fbpx

Northwave Raptor Arctic GTX téli MTB cipő

A hideg téli montizások során elengedhetetlen egy meleg cipő, mely megvéd a fagyos menetszéltől és a csapadéktól. A Northwave Raptor Arctic GTX mtb cipője tökéletesen megfelel ezeknek a feltételeknek, a speciális Gore-Tex membránja nem engedi be a hideget és a nedvességet, ezáltal végig melegen tartja a lábunkat.

northwave raptor arctic gtx mtb téli cipő

A tél beköszöntével eljött az ideje annak, hogy az, aki a hideg hónapokban is montizni szeretne, beszerezzen egy jó téli cipőt vagy egy meleg kamáslit. Borzasztó tud lenni, amikor a táv felénél már fájnak a lábujjaink a hidegtől és semmi másra nem tudunk koncentrálni. A téli cipő vs kamásli kérdésben a téli cipőknek jelentős előnye van a kamáslikkal szemben, természetesen árban is érzékelhető ez a különbség. Egy téli cipőt meg tudnak tervezni vízhatlanra, ami pl terep felhasználás esetén kifejezetten jól jön, amikor sáros, vizes területen kell leszállnunk a kerékpárról vagy éppen hóban sétálunk. Nem beszélve arról, hogy míg egy nyári cipőt úgy terveznek, hogy a menetszél minél jobban hűtse a lábunkat, addig a télit pont ellenkezőleg, tartsa melegen az érzékeny testrészünket. Tehát érdemes beruházni egy téli cipőre, ha sokat bringázunk hidegben, sokat tud emelni a komforton.

northwave raptor arctic gtx mtb téli cipő

A Northwave legmelegebb téli mtb cipője a Raptor Arctic GTX, mely a mínuszokban bringázóknak és a fázós lábúaknak teszi élvezhetővé a téli montizást. A gyártó -15 és + 10 fok közé ajánlja a cipőt, tehát nem véletlen az Arctic név, persze nagyban függ az adott személy fázósságától és az időjárási körülményektől, hiszen vannak olyan bringások, akik 6-7 fokban is képesek minden gond nélkül nyári cipőt viselni, valakinek meg már 20 fokban is fázik a lába, szóval nem biztos, hogy mindenkinek jó lesz az ajánlott hőmérséklet tartományban.

Az optimális hőtartásért a Gore-Tex® Koala membrán felel, mely nem engedi be a nedvességet és a hideg menetszelet, viszont lélegzik és a belül képződő pára távozni tud, ezzel tökéletesen melegen tartva a lábunkat. A tavaly már bemutatott Raptor GTX membránjához képest melegebb, annak sima belülről a felülete, míg az Arctic verziónak szőrös. A membránoknál nem győzzük hangsúlyozni, hogy csak abban az esetben működnek jól, ha megfelelő zoknit viselünk hozzájuk, amik elvezetik a nedvességet a lábunkról a membrán felé. Szinte az összes kerékpáros zokni ilyen, a Northwave kínálatában is találunk belőle jó pár darabot és ami a legfontosabb, ne hordjunk pamutzoknit ilyen cipőben, mert az minden szinten alkalmatlan, magában tartja a nedvességet és idővel le fog fagyni benne a lábunk.

northwave raptor arctic gtx mtb téli cipő

A Raptor Arctic GTX karbonnal és természetes gumival megerősített thermoplasztik anyagú talpa 8.0-s merevségi indexű, hidegben és csúszós talajon is jól tapad alkalmazkodva a téli körülményekhez.

A felsőrész akárcsak a Flash GTX-nél és a Raptor GTX-nél is BioMap Aero OverLap kialakítású, tökéletesen a lábra simuló kivitel és emellett a minimálisan kiálló elemeknek köszönhetően jó aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik. A megújult SLW2 mikrometrikus tekerőkkel tudjuk a lábunkra állítani a cipőt, melyből cipőnként egyet-egyet találunk. Montis cipőként erősítéseket is kapott, amik a teljes felsőrészt körbeölelik, ezáltal nem fog azonnal tönkremenni, ha egy sziklával vagy egy fával találkozik.

northwave raptor arctic gtx mtb téli cipő

A Northwave téli cipőinek bokakialakítása sem hétköznapi, a gyártó egy nagy mozgásszabadságot biztosító Gore-Tex Rattler® anyagú Neoprene Climaflex bokarészt használ, mely garantáltan nem fog nyomni, mint egyes más megoldások. Ez az anyag szintén vízálló, viszont mint minden cipőnél fentről be tud jutni a nedvesség, ezért csapadékos időben a Northwave azt javasolja, hogy húzzuk rá a nadrág szárát.

A talp felől is nehezen hatol be a hideg a Raptor Arctic GTX-be, alulról a Northwave legmelegebb talpbetétje védi lábunkat. A speciális 4 rétegű talpbetét alumínium és filc konstrukcióval egyedülálló hővédelmet biztosít. A sarok elmozdulása ellen a Northwave integrált sarokvédelmet épített be a cipőbe, melynek köszönhetően végig a helyén marad a lábunk a Raptor Arctic GTX-ben.

northwave raptor arctic gtx mtb téli cipő

Télhez általában korai sötétedés is párosul, ezért a láthatóság is kiemelten fontos az ezen időszakra tervezett lábbeliknél. A Raptor Arctic GTX is ennek a jegyében készült, 360 fokban látható fényvisszaverő elemeket helyeztek el rajta és a két választható szín közül az egyik a képen látható fluo sárga, ami napközben is kiválóan észrevehető.

northwave raptor arctic gtx mtb téli cipő

A Northwave Raptor Arctic GTX egy ízig-vérig téli mtb cipő, amiben a legnagyobb hidegben sem fog lefagyni a lábunk.

Jellemzők:
– Jaws carbon reinforced talp (karbonnal és természetes gumival megerősített thermoplasztik anyag) kellő merevséggel és kiemelkedő tapadással
– 8.0-s merevségi index
– Víz- és szélálló Gore-Tex® Koala membránnal ellátott felsőrész, mely tökéletesen melegen tartja a lábakat
– BioMap Aero Overlap konstrukció, kényelmes, lábra simuló kivitel, kiváló aerodinamikai tulajdonságokkal
– Extra szigetelő védelem a lábujjaknak
– Az egész felsőrészen körbefutó erősítések az extra védelemért.
– Megújult SLW2 zárórendszerrel, mely egyedülálló illeszkedést tesz lehetővé
– Gore-Tex Rattler® anyagú Neoprene Climaflex bokarész extra mozgásszabadságot biztosít, minimalizálja a nyomáspontokat, és egyúttal vizet is kívül tartja
– Az integrált sarokvédelem biztonsággal tartja a helyén a láb hátsó harmadát
– A speciális négy rétegű Arctic GTX talpbetét alumínium és filc konstrukcióval egyedülálló szigetelést biztosít, és a felsőrész membránjával együtt mindig melegen tartja a lábat
– A 360fok-ban elhelyezett fényvisszaverő betétek extra láthatóságot biztosítanak
– -15 és +10 fok közötti használatra ajánlott
– Fekete és fluo sárga színben
– 39-től 48-as méretig

Ajánlott fogyasztói ár: 74 990 Ft
További információért keresd a forgalmazó honlapját

northwave raptor arctic gtx mtb téli cipő

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo