fbpx

Northwave Flash 2 Carbon országúti cipő

A csúcsról nézve a Flash 2 Carbon a Northwave országúti palettájának 2. helyét foglalja el, számos olyan technológiával rendelkezik, amivel a topmodell Extreme RR. A Flash 2 Carbon tökéletes választás azoknak, akik egy minőségi felsőkategóriás cipőt szeretnének venni anélkül, hogy egy hat számjegyű összeget kellene érte fizetniük.

Northwave_flash_2_carbon

Thommey kollégám tavaly nagy megelégedéssel tesztelte a Flash nem karbon talpas változatát, így a felsőrész kapcsán vannak bőven tapasztalatai. A cipő még mindig egyben van, pedig ő abszolút nem vigyáz úgy a cipőire, mint az országútisok általában, sétál benne, egész nap viseli és a Flash ezt zokszó nélkül kibírja.

Northwave_flash_2_carbon

Személy szerint a Flash 2 Carbon-ban én biztos nem sétálgatnék, és nem feltétlenül azért, mert nem bírja, hanem azért, mert egyszerűen nem erre tervezték, ez már egy teljesítményorientált versenycipő, amit érdemes megtisztelni azzal, hogy vigyázunk rá és akkor várhatjuk el tőle a maximális teljesítményt.
A Morph Carbon 12 AAS karbon betétes talpkialakítás extra merevséget ad a Flash 2 Carbon talpának (szám szerint 12.0-s merevségi index), mellyel maximális hatékonysággal hajthatjuk a kerékpárunkat, nem fog elveszni energia a lábunk és a pedál között. A merevségen felül tömegben is jelentős különbség van a karbon- és a normál talpas verzió között, tehát, akinek számít a súly az válassza a Flash 2 Carbon-t.

A merev talp káros hatásait ellensúlyozandó, a Flash 2 Carbon-ban is TPU anatómiai lábboltozat alátámasztást használ a Northwave, mely megakadályozza, hogy a talpboltozatunk lesüllyedjen kerékpározás közben, ezzel időben kitolva lábunk elfáradását. A Peformance Pro talpbetétek is hasonló célt szolgálnak, megemelik a talpközépcsontot ezzel megóvva minket a zsibbadástól.

Northwave_flash_2_carbon

Majdnem az összes létező országúti pedálfajtát használhatjuk a Flash 2 Carbon-hoz, a szokványos (SPD-SL, LOOK) 3 furaton kívül más típusú konzolokat is találhatunk, pl a cipő talpán szereplő felirat szerint a Speedplay pedálokkal is kompatibilis, ráadásul úgy, hogy az extra vékony adaptert használva csak minimálisan növeli meg azok beépítési magasságát.

Northwave_flash_2_carbon

Az egy darabból készült felsőrészen csak elenyésző mennyiségű varrást találunk és azok is olyan helyeken vannak, ahol nincs esély arra, hogy nyomják, dörzsöljék a lábunkat. A komplett felsőrész kialakítás a Biomap Aero Overlap névre hallgat, nem található nyelv, hanem azon a részen a cipő két rétege egymáson csúszik a szorítás hatására. Azonkívül, hogy tökéletes illeszkedést tesz lehetővé a legnagyobb előnye ennek a megoldásnak benne van a nevében is, kisebb a légellenállása, mint a hagyományosnak.

Northwave_flash_2_carbon

Ehhez a rendszerhez mindössze egy SLW2 mikrometrikus csat is elegendő, mellyel finom lépésekben “szoríthatjuk” rá a cipőt a lábunkra, a kétfunkciós kioldókarral pedig apránként vagy egyszerre is lazíthatók a “fűzők”. Nem csak elöl tartja tökéletesen a lábunkat a Flash 2 Carbon, hanem a sarokrészt is úgy alakították, hogy pontosan fogja a sarkunkat.

Northwave_flash_2_carbon

Komplett szellőzőrendszert épített a Northwave a Flash 2 Carbon talpába, melynek köszönhetően a meleg nyári napokon is bátran viselhetjük kedvenc cipőnket. Ezenfelül a felsőrészen található mikroperforációk segítik megőrizni a láb frissességét és csökkentik a légellenállást.

Northwave_flash_2_carbon

A Northwave Flash 2 Carbon a sportolók és a megszállott kerékpárosok választása, akiknek fontos, hogy a cipő is a maximumot nyújtsa.

Northwave_flash_2_carbon

Jellemzők:
-Versenyzésre alkalmas, teljesítményorientált országúti cipő
-Morph Carbon 12 AAS karbon betétes talpkialakítás, kiemelkedő teljesítmény, extra merev és könnyű kivitel
-Anatomical Arch Support®, anatómiai lábboltozat alátámasztás
-Biomap Aero Overlap kialakítású felsőrész
-Kényelmes lábra simuló kivitel
-Integrált csúszásmentes sarokvédelem
-A mikroperforációk segítik megőrizni a láb frissességét és csökkentik a légellenállást
-SLW2 mikrometrikus csat
-Peformance Pro talpbetét
-12.0-s merevségi index
-Hagyományos országúti- és Speedplay pedálokkal is kompatibilis talp
Tömeg: 280 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 53 990 Ft
További információk a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo