fbpx

Northwave Blaze Plus kerékpáros cipő

A Blaze Plus az idei szezonban debütált a Northwave széles MTB kerékpáros cipőkínálatában, egyértelműen a magas szintű teljesítményt, illetve a versenyfelhasználást megcélozva. Az Extreme XC és Extreme XCM „egyenesági” leszármazottja, oly annyira közeli rokon, hogy egyszerűbb a Blaze Plus azon elemeit felsorolni, amelyek eltérnek a két „zászlóshajótól”, mind a közöseket!

cipokorkep_2016_BlazePlus_80162022_03_2A versenysportban már bizonyított és bevált elemekből történő „legószerű” cipőfejlesztésben kétségtelenül van logika. A Northwave előszeretettel alkalmazza, így a vásárlóra bízva, hogy számára mely kvalitások fontosak, mire helyezi a fő hangsúly – és nem utolsósorban – milyen árfekvésű cipőmodellt keres, igényel. A Blaze Plus közvetlenül az Extreme XC és az Extreme XCM alatt helyezkedik el a palettán, feláldozza az üreges karbon talpszerkezetet, ellenben a többi versenyhasználatra kifejlesztett csúcstechnika csorbítatlanul megtalálható tarsolyában. Úgy is fogalmazhatunk, hogy néhány tíz gramm tömeg és ugyanennyi newton merevség feláldozásával, a nemzetközi MTB versenyeken idén látható cipők összes kvalitását élvezhetjük – itt most rövid hatásszünet – „félpénzen”! A hazai amatőr vagy akár profi montiversenyzők fülének ez zene a javából, halkan hozzátehetjük, hogy az ellenállóbb Speedlight 3D Carbon talp az élettartamra is jótékony hatással lehet.

Akkor vegyük sorra, hogy pontosan mivel lett az olasz gyártó új másodvonalbeli MTB cipőmodellje felvértezve! A technikai jellemzői között csemegézve megtalálható a már említett Speedlight 3D Carbon karbonszállal erősített talpszerkezet, amelynek alsó felületéhez Thermowelded konstrukcióval rögzül a speciális gumiösszetételt alkalmazó járófelület. A ritkásan elhelyezett gumibakok a lágy keveréknek köszönhetően kellő tapadást biztosítanak, a talpminta a sártól könnyen megszabadul, a cipő tömegét pedig alig növeli. Az SLW2 mikrometrikus csatrendszer egyértelműen a rögzítés csúcsát képviseli. A Blaze Plus az Extreme XC csúcsmodellekkel megegyező módon dupla SLW2 „kiosztást” kap a lehető legegyszerűbb használat, a legpontosabb rögzítés, illetve a nyomáspontgócok kiiktatása érdekében. Az SLW2-nek köszönhetően mind a megszorítás, mind a kioldás finom de határozott lépésekben történik, ellenben a reteszmechanika egy mozdulattal kioldható, így a be- és kibújás is pillanatok műve. A Northwave által fejlesztett csatrendszer emellett pillekönnyű, és alig emelkedik ki a cipőfelsőrész síkjából.

A felsőrészen, az orron és a sarok mögött található speciális megerősítések ugyancsak Thermowelded konstrukcióval kapcsolódnak a Northwave Biomap tervezési elvei szerint anatómiailag kialakított fejlett mikroszálas és hálós alapanyaghoz, így fokozva a Blaze Plus strapabíróságát. A varrásmentes belső kialakítás a kényelmet szolgálja, megelőzve a láb kidörzsölését. Továbbá a cipő megerősített Integrated Heel System sarokcsészéje tökéletes tartást biztosít, növeli a stabilitást, és védi a sarkat az esetleges sérüléstől. Egy ilyen maximalista elvek alapján tervezett cipőhöz természetesen minőségi, perforált EVA talpbetét is jár: a Blaze Plus esetében a Performance Pro típus. Ez már magában külön érték, már ha külön szereznénk be!

cipokorkep_2016_BlazePlus_80162022_03Az új Northwave MTB cipőmodell egyértelműen sikerre predesztinált. A legmagasabb szintű modellek fontos technikai jellemzőinek döntő részét tartalmazza – talán még strapabíróbb is azoknál -, ellenben beszerzése lényegesen kisebb kiadással jár. A dizájnt hagytuk a bemutató végére: a nemesi „származást” mi sem mutatja ékesebben, mint hogy a Blaze Plus a zászlóshajót fémjelző 2016-os terepszínű „Camo” színvilágában is kapható!

Jellemzők:

 • amatőr MTB versenycipő
 • Speedlight 3D Carbon talpszerkezet
 • Thermowelded hálós és mikroszálas felsőrész Biomap-illeszkedéssel
 • varrásmentes szabás
 • Integrated Heel System sarokcsésze
 • megerősített sarok- és orr-rész
 • Thermowelded megerősítések a felsőrészen
 • dupla SLW2 mikrometrikus csat (mint az Extreme XC csúcsmodell esetében!)
 • Performance Pro talpbetét
 • 360 g/db
 • 38–47 méretben, feles méretekben is
 • fekete/fehér/piros és fekete/camo (terepminta) színben

Ajánlott fogyasztói ár: 52.990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo