fbpx

Michelin PROTEK MAX belső gumi

A Michelin PROTEK MAX belső a mindenki által jól ismert francia gumigyártó innovatív kerékpártömlője, amely a biztos megoldást kínál a defekttel szemben. Az újdonság a tömlő felületi kialakításában rejlik: a szokványos sima gumi helyett a PROTEK MAX a köpeny futófelületéhez hasonló módon mintázattal rendelkezik!

Michelin A3 Protek
A Protek MAX titka nem elsősorban a kilyukadás megelőzése, hanem az, ahogy a tömlő egy ilyen nem kívánt eset után viselkedik. Kísérletekkel bizonyított, hogy a kör és négyzet alakú bordázat már magában csökkenti a szúrásos és vágásos sérüléseket, köszönhetően a felületi feszültségek csökkenésének, illetve az így kialakult a kompressziós zónák viselkedésének.

Emellett a PROTEK MAX a bekövetkezett kilyukadás esetén eltérően viselkedik a hagyományos kialakítású tömlőkkel szemben: a szúrásos vagy vágásos sérülés mérete például ritkán nő tovább. Így a legtöbb defekt lassú nyomáscsökkenéssel jár, és ha szerencsénk van, nincs szükség az út szélén defektjavítással bajlódni. Továbbá a francia gyártó minden PROTEK MAX tömlőt kis mennyiségű tömítőfolyadékkal lát el, amely többlet védelmet nyújt, főképpen ha a nyílás olyan kompressziós területre esik, hogy az belső önmagát képes tömíteni. Ezen felül egy további előnyt kínál a PROTEK MAX-technológia: a tömlő behelyezése is egyszerűbb és biztosabb, a köpeny felszerelése okozta esetleges becsípődéses sérülés ezzel elkerülhető.

Kétségtelen, hogy senki sem szeret a kerékpározás közben defektszereléssel bajlódni, így a Michelin PROTEK MAX tömlő könnyebbséget jelet, főképpen a mindennapos használatban, közlekedésben, amikor időhöz vagyunk kötve. A PROTEK MAX többféle méretváltozatban és szeleptípussal egyaránt elérhető. Ára sem eget verő, főleg hogy tartósabb, mint bármely hagyományos tömlőtípus!

Jellemzők:

  • PROTEK MAX defektvédelemmel
  • többféle változatban és szeleptípussal elérhető
  • 34 mm szelephossz
  • Michelin A3 kategória

Ajánlott fogyasztói ár: 2650 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo