és szélálló kivitel
– 23 cm-es szár
– A talprészen körben és oldalt gumierősítések, tartós anyag
– Hátul végig cipzáras záródás
– Tépőzárral állítható dupla bokarész, mely jobb illeszkedést biztosít és kívül tartja a vizet
– A talpon tépőzáras rögzítés
– Felhúzást segítő fülek
– Nagy méretű fényvisszaverő betét a sarkon

Ajánlott fogyasztói ár: 15 990 Ft
További információk a forgalmazó honlapján

[divider scroll_text=””]

Northwave Storm téli országúti kamásli

A Storm kemény téli időjárásra készült országúti kamásli, melyről a neve is árulkodik, akár viharos körülmények között is megállja a helyét. A Storm külsejének neoprene alapanyaga kiváló szigetelést ad, ami teljes mértékben kívül tartja a nedvességet és a hideg menetszelet. A belseje bolyhos, melynek köszönhetően a leghidegebb napokon is melegen tartja a lábunkat.

Rugalmas anyaga tökéletesen felveszi a cipő formáját, ami aerodinamikai szempontból sem lényegtelen, viszont ennél fontosabb, hogy így a cipő és a kamásli között nem tud bejutni a hideg levegő vagy a csapadék. Ezt segíti elő még a zárt talpkialakítás is, nincs se tépőzár (mint a fenti Raptor-nál), se más bontható anyag, a Storm alulról is védi lábunkat, megakadályozza a nedvesség bejutását és bent tartja a meleget.

Az orránál kifejezetten erős, nagyon nehezen elkopó anyagot találunk, ami a járás okozta kártékony hatástól óvja meg a kamáslit, mellyel az élettartama egészen hosszúra kitolható.

 

A szára 22 cm hosszú és hátul cipzárral bontható. A felhúzáshoz még egy segítő fület is elhelyeztek, bár a rugalmas alapanyagnak köszönhetően nem nehéz felvenni a Storm-ot. A szár formája feltűnő, amit hőformálással készítettek el, ez az ergonómikus forma a felülről érkező víz ellen is véd, nehezen talál magának utat a csapadék. Még a cipzárfedélnél is figyeltek az esőállóságra, az is vízmentes konstrukció.

 

Téli kamásliként a Storm-ról sem maradhattak le a nagy méretű fényvisszaverő elemek, a Northwave a kamásli sarkára helyezett el méretes darabokat, amik jól fognak látszódni az esti az órákban.

 

A Northwave legmelegebb kamáslija, a Storm ajánlott vétel azoknak, akiknek gyakran fázik a lábuk télen és valamilyen okból nem szeretnének erre a célra külön cipőt venni.
Kifejezetten fázós lábúaknak! 😉

Jellemzők:
-A legmelegebb Northwave kamásli
-Kiváló szigetelésű, neoprene külső alapanyag
-Nagyon meleg, bolyhos belsőrész
-Extra rugalmas, lábra simuló, végig szigetelt, víz- és szélálló kivitel
-22 cm-es szár
-A zárt talpkialakítás nem engedi be a nedvességet alulról sem, és bent tartja a meleget -Kopásmentes orr
-Megerősített sarokrész
-Hátul végig cipzáras záródás
-Vízmentes cipzárfedél
-Ergonómikus, hőformált szár, véd a felülről érkező víz ellen
-Nagy méretű fényvisszaverő betét a sarkon, mely növeli a biztonságot
-Áramvonalas aero kialakítás

Ajánlott fogyasztói ár: 17 990 Ft
További információk a forgalmazó oldalán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo