fbpx

Northwave Scorpius 2 Plus kerékpáros cipő

A fejlett alapanyagoknak és a magas szintű technológiának köszönhetően a Northwave kerékpáros cipők már a középső árszegmensben is megfelelnek a versenysport megnövelt igényeinek. A legmagasabb szinten természetesen van értelme az utolsó wattok kiaknázásnak, viszont egyéb MTB-felhasználáshoz a Scorpius 2 Plus messzemenően elegendő teljesítményt biztosít.

cipokorkep_2016_Scorpius2Plus_80162024_02_2A mérce nem az egyik napról került ilyen magasra. Az olasz kerékpáros ruházati specialista a 80-as évek elején kezd el lábbelik készítésével foglalkozni a cipőgyártásáról nevezetes észak-olasz Montebelluna-ban. A készülő új modelleket a kezdetektől élvonalbeli bringás versenyzőkkel karöltve fejlesztik, majd visszajelzéseiket figyelembe véve viszik sorozatgyártásba. Mindez jelentős előnyt biztosít az ádáz piaci versenyben, a dizájn iránti kiváló érzék mellett kétségtelenül ez a Northwave-sikere egyik fő alkotóeleme.

A Scorpius 2 Plus MTB cipő esetében alkalmazott magas szintű technológiák egytől egyig a korábbi és aktuális csúcsmodelleken mutatkoztak be, sikerük és népszerűségük folytán az elvitathatatlan előnyöket a paletta többi lábbelijénél is kamatoztatják. Így a nemrég bemutatkozó Scorpius 2 Plus modell Speedlight 3D talpszerkezettel, SLW 2 rögzítőrendszerrel, illetve Thermowelded felsőrésszel büszkélkedhet, azaz egyértelműen felső kategóriás modell, de szerencsére a középső árszegmensbe pozicionálva.

Részben a fejlett Speedlight 3D talpnak köszönhető a cipő alacsony tömege, de a Thermowelded hálós felsőrész is lényegesen könnyebb, mint a legtöbb esetben alkalmazott „műbőr”. A talpban alkalmazott karbonszállal merevített nejlon alapanyag alsó felületéhez hőpréseléssel – az olasz gyártó elnevezésével élve Thermowelded konstrukcióval – rögzül a TPU gumírozott járófelület. A speciális összetételű gumibakok kellő tapadást biztosítanak, a cipő tömege pedig az eljárásnak köszönhetően alacsony marad.

A Scorpius 2 Plus emellett a kényelemre és az ergonómiára helyezi a fő hangsúlyt, élvezetesebbé téve minden terepen töltött órát. Az SLW2 mikrometrikus csat tépőzárral egészül ki a nyomáspontok minimalizálása érdekében. A Thermowelded technológiával varrásmentesen kialakított hálós felsőrésznek köszönhetően a cipő tökéletesen illeszkedik a láb formájához, emellett megfelelő tartást tesz lehetővé. A sarokcsésze speciális kialakítása ugyancsak növeli a láb stabilitását, ezt egészíti ki a megerősített sarok- és orr-rész, amely nemcsak a lábat, hanem magát cipőt is óvja a terepen előforduló óhatatlan ütésektől és horzsolásoktól.

cipokorkep_2016_Scorpius2Plus_80162024_75A Northwave Scorpius 2 Plus maximálisan kiszolgálja az amatőr maratonversenyzés, a teljesítménytúrázás, illetve a kemény montis edzések fokozott igényeit. Tömege alacsony, kialakítása a hosszú távok teljesítéséhez elengedhetetlen kényelmet helyezi előtérbe, minőségi kidolgozással és az olasz gyártóra tetszetős dizájnnal párosítva.

Jellemzők:

 • haladó amatőr MTB cipő
 • egyedi, stílusos design
 • Speedlight 3D talpszerkezet
 • Thermowelded hálós és mikroszálas felsőrész
 • varrásmentes szabás
 • megerősített sarokcsésze-kialakítás
 • megerősített sarok- és orr-rész
 • Thermowelded megerősítések a felsőrészen
 • SLW2 mikrometrikus csat tépőzárral kiegészítve
 • Performance Advanced talpbetét
 • 350 g/db
 • 38–47 méretben, feles méretekben is
 • fekete/antracit, fekete/zöld és narancs/kék színben

Ajánlott fogyasztói ár: 43.590 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo