fbpx

Mitas Hyperion Top Design külső gumi

A Mitas Hyperion Top Design külső gumi mintázatát a sikeres Rubena Charybdis sárgumi ihlette. A cseh gyártó prémium kategóriás MTB kínálatban a Hyperion az extrémebb felhasználást segíti elő, lételeme a süppedős, sáros talaj, de szabadon társítható bármelyik „Top Design” Mitas modellel. Ráadásul az azonos grafikai designnak köszönhetőn még a „vegyes” összetétel is egységes látványt eredményez!

Mitas_Hyperion
A Hyperion Top Design a jobb kapaszkodóképesség érdekében magasabb mintázatot alkalmaz, így mély talajon jobban tapad, a nagyobb méretű, de ritkásabban elhelyezett bütykök biztosabb kanyarvételt tesznek lehetővé. A mintázaton látható érdekes háromirányú rovátkák pedig a puha talajba beágyazódó keményebb akadályokon segíti át a kereket. Ezen fejlesztések eredményeképpen az adott terepviszonyok közt a Hyperion Top Design-t egyértelműen a kiszámítható irányítás jellemzi, így leginkább a nehéz, technikás terepviszonyok között emelkedik ki a mezőnyből.

A Mitas „Top Design” sorozatot versenyorientált modellek alkotják, amely már bőven bizonyítottak a nemzetközi porondon. Például a globális népszerűsítés érdekében a cseh márka a rangos Cape Epic többnapos MTB maraton hivatalos gumiszállítója. Ráadásul a legendás MTB szakaszverseny 2015-ös kiadásában a 8 napnyi versenyzés során a 40 versenyző közül egy sem kapott defektet! Ez már-már hihetetlen eredmény, bizonyítva a cseh márka hírnevét, rangját és értékét. Így az sem meglepő, hogy Európán kívül – így például Ausztráliában vagy Dél-Afrikában – a Mitas termékek széles rajongótáborral rendelkeznek. Halkan megjegyzem: a Mitas köpenyeket hazánktól mindössze néhány száz kilométerre, az egykori Rubena gyárban állítják elő!

A Hyperion Top Design 650B (27,5”) és 29″ kerékméretben, Tubeless Supra belső nélküli rendszerrel, egy- vagy kétkomponenses változatban kapható. A most bemutatott változat kétféle gumikeveréket alkalmaz: a puha, kiválóan tapadó SSC – Grey Line gumikeverék a futófelület szélein, az ellenálló CRX összetétel a futófelület közepén és az oldalfalakban kap szerepet. A két alapanyag kombinációja, illetve a rendkívül igényes 127 Tpi szövetszerkezet a Hyperiont alkalmassá teszi a mind teljesítményorientált használatra, mind versenyzésre, hiszen az alacsony tömeg kiváló útfekvéssel, kényelemmel és tökéletes tapadást párosul. A legjobb tulajdonsága, hogy még az extrém körülmények közt is biztos kanyarvételt garantál.

Minden Top Design külső Tubeless Supra technológiával készül, ami további előnyökkel kecsegtet: akár hagyományos, nem Tubeless-es felni esetében is belső nélkülivé alakítható, feltéve ha a Mitas saját Liquid Compound Set elnevezésű termékét alkalmazzuk.

Jellemzők:

  • XC használatra, versenykörülményekhez
  • extrém terepviszonyokhoz, sáros, mély talajhoz optimalizált mintázat
  • kétkomponenses Grey Line kivitelben is
  • rugalmas Skinwall (SW) oldalfal
  • aramid szálas, hajtogatható kivitel
  • Tubeless Supra rendszer
  • 27,5″-es és 29″-es kerékmérethez
  • 560 grammtól

Elérhető változatok:

  • 57–584 (27,5×2,1″)
  • 57–622 (29×2,1″)

Ajánlott fogyasztói ár: 9490,- Ft-tól.

További információ a gyártó honlapján, vagy www.facebook.com/RubenaHungary

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo