fbpx

Mongoose 29er és 650b MTB kerékpárok 2015-ben

A hazai forgalmazó jóvoltából a legendás amerikai márka kerékpárjai továbbra is elérhetők: a hazai bicajosok számára megannyi örömteli kerékpártúrát, kirándulást és kerékpáros közlekedéssel abszolvált kilométert tettek meg a különböző felhasználásra tervezett tengerentúli masinákon. Lássuk idén mely Mongoose modellek állnak rendelkezésre a hazai kereskedőknél!

switchback_3

Mongoose Switchback 2015

Mint ahogy az várható volt, a 650b kerékméret előre törése a Mongoose palettáján is szembeötlő: a legtöbb modell már az ideális kompromisszumot nyújtó kerekeken gördül. A Mongoose Switchback Comp egy kedvező árfekvésben kapható, népszerű modell, férfi és női változatban egyaránt elérhető. A 110, illetve 120 ezer forintos vételár fejében általános montis használatra, közlekedésre a megbízhatóság és pontos működés szempontjából bőven elégséges felszereltséggel rendelkezik, a többé-kevésbé homogén Shimano Tourney, a férfi modell esetében pedig Altus szettet Radius mechanikus tárcsafékek egészítik ki. A Mongoose MTB FEM Aluminium Hardtail váz maga mindenképpen komoly értéknek számít.

Mongoose Tyax 2015

Mongoose Tyax 2015

Eggyel feljebb a palettán, de még mindig a 650b kerékméretnél maradva, a 149.990 Ft-os ajánlott fogyasztói árral rendelkező Mongoose Tyax Sport 2015-ös megújult modellje következik, amely már a valódi XC montizás felé kacsintgat, könnyű de kellően stabil, terepezésre hangolt vázával, alsó középkategóriás felszereltségével. Itt már egy egész komoly teló csillapítja a terep nehézséget: a Lockouttal rendelkező SR Suntour XCT magasabb árszinten lévő kerékpárokban is bőven megtalálható.

Mongoose Meteore Expert 2015

Mongoose Meteore Expert 2015

És akkor ugorjunk egy jó nagyot: a Mongoose Meteore Expert 2015 már egyenesen versenyfelhasználásra tervezett aluvázas merevfarú modell, rendkívül fürge és agilis, a Shimano XT/SLX alkatrészmixre pedig még senki nem panaszkodott, illetve a Hayes Prime Sport fékeknél jobb hidraulikus tárcsaféket sem nagyon találni. A Manitou Marvel Pro QR 15 már átütőtengelyes, levegő rugózású, olajcsillapításos teló: a Mongoose-Manitou páros idestova három évtizede viszi világszerte a montisokat nagyobbnál nagyobb kalandokra! A Meteore Expert ajánlott fogyasztói ára 665.990 Ft.

Mongoose Boot'R 27.5" 2015

Mongoose Boot’R 27.5″ 2015

Végezetül a 650b kerékméretben egy valódi Mongoose “nehézbombázó” is kapható lesz: a Boot’R 27.5″ egy verhetetlen DH bringa, tökéletes összhangot biztosítva a száguldások során. A Boot’R nemhogy itthon, de még az Alpok legkeményebb lejtőin is megállja a helyét! A felszereltség magáért beszél: a váz “New Horstlink Frame Design” négyforgáspontos felfüggesztéssel, a villa a hozzá passzoló Rock Shock Domain Dual Crown, erre kerül egy megbízható SRAM alkatrész-válogatás, majd Funn kiegészítők és Sun Ringle Inferno feni teszi fel az “I”-re a pontot. Az ajánlott fogyasztói ár 721.990 Ft, lássuk be, már maga a váz és villa majdnem ennyit ér.!

Mongoose Salvo Comp 2015

Mongoose Salvo Comp 2015

A 29-er kerékméretben az új 2015-ös Mongoose modell a Salvo Comp, amely kaput nyit az all-mountain világába. Ez egy egész jó kis össztelós gép 120/120 mm rugóúttal, csillapítást biztosító levegős telóval, Hayes Dyno Sport hidraulikus tárcsafékekkel. A Mongoose “gagyit” nem kínál – tehát az all-mountain stílus technikai szintjét biztosító váz és villa mellé Shimano Deore-tól Altus-ig terjedő felszereltséget kapunk, minőségi, keményebb terepfelhasználásra is bőven alkalmas Kenda köpenyekkel, illetve Funn kiegészítőkkel. A Salvo Comp fogyasztói ára meglepő módon mindössze 374.990.-Ft.

Kontrasztokkal teli izgalmas összkép

Kontrasztokkal teli izgalmas összkép

Emellett a 29er kerékméret-választékban a korábbi években bemutatott modellek még idén is kaphatók – rendkívül kedvező árakon! Ilyen például a BikeMagban tesztelt Mongoose Meteore Sport 29″ (2013). Az amerikai gyártónak itt sikerült egy igen hatásos és hasznos XC bringát kialakítani, amely a 29-es kerékméretnek köszönhetően minden útjába kerülő akadályon átgördül, és hogy az emelkedőkkel se legyen baj, Shimano és SRAM váltók együttesen állnak a rendelkezésedre. Még 3-féle méretben elérhető a Meteor, fogyasztói ára 199.000.-Ft. helyett mindössze 159.900.-Ft. Lássuk mit írt erről a modellről tesztelő kollégám!

“Mongoose Meteore Sport 29’R modell több szempontból is falakat döntött le nálam. A gép összsúlya a 29-es kerekűek közt nem számít rossz értéknek ebben az árkategóriában, és a lényeg, hogy menet közben ezt alig érezni. Köszönhető ez főleg az agresszíven alacsony és kompakt vázformának, valamint az egyenes hátsó villák miatt merev hátsó háromszögnek. A Mongoose márkájú apró mintás markolat nekem nagyon bejött. Nagyon jól tapad minden körülmények közt, és nem zsibbadt rajta arra hajlamos tenyerem, ami ritkaság. Másik ilyen az acél stiftes nyeregcső-bilincs, amiből sokkal nehezebb kitépni a menetet, mint e nélküli alu társaiból. A szintén Mongoose márkájú kormányszár különösen tetszett, azon kívül, hogy funkcionálisan tökéletesen megfelel, esztétikai élményt jelent, ami az ilyen árkategóriájú gépeken látott komponensek esetén elég ritkán mondható el.”

A bemutató következő részében a 26” kerékmérettel rendelkező montikat, illetve a legendás Mongoose BMX modelleket vesszük górcső alá!

További információ a forgalmazó honlapján.
[divider scroll_text=”Mongoose 29er és 650b MTB kerékpárok 2015-ben”]
mongoose-logoEgy kis márkatörténet:
A Mongoose kerékpármárka az Egyesült Államokbeli Madison-ból indult útnak 1974-ben. Ma a cég a Cannondale csoporthoz tartozik, de fő irányát megtartotta: legendás név a BMX szakágban, de a mountain bike-ok és a mindennapos közlekedésre szánt kerékpárok gyártásában is igen előkelő helyet foglal el. A csúcson BMX-részleg 85 alkalmazottal dolgozott, és közel 600 kerékpárvázat gyártott naponta a Kaliforniában található gyárban. Számos kiváló versenyzőt szponzoráltak az évtizedek során, az utóbbi évek legnagyobb húzónéve Steve Romaniuk, aki Mongoose Boot’R gépével ma már élő legenda. A Mongoose a BMX mellett MTB-vonalat is kínál, amelyben kétségtelenül az extrém felhasználásra tervezett modellek a legsikeresebbek. Itt is számos forradalmi újítást jegyez a Mongoose: a szabadalmaztatott FreeDrive rendszer a legdurvább az ereszkedéseken csillogtatja meg képességeit. Érdekes módon a Mongoose termékpaletta eltér a neves gyártóknál szereplőtől: MTB vonalon dirtjump, merevfarú, trail és fiataloknak tervezett modelleket találunk, a BMX-kínálat freestyle, team és ifi szekciókra bontott, amíg a mindennapi közlekedésre szánt Urban vonal „munkábajárós”, hibrid és fitnesz változatokat tartalmaz.

Eurobike 2011: Egy korai Kos reklám. Az újat már V-fékkel, A-head-es kormánycsapággyal szerelik

Eurobike 2011: Egy korai Kos reklám. Az újat már V-fékkel, A-head-es kormánycsapággyal szerelik

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo