fbpx

Northwave Storm fejvédő

A Northwave kihozta várva várt fejvédő kollekcióját. Nem vethetjük a divatdiktátor olasz gyártó szemére, hogy elhamarkodta volna a széles ruházati és lábbeli palettájának ilyen irányú fejlesztését: és most végre tetőtől talpig Northwave-ben hajthatjuk kedvenc sporteszközünket!

northwave_storm_5

Életre hívásának legfőbb oka az egységes öltözet, mindemellett az új fejvédők technikai megoldásai és minősége is a piaci kínálat élvonalában van. A megjelenés pedig hamisítatlan Northwave: egyedi, karakteres, könnyen felismerhető, és nem utolsósorban, rendkívül jól mutat a fejen.

northwave_storm_4

Habár a fejvédő-gyártóknál egyre nagyobb divat a minél zártabb felsőrész, a Northwave-nél hatalmas szellőzőnyílásokkal találkozunk, olyan formákkal, amely más gyártók modelljein egészen biztos nem köszönnek vissza. Élénk színvariációk jellemzik mindhárom új modellt, amelyből most a paletta legtetején álló Storm nevezetűt mutatjuk be. A Storm valójában a 250 grammos országúti Speedster mountain bike változata, ennek megfelelő technikai „tudással”, mindazonáltal elfogadható árfekvésben.

northwave_storm_1

A Northwave bukók kizárólag a legfejlettebb In-mold technológiával készülnek. Az In-mold technológiának köszönhetően a Storm megbízható, jól szellőző és divatos kialakítású, a polikarbonát külső héj az Hi-EPS hab alapanyaggal egyetlen egységet képez, könnyű és erős. Az In-mold lebomlásra nem hajlamos tartós megoldás, így sokáig élvezhetjük a fejvédő kényelmét és biztonságát. A Hi-EPS pedig a ma ismert legkorszerűbb EPS hab, kifejezetten a csúcskategóriájú „sisakok” számára kifejlesztett alapanyag. Az anyagban lévő mikroszkopikus méretű légbuborékok hatékonyabban nyelik el a becsapódás erejét erejét, mint a hagyományos nagyobb méretűek, így növelve az Hi-EPS által nyújtott biztonságot. Egyben a Hi-EPS fajsúlya kisebb, mint a hagyományos EPS-é, következésképpen a fejvédő azonos erősség mellett könnyebb, vékonyabb, alacsonyabb profilú, azaz jobban mutat a fejen.

northwave_storm_2

A Northwave által alkalmazott Run System SRS egy új fejlesztésű állítórendszer, amelynek tekerőgombja kétféle kompozit alapanyagból készül, könnyen kezelhető, pontosan állítható. A Run System SRS által biztosított tökéletes illeszkedés a fejvédő kényelmét is növeli. A pántok ugyancsak egyedi kialakításúak: a csatrendszer lehetővé teszi, hogy külön-külön állítsuk mindkét pántszárat, így gyorsan és biztosan megtalálhatjuk az ideális pozíciót.

northwave_storm_0

A Northwave nagy hangsúlyt fektet a fejvédő szellőzésének biztosítására, az Air Ventilation System-nek elkeresztelt technológia nagyméretű nyílásai révén hatékony légáramlást tesz lehetővé. A légcsatornák azokon a pontokon vezetnek, ahol a fejnek leginkább szüksége van a hűtésre, megelőzve az izzadtságképződést, biztosítva a kellemesebb közérzetet, illetve a nagyobb teljesítményt. Nem utolsósorban, az A.V.S. hátsó légkivezető nyílásai rendkívül tetszetős megjelenést kölcsönöznek a Stormnak, illetve az azonos kiképzésű Speedster modellnek.

A szellőzőrendszer mindent megtesz a hűtés érdekében, a speciális alapanyagú belső szivacsozás pedig további hatékony eszköz a pára elvezetésében. Az antibakteriális anyag a kellemetlen szagok kialakulását is megakadályozza. A Nortwave Storm többféle színben is kapható, a biztonság fokozása érdekében mindegyik feltűnő, ellenben a „sisak” döntő része elegáns sötét tónusú, azaz megjelenésünk egyáltalán nem „papagályos”. A Storm napellenzője lecsatolható, rendkívül erős kialakítású, a „bukó” a lehető legjobb illeszkedés érdekében két méretben kapható.

northwave_storm_3

Adatok:

  • In-mold technológia
  • HI-EPS belső
  • A.V.S. szellőző rendszer
  • antibakteriális betétek
  • SRS+csúsztatható oldalcsat rögzítőrendszer
  • igény szerint levehető napellenző
  • M (52/58 cm), L (58/62 cm) méretben
  • fekete-zöld, fekete-piros színben

Ára: 38.990 Ft

Bővebb információ a Bikefun Kft. honlapján

northwave_logo

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo