fbpx

Northwave Rebel MTB cipő

Szerelem első látásra, foglalhatnánk össze röviden a Northwave legújabb középkategóriás MTB cipőjét, a Rebel-t. Más márkák unalmas dizájnjához képest valódi lázadó megjelenésű cipőt alkotott meg az olasz gyártó, ami természetesen nem csak külsejében nyújt különlegeset.

Northwave_Rebel

A dobozból kivéve ahogy megláttam az volt az első benyomásom, hogy kell nekem egy ilyen cipő, pedig azt sem tudtam a nevén kívül, hogy mit tartok a kezemben és én tipikusan nem vagyok az az ember, aki a külső alapján vásárol. Nagyon eltalálta a Rebel – Revolution vonalon a Northwave a dizájnt, biztos sokan lesznek, akik már ez alapján meg fogják venni a cipőt.

Northwave_Rebel

Technikai tartalom terén sem szégyenkezhet a Rebel, mivel nem dísznek készítette a Northwave, hanem haladó kerékpárosoknak, szerényebb költségvetésű versenyzőknek tervezte. Ezt jól mutatja a Carbon XC 12 karbonbetétes kialakítású talpa, ami 12.0-s merevségi indexszel rendelkezik, mely alapján elég hatékony cipőnek nevezhetjük. A stratégiai pontokat (pl a pedál alatt) extra merevséggel látta el a Northwave, melynek következtében nem a cipő talpának hajlítgatására fogjuk pazarolni energiánkat tekerés közben. Emellett a talp anyaga rendkívüli kopásállósággal rendelkezik, nem kell féltenünk, hogy tönkremegy, ha sziklás terepen kell sétálnunk benne.

Northwave_Rebel

A talpbetétre is odafigyel a Northwave a Rebel tervezésekor, nem a legolcsóbb darabot tette bele, mint egyes gyártók, hanem a Performance Regular talpbetétek biztosítják talpunknak a kellő alátámasztást.

A felsőrész Biomap Unibody kialakítású, ami azt jelenti, hogy egy darabból készült és az alkotóelemeket hőillesztéssel rögzítették. Ezzel a technológiával a minimálisra csökkenthetők a varrások számai, ami kényelem szempontjából lehet fontos, így egy tényezőt ki lehet zárni, ami nyomást, kidörzsölődést tud okozni. Emellett a technológia lehetővé teszi, hogy vékonyabb anyagot használjanak, melynek köszönhetően egy kényelmes, lábra simuló cipőt kapunk végeredményül.

A Rebel külsején körben TPU hőillesztett protektorok védik lábunkat és a cipőt a külső behatásoktól, melynek köszönhetően nem “egy szezonos” cipőként kell számolnunk a Northwave legújabb lábbelijével.

Northwave_Rebel

Rögzítésül a Northwave a már a felsőkategóriában is bevált SLW2 mikrometrikus csatos rendszert választotta a Rebel-be, cipőnként két-két SLW2 csat felel azért, hogy a cipő tökéletesen illeszkedjen a lábunkra. A tekerők segítségével finom lépcsőkben szorítható a lábunkra a cipő, a kétfunkciós kioldókarral pedig apránként vagy egyszerre is lazíthatók a “fűzők”. Fontos megjegyezni, hogy a csatok és a fűzők is cserélhetők és a hazai forgalmazót ismerve gyorsan be is szerezhetők.

A Northwave Rebel hibátlan választás azoknak egy igazán jó, versenyzésre is alkalmas, de egyben ütős megjelenésű MTB cipőt keresnek. A Northwave ezzel a modellel nagyot alkotott és nézzünk csak rá az árára, ebben a kategóriában abszolút nem drága…

Jellemzők:
-Versenyzőknek, haladó kerékpárosoknak készült mtb cipő
-Carbon XC 12 karbonbetétes kialakítású talp
-Extra merevség a stratégiai pontokon
-Kiváló kopásállóság
-12.0-s merevségi index
-Egybeszabott Biomap kialakítású felsőrész
-TPU thermowelded protektorok
-Integrált sarokvédelem
-Dupla SLW2 mikrometrikus csat
-Performance Regular talpbetét
-Ideális választás versenyzőknek és fanatikus kerékpárosoknak
-Méretek: 38–48 (feles méretek is)
-Tömeg: 362 g

Ajánlott fogyasztói ár: 56 990 Ft
További információk a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo