fbpx

Mitas Phoenix külső gumi

A Mitas az MTB külső gumik gyártásban vált világhíressé, élversenyzőket szponzorál, illetve a legendás Cape Epic verseny beszállítója. A egykori cseh Rubena utódja mindemellett a szilárd burkolatra is kínál világszínvonalú modelleket, a Phoenix egy rendkívül könnyű, aszfaltburkolatra, tehát országúti kerékpárokhoz készült gumi, telis-tele magas szintű technikai megoldásokkal, mindazonáltal kelet-európai „jószomszédhoz” illő versenyképes áron.

Mitas_PhoenixOrszágúton a Phoenix modell jelenti a csúcsot az idei Mitas palettán, 23 mm-es szélesség mellett rekordgyanús 185 grammos tömegadattal rendelkezik. Persze a tömeg mindössze a nyújtott teljesítmény egyik tényezője: a 127 Tpi szövetsűrűség a Silica Medium Compound alapanyaggal karöltve kiváló tapadást, útfekvést és kényelmet garantál. A Phoenix aramid peremes, ezáltal hajtogatható külső gumi, amely köztudottan a csúcskategóriás országúti köpenyek ismérve.

A finom szövetfelépítésének köszönhetően a Phoenix ellenálló, rugalmassága révén kiváló úttartást, magabiztos kanyarodást tesz lehetővé, még szélsőséges időjárási körülmények közt is kiszámíthatóan viselkedik. A finom szövet további előnye, hogy a kényelmet is fokozza, így elősegítve a hosszú távolságok sikeres abszolválását. Visszatérve a Phoenix lélegzetelállító tömegadatára: az emelkedőkön minden gramm megtakarítás időben mérhető előnnyel jár, a fizika törvényei ebben az esetben objektív mércével szolgálnak!

A Phoenix négy színváltozatban kapható, így könnyedén harmonizálható a kerékpár megjelenésével. Nem messze tőlünk Csehországban készül, ami kisebb környezeti terhelést jelent, mintha Távol-keletről szállítanák, nem mellesleg a Mitas a minőség-ellenőrzés terén is a legszigorúbb világszabványokat követi.

Jellemzők:

  • országúti versenyfelhasználásra
  • aramidszálas hajtogatható kivitel
  • Silica Medium Compound gumikeverék
  • kiváló tapadás és útfekvés
  • 127 Tpi szövetsűrűség
  • “rekordgyanús” 185 grammos tömeg

Ajánlott fogyasztói ár: 6490,- Ft-tól.

További információ a gyártó honlapján, vagy www.facebook.com/RubenaHungary

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo