fbpx

Northwave Revolution országúti cipő

A Northwave legújabb felső-középkategóriás országúti cipője, a Revolution, is megérkezett hozzánk, mely egyedi megjelenésével az idei év legjobb dizájnnal rendelkező országúti cipő díjára pályázik. Persze nem csak külsőben nyújt extrát a Revolution, hanem megjelenéséhez méltó technikai tartalommal is felvértezte az olasz gyártó.

Northwave_revolution
A Revolution elődje az Evolution Plus egy igen közkedvelt modell volt a teljesítményorientált kerékpárosok körében, ami valószínűleg az utódnál sem lesz másképp hiszen megőrizte az előd előnyös tulajdonságait, sőt még rá is tett egy lapáttal.

A Northwave a Revolution talpába a Morph Carbon 12 AAS karbon betétet építette be a stopli alá, mely extra merev (12.0-s merevségi index) kivételének köszönhetően hajtás közben minden energiát tovább ad a pedálnak, így nem arra fog elmenni az erőnk, hogy a cipő talpát hajlítgassuk (kevesen tudják, de kerékpározás közben az egyik legfontosabb dolog hatékonyság szempontjából a merev talpú cipő, lehet bármilyen hatékony bringánk, ha a cipő nem az, folyamatosan pocsékolni fogjuk az energiánkat).

Northwave_revolution

A merev talp viszont gyorsan tönkre tudja tenni a talpunkat (nem arra “tervezték” a lábunkat, hogy extra merev karbon lapon álljunk), de nem a Revolution-nél, a Northwave anatómiai lábboltozat alátámasztást (Anatomical Arch Support®) használ ebben a modellben, ami nem engedi lesüllyedni a lábboltozatunkat kerékpározás közben, ezáltal megóvva azt az elfáradástól és hosszútávon a kóros elváltozástól.

Northwave_revolution

Még mindig a talpnál maradva, a Revolution (és pár Northwave modell) azon ritka országúti cipők közé tartozik, ami szinte az összes országúti pedálkötésrendszerrel kompatibilis. A cipő talpán láthatjuk a hagyomány 3 furatos SPD-SL/LOOK stopli rögzítést és mellette több konzol helyét, egy átlagos országútis talán nem is tudja, hogy azok milyen célt szolgálnak, ezért is írta rá a gyártó, hogy extra vékony adapterrel Speedplay pedálokkal is kompatibilis.

Northwave_revolution

Talpbetétből a Northwave Performance Pro típusa került a Revolution-be, mely megemeli a talpközépcsontot, ezzel megelőzve a nem kívánt zsibbadást. A felsőrész Biomap Unibody kialakítású, ami azt jelenti, hogy egy darabból készült és az alkotóelemeket hőillesztéssel rögzítették. Ezzel a technológiával a minimálisra csökkenthetők a varrások számai, ami kényelem szempontjából lehet fontos, így egy tényezőt ki lehet zárni, ami nyomást, kidörzsölődést tud okozni. Emellett a technológia lehetővé teszi, hogy vékonyabb anyagot használjanak, melynek köszönhetően egy kényelmes, lábra simuló cipőt kapunk végeredményül.

Northwave_revolution

Rögzítőrendszerként a Northwave a Revolution-on a jól bevált, pofonegyszerűen működő SLW2 mikrometrikus csatokat alkalmazza, melyekkel finom lépcsőkben szorítható a lábunkra a cipő, a kétfunkciós kioldókarral pedig apránként vagy egyszerre is lazíthatók a “fűzők”. Fontos megjegyezni, hogy a csatok és a fűzők is cserélhetők és hazai forgalmazót ismerve gyorsan be is szerezhetők.

Northwave_revolution

A szellőzésre, mint az egyik legfontosabb tulajdonságra egy nyári cipő esetén, is odafigyelt a Northwave a Revolution-nél, komplett szellőzőrendszert találunk a talpon, ami megakadályozza, hogy túlmelegedjen a lábunk a forró nyári napokon, a felsőrészen pedig mikroperforációk hivatottak átengedni a levegőt és csökkenteni a légellenállását.

Northwave_revolution

A Northwave Revolution egy kiváló választás azoknak, akik unják már más gyártók egyszerű fekete-fehér színű cipőit és egy megfizethető árú, versenyzésre alkalmas országúti modellt keresnek.
Az alcímben említett dizájnról túl sok szó nem esett a bemutatóban, de szavak helyett beszéljenek a képek:

Jellemzők:
-Versenyzésre alkalmas, teljesítményorientált országúti cipő
-Morph Carbon 12 AAS karbon betétes talpkialakítás, kiemelkedő teljesítmény, extra merev és könnyű kivitel
-Anatomical Arch Support®, anatómiai lábboltozat alátámasztás
-Egybeszabott Biomap kialakítású felsőrész
-Kényelmes lábra simuló kivitel
-Integrált sarokvédelem
-A mikroperforációk segítik megőrizni a láb frissességét és csökkentik a légellenállást
-Dupla SLW2 mikrometrikus csat
-Peformance Pro talpbetét
-12.0-s merevségi index
-Hagyományos országúti- és Speedplay pedálokkal is kompatibilis talp
Tömeg: 312 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 62 990 Ft
További információk a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo