fbpx

Northwave Scorpius 2 3s kerékpáros cipő

Sokan nem szeretik a sallangot, mindössze egy pontosan illeszkedő, modern szabású, kényelmes kerékpáros cipőt igényelnek, keresnek. A Northwave Scorpius 2 3s olyan, mint egy fixi kerékpár: azzal is lehet gyorsan menni, akár egy 22-fokozatú váltórendszerrel ellátott gépcsodával, nem emészt fel több hajtásenergiát, viszont kizárólag annyi alkatrész és technológia van benne, amely a működéshez elengedhetetlen.

cipokorkep_2016_Scorpius2_80162026_02_2Ha egy pályakerékpárból vagy egy városi fixiből egyetlen alkatrészt is leszerelünk, nem lesz hajtható, irányítható. Az egyébként kiváló alapokra épített Scorpius 2 3s esetében sincs mit egyszerűsíteni: legalábbis a pontos illeszkedés, a kényelem és a hatékony hajtás – azaz egy modern MTB kerékpáros cipő esszenciális tulajdonságának – feláldozása nélkül. Adott az olasz ruházati specialista a versenysportban megszerzett tengernyi tapasztalatát kamatoztató Scorpius 2 cipőkialakítás, amely különböző rögzítés- és talprendszerekkel egyaránt elérhető. A középkategóriás Northwave cipősorozat legkedvezőbb árú „minimalista” változatát a lábra felhúzva, a kerékpárt hajtva ugyanazt a pontos illeszkedést, kényelmet és stabilitást élvezhetjük, mint bármelyik „nagytesó” esetében, ellenben a kasszánál három tízezresből még visszajáró pénzünk is marad.

A Scorpius 2 3s az amatőr MTB kerékpározás bármely terén helyt áll, így semmi akadálya, hogy például benne feszítsünk egy maratonverseny startvonalán. A korábbi csúcsmodellek esetében már bizonyított alapvető Northwave technológiák legtöbbje itt is szerepet kap, ezek avatják a Scorpius 2 3s-t vérbeli modern MTB cipővé, illetve biztosítják a „bombavétel” státuszt.

cipokorkep_2016_Scorpius2_80162026_11A JAWS elnevezésű karbonszállal megerősített talpra megfelelő tapadást biztosító járófelület kerül, szerelhetünk rá mászótüskét, azaz a cipő terepviszonyra és felhasználásra optimalizálható. A Northwave-et fémjelző Thermowelded eljárás a Scorpius 2 3s esetében is szerepel a kínálatban: többrétegű, hálós és mikroszálas alapanyagból készült felsőrészt alkalmaz. Erre kerülnek az ugyancsak Thermowelded protektorok, amelyek a láb védelmét és a cipő tartósságát biztosítják. Hátul a cipő integrált sarokvédelmet kap, így stabilizálva a talpat, illetve óvva felverődő tárgyak okozta sérüléstől.

Felül három aszimmetrikus elrendezésű tépőzár felel a biztos rögzítésért, illetve a nyomáspontok lábfejen történő eloszlatásáért. A legalsó tépőzár feltehetően ritkán lesz nyitogatva, mivel a lábfejformát hívatott pontosan „lekövetni”, a másik kettő pedig valóban „mikroállítós”, lévén a megannyi egymásba kapaszkodó mikroszálnál precízebb lépés nem létezik. A három tépőzár alkalmazása még a versenysportban is szerepet kap, és kétségtelenül bevált megoldás. További előnye az elenyésző tömeg, így a legolcsóbb Scorpius 2 egyben az egyik legkönnyebb! Végezetül a talpbetét is ugyanaz az igényes Performance Advanced típus, mint az összes többi Scorpius 2 esetében, amely önmagában komoly értéket képvisel – már ha külön vásárolnánk meg.

cipokorkep_2016_Scorpius2_80162026_41A Scorpius 2 3s többféle színváltozatban kapható, a pontos illeszkedés érdekében pedig feles méretek is rendelkezésre állnak, meglepően széles méretskálával párosítva. Habár a Scorpius 2 3s kialakítása – mint ahogy a bevezetőben írtuk – puritán, a megjelenés nem feltétlenül „egyszerű”! A színek közt szerepel például „fluo”sárga/fekete, fekete/fluo zöld, de diszkrét eleganciát sugalló fehér/fekete, fekete/fehér is. Ahogy az összes Scorpius 2 esetében, a cipő kialakítása a hosszú távok teljesítéséhez elengedhetetlen kényelmet minőségi kidolgozással „tálalja” a minimalista szemléletet kedvelő amatőr montisok számára.

Jellemzők:

 • amatőr használatra tervezett modern MTB cipő
 • JAWS karbonnal erősített talpszerkezet
 • Thermowelded hálós és mikroszálas felsőrész
 • többrétegű felső kialakítás
 • varrásmentes szabás
 • megerősített sarokcsésze-kialakítás és orr-rész
 • Thermowelded megerősítések a felsőrészen
 • 3 széles aszimmetrikus tépőzárral
 • Performance Advanced talpbetét
 • 355 g/db
 • 36–50 méretben, feles méretekben is
 • fekete/fluo zöld, fehér/fekete, fekete/fehér, fluo sárga/fekete

Ajánlott fogyasztói ár: 28.990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo