fbpx

Mongoose 26”-os MTB és BMX kerékpárok 2015-ben

A hazai forgalmazó jóvoltából a legendás amerikai márka kerékpárjai továbbra is elérhetők. Nemrég a Mongoose 29er és 650b kerékméttel rendelkező palettájával ismerkedhettetek meg, most a 26-osokon és a BMX-eken a sor. Akkor lássuk idén mely Mongoose modellek állnak rendelkezésre a hazai kereskedőknél!

A 26″-os kerékméretet alkalmazó bringák között már nincsenek új fejlesztések a Mongoose háza táján, ellenben sokak számára még mindig a hagyományos kialakítás nyújtja az ideális megoldást. Ezek a gépek kisebb termet mellett is könnyedén, biztosan és kiszámíthatóan irányíthatók, agilisek, ennek ellenére jól uralhatók. Semmihez sem hasonlítható az az érzés, amikor egy 26”-os géppel a fák között vezető csapáson „csikicsukizol”!

tyax_pinn_r_26_3
A legjobb hír, hogy idén a korábbi Mongoose modellek elképesztően jó árakon kaphatók: közöttük merevfarú montik, össztelósok, dirtjump gépek, illetve az amerikai gyártó egyik ikonikus modellje, a Pinn’R DH-romboló. Ez utóbbin profi versenyeket is nyertek: most pedig az utolsó M-es méretű példány közel 30%-os árelőnnyel a Tiéd lehet!
[divider scroll_text=”Mongoose MTB 26″-kínálat”]

tyax_pinn_r_26_2
A Pinn’R
vázgeometriája megegyezik a Mongoose nagyágyújával, a Boot’r-ral. Az alkatrészek viszont könnyebbek, így akár a hegyre fel is tudunk tekerni vele. A kerékpárt Freedrive felfüggesztéssel látták el, lényege, hogy pogózás néküli fékezést biztosít az egyenetlen terepen is! Ez a technológia kizárólag a Mongoose-nál érhető el. A Pinn’R elől 180 mm-t, hátul 190 mm-t mozog, más szóval akár DH-ra, akár freeride-ra használható, mindenhol megállja a helyét. Akkor nézzük az alkatrészlistát: Fox 36 Float & Van RC, SRAM X0 hátsó váltó, Avid Code R hidraulikus fék, Funn kormány/stucni és meghajtás. Már az első villa miatt is megéri a bringa az árát, a többi pedig a ráadás! Fogyasztói ára 999.000 helyett most 729.270 Ft.

tyax_slyton_26_3
A Mongoose Slayton Expert a fent említett Freedrive felfüggesztés-rendszert extra stabilitást biztosító vázzal kínálja. Nem találsz olyan utat hazánkban, ahol ne lenne elegendő egy Slayton Comp teljesítménye: elől, hátul 120 mm-t mozgó RochShox felfüggesztést kapott, SRAM X7/Shimano SLX váltórendszettel, hidraulikus tárcsafék és Tubeless külsőkkel. Ugyancsak akciós áron kapható M-méretben 711.000 helyett most 519.100 Ft-ért.

tyax_ritual_26_3
A Mongoose Ritual egy vérbeli Street/Dirt gép, teljes egészében, kompromisszummentesen erre a felhasználásra tervezve. Elnyűhetetlen klasszikus cro-mo vázzal, tekinthetünk úgy rá, mint egy 26”-os kerékméretű BMX-re! Most pedig már 200.000 forint alatt elérhető!

tyax_fireball_26_3
Egy speciális dirtjump modell a Mongoose Fireball, könnyű de erős aluvázat kapott, stílusos darab. A fejlesztők mindent elkövettek, hogy a lehető legjobb ugratógéped legyen, és mindez most 159.990 Ft-ért elérhető a kerékpár-kereskedésekben.

Végezetül a Tyax Sport és Expert két általános felhasználásra szánt 26”-os kerékmérettel rendelkező határozottan könnyű monti, ideális kisebb termetű kerékpárosknak, vagy akik a szeretik a hagyományos kerékméret nyújtotta MTB-érzést. A több különböző minőségi felszereltség lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja saját igényeinek megfelelő kerékpárt, eltalált geometria, stabil úttartás, könnyű kezelhetőség jellemzi. 118.900, illetve 159.900 forintért kapható a Comp és az Expert modellváltozat, M és L méretben.
tyax_expert_26_3

[divider scroll_text=”Mongoose BMX-kínálat”]
A legkisebb kerékméret ugyebár a BMX-eké – amely szerencsére nem változott az évek során – a Mongoose pedig köztudottan ezzel a szakággal alapozta meg hírnevét a 1980-as években. Első korszakalkotó újításuk a Motomag One nevezetű egybeöntött alumínium BMX-kerék volt, amelyet megannyi legendás vázmodell követett.

capture_32015-ben négy kiváló Mongoose BMX kapható a hazai kerékpár-kereskedésekben, mindegyik a maga nemében telitalálat, természetesen kissé eltérő felhasználásra és közönségnek ajánlva. A MONGOOSE CAPTURE a tökéletes belépőszintű BMX, köszönhetően a 25-9T mikro-áttételnek, illetve mindannak a „király” felszereltségnek, amit a Mongoose fejlesztői ebbe a BMX-re beépítettek. A Capture-t nehéz túlszárnyalni: példának okáért BMX Gyro fékszettel, Weinman felnivel, Odyssey markolatokkal érkezik. Gyro fékszett azért fantasztikus, mert a kábeleket tisztán tartja, megakadályozva a sérüléseket egy esetleges esés vagy kormányátfordulás esetén. Bármely irányba körbe forgatható, több trükköt tudsz gond nélkül beadni vele. Tegyük ehhez a Weinman felnit, és az Odyssey markolatot, és kész a tökéletes, megbízható, kezdők számára nyugodt lelkiismerettel ajánlható BMX. Ez tényleg egy minőségi felszereltséggel ellátott modell, nem úgy, mint a többi olcsó modellt a boltokban, és a Capture garantáltan bírja a gyűrődést! A Mongoose kerékpárok képesek megújulni évről-évre – erre kiváló példa a Capture, fogyasztói ára pedig mindössze 84.900.-Ft.

program_3
A MONGOOSE PROGRAM nevezetű BMX-modell 2013-as bemutatása óta már valóságos legendává nőtte ki magát, természetesen minden megtalálható benne, ami csak elvárható: 9T-s kazettás agy, mikro-lánckerék, full Cro-Mo három darabos meghajtás az extra erőért, a határtalan lehetőségekért. Erre jönnek még a kiváló Odysee BMX alkatrészek, és a semmihez sem hasonlítható „cool” megjelenés. A Mongoose egy hatalmas kerékpáros cég, sokat dolgoznak azon, hogy a váz és az alkatrész árai megfizethetők legyenek, pontosan tudják, hogy mit szeretnének a profik, és mivel járnak a legjobban a kezdők! A Program idei ajánlott fogyasztói ára 79.900.-Ft.

logo_4logo_3A MONGOOSE LOGO mind amatőr, mind profi felhasználásra ajánlott, kiemelendő a fejlett fogaskerékrendszer, amely egy speciális hátsó kazettás agyat takar. Lényege, hogy ugyanúgy előre, mint hátra is fel lehet rakni kisebb fogaskerekeket, így jelentős súlycsökkenést eredményezve. A lánc is kisebb lehet, ami képes megakadályozni a lánc külső erő általi sérülését, a széles BMX kerekek pedig jobb tapadást és irányítás tesznek lehetővé. A Mongoose Logo méltán sikeres és népszerű modell a széles Mongoose BMX palettán, fogyasztói ára idén 74.900.-Ft.

subkect_4
subkect_3A MONGOOSE SUBJECT magas szintű felszereltséggel rendelkezik, a freestyle-osok egyik kedvence! Az áttervezett Hi-Ten váz, a rotor, és a kilépők tökéletessé teszik a műfaj megismerésére, a kedvező ár ellenére megvan rajta minden, ami BMX-en lennie kell! A Subject fogyasztói ára 74.900.-Ft.

További információ a forgalmazó honlapján:

26”-os kerékpárok

BMX-ek

[divider scroll_text=”Mongoose BMX-kínálat”]

Eurobike 2011: Egy korai Kos reklám. Az újat már V-fékkel, A-head-es kormánycsapággyal szerelik

Eurobike 2011: Egy korai Kos reklám. Az újat már V-fékkel, A-head-es kormánycsapággyal szerelik

Egy kis márkatörténet:

A Mongoose kerékpármárka az Egyesült Államokbeli Madison-ból indult útnak 1974-ben. Ma a cég a Cannondale csoporthoz tartozik, de fő irányát megtartotta: legendás név a BMX szakágban, de a mountain bike-ok és a mindennapos közlekedésre szánt kerékpárok gyártásában is igen előkelő helyet foglal el. A csúcson BMX-részleg 85 alkalmazottal dolgozott, és közel 600 kerékpárvázat gyártott naponta a Kaliforniában található gyárban. Számos kiváló versenyzőt szponzoráltak az évtizedek során, az utóbbi évek legnagyobb húzónéve Steve Romaniuk, aki Mongoose Boot’R gépével ma már élő legenda. A Mongoose a BMX mellett MTB-vonalat is kínál, amelyben kétségtelenül az extrém felhasználásra tervezett modellek a legsikeresebbek. Itt is számos forradalmi újítást jegyez a Mongoose: a szabadalmaztatott FreeDrive rendszer a legdurvább az ereszkedéseken csillogtatja meg képességeit. Érdekes módon a Mongoose termékpaletta eltér a neves gyártóknál szereplőtől: MTB vonalon dirtjump, merevfarú, trail és fiataloknak tervezett modelleket találunk, a BMX-kínálat freestyle, team és ifi szekciókra bontott, amíg a mindennapi közlekedésre szánt Urban vonal „munkábajárós”, hibrid és fitnesz változatokat tartalmaz.

mongoose-logo

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások