fbpx

NORTHWAVE Fahrenheit GTX téli országúti cipő

Hogyan kerékpározzunk, ha beköszöntenek a mínuszok? Először is óvatosabban, figyeljünk a megváltozott útviszonyokra, főleg a rövidebb nappalok okozta szürkületben, sötétben. Másodsorban a késő ősztől kora tavaszig tartó időszak mindenképpen speciális kerékpáros ruházatot igényel, amelynek elengedhetetlen tartozéka a lábakat „üzemi hőmérsékletben” tartó lábbeli. A Northwave Fahrenheit GTX téli országúti cipő ezt a problémát egyszer is mindenkorra megoldja: a lábfázást (-fagyást!) el lehet felejteni!

Fahrenheit-GTX-1
A végtagok különösen érzékenyek az optimálisnál hidegebb levegőre, amit a menetszél csak fokoz. Ideális esetben a téli kerékpáros cipő nemcsak szél- és vízálló, hanem egyúttal biztosítja a belül keletkezett nedvesség elvezetését, a kellemes közérzetet. A Northwave által alkalmazott magas szintű technológia, a teljes mértékben vízzáró Gore-Tex® felsőrész és a Sierra membrán bélés garantálja, hogy a láb még a legcudarabb időben is száraz és kellemesen meleg marad. Itt mutatkozik meg a speciális téli lábbeli legnagyobb előnye: a vízzáróság tekintetében a kamásli csak „félmegoldás”: lévén a Fahrenheit GTX még az özönvízszerű pocsolyatámadásnak is ellenáll. Habár a Northwave főhadiszállásán kellemesebbek a téli napok, mint itt a Kárpát-medencében, ettől függetlenül az olasz tervezők pontosan tudják, hogy milyen a tökéletes kerékpáros öltözet!

Fahrenheit-GTX-2
A Northwave Fahrenheit GTX viselése -10 és +15 fok között ajánlott. (Mellesleg az olasz gyártó kínálja a Fahrenheit GTX-et „Arctic” változatban is, amely 0 és -35 fok között nyújt kellemes közérzetet, de a hazai kontinentális égövben az egyrétegű bélés is bőven elegendő.) A Fahrenheit, vagy montis párja, a gyaloglásra alkalmas talppal rendelkező Celsius a leghidegebb hazai időjárásban is meleg lábfejt és kiváló mikroklímát biztosít. Az alapanyag lélegző, véd a túlmelegedés ellen is: ilyenkor az lehetővé teszi a belül képződött nedvesség és hő távozását. A legapróbb részletekre is figyeltek a tervezők, így a magasított, komfortos a bokarész SLS gyorsrögzítő rendszerrel, illetve vastag tépőzárakkal erősíthető a bokára, amely a speciális szabásnak köszönhetően a lábmozgást egyáltalán nem befolyásolja. A karbonnal megerősített üvegszálas talp hatékony hajtást tesz lehetővé, továbbá az Ultra Y sarokkiképzés és speciális G.T.X. talpbetét felel a kényelemért és a biztonságos gyaloglásért.

Fahrenheit-GTX-3
A Fahrenheit GTX könnyen tisztítható, a bélés és a talpbetét külön is mosható. A felhúzást nagyban megkönnyíti az innovatív SLS rögzítőrendszer: csak meg kell húzni a fűzőt, majd a megfelelő tartásnál egyetlen kart elfordítva a beállítás rögzül, ami menet közben sem lazul. Levételkor a csat kioldása és a rögzítő felhúzását követően a láb szabadon kihúzható. Az SLS-nek köszönhetően nem kell túl sok időt vesztegetni az öltözködéssel, kinti ruhába öltözve a cipő- és kamáslifelvétel során megizzadni!

Fahrenheit-GTX-4Jellemzők:

  • NRG technológia: karbonnal erősített üvegszálas talp
  • teljes mértékben vízzáró Gore-Tex® felsőrész
  • SLS rögzítő rendszer erős tépőzárakkal kiegészítve
  • Ultra Y sarokkiképzés
  • G.T.X. talpbetét a fokozott kényelemért
  • Sierra membrán bélés

Ajánlott fogyasztói ár: 49.990 Ft

További információ a forgalmazó honlapján

Fahrenheit-GTX-6

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo