fbpx

Merida Scultura alu változat: a 2014-es modell augusztus végén kapható!

A Merida Lampre Team ProTour versenytapasztalatai alapján a tajvani óriás meglepő fejlesztésekkel áll elő 2014-re, ráadásul hazánkban az új modellek megvásárlásához nem is kell januárig várni: az első szállítmány már augusztus utolsó hetében, még az Eurobike bemutatás előtt megérkezik!

SCULTURA_903_black-lampre-fuchsia

2013-ra a Merida a csapatversenyzők számára készített országúti modelleket fejlesztette gőzerővel (idén immár háromféle Scultura karbonváltozat érhető el a Warp és a Reacto és a Ride mellett. Jövőre pedig már az amatőr versenyzők és hobbikerékpárosok is élvezhetik a ProTour-os fejlesztések gyümölcsét, illetve még egy további „Comfort Carbon” is megjelenik, amelyet a tavaszi klasszikus macskaköves versenyen ezt is használja majdan a Lampre-Merida.

scultura_3

scultura_4A kényelem és teljesítmény szempontjából kiválóan vizsgázott Scultura vázkialakítás aluvázas változatban is elérhető lesz, rendkívül fejlett technológiával, ellenben szerenecsékre igen mérsékelt árfekvésben. A terhelés szempontjából végletekig optimalizált hidroform eljárással készült vázcsövek háromszor változó falvastagsággal, és mindössze 1450 grammos tömeggel kecsegtetnek. A kényelem növelése az egyik fő szempont volt a tervezés során, felhasználva a Scultura Ride karbon tapasztalatait, így annak vázgeometriáját és csőprofiljait örökli az új aluváz. scultura_5De nemcsak hétvégi harcosoknak készül: az UCI versenyengedély ott virít minden vázon!

A dizájn szempontjából a fő újdonság, hogy a Merida Lampre Team gépek “Replica” verzióban is megvásárolhatók, mind az új aluvázas kerékpárok és vázak, mind a CF utótaggal megkülönböztetett karbonváltozat. A klasszikus Scultura Team legkedvezőbb árú modellje a Scultura 903 modell lesz az új aluvázzal és Shimnao Tiagrával szerelve. A 2014-es Merida Scultura Lampre Replica bringa már Eurobike előtt kapható lesz, augusztus utolsó hetében érkezik, mind alu-, mind karbonvázas változatban. A menettapasztalatokról majd az ősz eleji BikeMag tesztekben olvashattok.
[divider scroll_text=”Merida Scultura alu”]

scultura_bettiniphoto_0150893_1_fullJellemzők:

  • Pro Lite 66 aluötvözet alapanyag
  • Triple Butted (3X változó falvastagság)
  • alul megnövelt fejcsőátmérő (1 1/8“-1 1/2“ csapágyazás) belső, rejtett bowdenvezetés karbonvilla (1 1/8“-1 1/2“ nyak) varratmentes csőillesztés (smooth welding) azonos vázkialakítás és geometria, mint a karbon Scultura kerékpárokon BSA menetes középcsapágyház (a legtöbb meghajtás-rendszerrel
  • kompatibilis)
  • 27,2 mm-es nyeregszárhoz (a nagyobb kényelem érdekében)
  • váztömeg: 1450 g (!)
  • UCI versenyengedéllyel

További információ a forgalmazó honlapján

scultura_6

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo