fbpx

Northwave MTB Nirvana SLW2 cipő, fekete-fluo zöld

Gianni Piva a 80-as évek elején kezdett el lábbelik készítésével foglalkozni a cipőgyártásáról nevezetes észak-olasz Montebellunában. 1993-ban elkészült az első Northwave MTB kerékpáros cipő, majd a kétezres évek elejére Piva cége már teljes kerékpáros lábbelikínálatot tudhatott magáénak. A készülő új modelleket világszerte élvonalbeli bringás versenyzőkkel karöltve tesztelik, majd a versenyzők visszajelzéseit figyelembe véve viszik sorozatgyártásba.

northwave_nirvana_0
A 2014-ben bemutatkozó Nirvana modell a Northwave Striker helyére lép, Adapt-a-Fit rendszerrel, SLW 2 tárcsával és tépőzáras rögzítéssel rendelkezik: azaz valódi csúcskategóriás darab, tömve a versenyzők által használt technikai vívmányokkal. A felsőrész jó védelmet és a hálós alapanyagnak köszönhetően kellő szellőzést biztosít.

northwave_nirvana_2A technikai jellemzők között csemegézve megtalálható a BioMap Technology, amely minden lábfejforma esetén optimális tartást és kényelmet biztosít, fokozva a hajtáshatékonyságot is. A Speedlight Carbon 3D talpszerkezet karbonmerevített nejlon alapanyag, amelynek alsó felületéhez hőpréseléssel rögzül a TPU gumírozott járófelület (Thermowelded konstrukció). A gumibakok kellő tapadást biztosítanak, a cipő tömege pedig alacsony marad. Az S.L.W. 2 csatrendszer (Speed Lace Winch) a rögzítéstechnológia csúcsát képviseli. Mind a megszorítás, mind a kioldás pontos, finom lépésekben történik, ellenben a reteszmechanika kioldható, így a fel-és levétel is pillanatok műve. Az S.L.W. 2 csatrendszer pillekönnyű, és alig áll ki a cipőfelsőrész síkjából. Kezelése gyors, praktikus és ergonomikus. A mozgatáshoz használt damil pedig a vitorlázás területén már bizonyított alapanyag.

northwave_nirvana_3

A már említett Super Shield Protection stratégiailag elhelyezett megerősítései biztosítják a Nirvana strapabíróságát: a Nirvana egy igazi MTB versenymodellel, amely a legextrémebb terep kihívásainak is megfelel. Végezetül az cipő integrált sarokcsészéje biztosítja a tökéletes tartást és a hajtáshatékonyságot – természetesen a lehető legcsekélyebb tömeg mellett. Ráadásképpen egy Performance Pro minőségi EVA talpbetétet is kapunk, így nem kell néhány használat után kicserélni a gyártó által adott „szivacsszövet” betétet.

Jellemzők

  • 40-47 méretben
  • Speedlight 3D karbon talpszerkezet
  • könnyű mikroszálas+PU, többrétegű felsőrész
  • Thermowelded konstrukció
  • integrált sarokvédelem
  • Super Shield erősítések a kritikus pontokon
  • S.L.W.2.+ 2 aszimmetrikus tépőzár zárórendszer
  • Performance Pro talpbetét
  • Szín: fekete-zöld
  • Tömeg: 369 g.

Ajánlott fogyasztói ár: 59.990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo